Pagina 1 van 1

De Impact van de Oorlog: Hans Goedkoop over de toekomst van het herdenken in Arnhem en Gelderland

Geplaatst: 06 sep 2019, 00:31
door Nwarmerdam
De Impact van de Oorlog: Hans Goedkoop over de toekomst van het herdenken in Arnhem en Gelderland
Over archeologie en de oorlog op 12 september

Op donderdag 12 september organiseert de Stichting ACOO samen met de gemeente Arnhem het congres Strijdigheden III over de archeologie van de oorlog. Speciaal voor het avondprogramma organiseren we in de Eusebiuskerk Arnhem vanaf 20.00 uur een wervelend discussieprogramma met de bekende historicus Hans Goedkoop. Goedkoop: β€œEr zijn meer feiten over de oorlog dan ooit, meer verhalen, maar beklijft het ook?” De discussieleider gaat vervolgens met u in debat over de rol van het onderzoek aan de sporen van de strijd.”

De avond is onderdeel van het congres Strijdigheden, dat ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van de Slag om Arnhem en de operaties Market Garden dit jaar geheel in het teken staat van deze herdenkingen http://www.strijdigheden.com.

De toegangsprijs voor het (losse) avondprogramma is 10 euro, inclusief koffie en gratis beklimming van de Eusebiustoren. Het evenement vindt plaats in de Eusebiuskerk in Arnhem. De zaal gaat open om 19.00 uur, start programma 20.00 uur. Aanmelden vooraf wordt op prijs gesteld en kan via http://www.strijdigheden.com.

https://www.facebook.com/events/2332040410444238/