Erfgenamen klagen Liz Taylor aan

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Brianlinden
Lid
Lid
Berichten: 2504
Lid geworden op: 03 jan 2004, 22:13
Locatie: Leiden

Erfgenamen klagen Liz Taylor aan

Bericht door Brianlinden »

Erfgenamen klagen Liz Taylor aan
geplaatst: 14/10/2004
Vier familieleden van een Duitse vrouw wiens bezit door de nazi's in beslag is genomen eisen een 'Van Gogh' terug van Elisabeth Taylor. Woensdag hebben zij Taylor officieel aangeklaagd.

De erfgenamen van Margarete Mauthner eisen een waardevol schilderij van Vincent van Gogh terug. Volgens de erfgenamen is het schilderij in de jaren dertig van de vorige eeuw door de nazi's van hun overgrootmoeder geroofd. Ten tijde van de aankoop van het schilderij veertig jaar geleden is de geschiedenis van het schilderij onvoldoende bestudeerd. De familieleden van Margarete Mauthner willen een schadeloosstelling van Taylor en ze willen het schilderij terug. De 'Van Gogh' is ongeveer tien miljoen euro waard.

De aanklagers, een Canadees en drie Zuid-Afrikanen zijn achterkleinkinderen van Mauthner. "Wij willen het schilderij terug. Het is een door de nazi's in beslag genomen goed en wij hebben er recht op." Margarete Mauthner stierf op 84-jarige leeftijd in 1947 in Zuid-Afrika.

De rechtszaak volgt op het verzoek dat Elisabeth Taylor in mei bij de rechtbank indiende om de wettige eigenaar van het schilderij te worden. Het schilderij hangt op dit moment in haar woonkamer in haar huis in Los Angeles. De actrice kreeg het schilderij in 1963 van haar vader. Francis Taylor kocht indertijd het schilderij op een veiling van Sotheby's in Londen voor ruim 200 duizend euro.

De vorige eigenaar was de kunstverzamelaar Alfred Wolf. Volgens de aanklacht van de erfgenamen stond in de verkoopbrochure dat het zeer waarschijnlijk om een door de nazi's in beslaggenomen stuk zou gaan. Elisabeth Taylor zegt dat ze nooit enige informatie heeft gezien waaruit zou blijken dat het schilderij ooit in het bezit van nazi's is geweest.
Bron:http://www.movie-alert.nl/nieuws.asp?id=1450
Jurryt
Lid
Berichten: 2488
Lid geworden op: 02 jul 2004, 01:24

Bericht door Jurryt »

lolo, ben benieuwd hoe het afloopt
Plaats reactie