Een autist op oorlogspad .

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Bertus Bunker
Lid
Berichten: 584
Lid geworden op: 11 okt 2017, 11:33
Locatie: Alkmaar
Gegeven: 2 keer
Ontvangen: 5 keer

Een autist op oorlogspad .

Bericht door Bertus Bunker »

Antifascist Arthur Graaff heeft aangifte gedaan van aanzet tot discriminatie en racisme rond de Indiëherdenking.

Graaff, lid van de AFVN-Bond van Antifascistische Oud-verzetsstrijders, deed dat tegen bestuurders en een organisator die dit jaar aanwezig of betrokken waren bij de herdenking.
Geweigerd
Het gaat om staatssecretaris Raymond Knops, PVV-Kamerlid Martin Bosma, Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol, burgemeester Rianne Donders van Roermond en Jo Kneepkens, voorzitter van de stichting Nationaal Indië Monument Roermond. In het proces-verbaal staat uit de mond van Graaff opgetekend dat ‘de betrokkenen hebben geweigerd zich openlijk af te keren van het Nederlands kolonialisme’.
Verandering
Dat onderstreept Graaff in een aanvullende motivering. Het organiseren van een ‘eenzijdige herdenking van Nederlandse militairen’ waarbij dergelijke bestuurders aanwezig zijn, noemt hij ‘een daad van in­trinsiek racisme en daarom strafbaar’. Graaff wil een verandering in opzet zien. "Dit is de laatste keer dat die herdenking op deze manier heeft plaatsgevonden”, laat hij weten. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat er nog geen aangifte bekend is. "Die ligt waarschijnlijk nog bij de politie”, aldus de woordvoerder.
Gebruikersavatar
Der Blitz
Lid
Berichten: 453
Lid geworden op: 09 mei 2014, 19:59

Re: Een autist op oorlogspad .

Bericht door Der Blitz »

onbegrijpelijk dat ze die zieke geest nog altijd vrij laten rondlopen...
Wir müssen zurück zu unseren traditionen
Plaats reactie