Spelregels actueel

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Erik
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5187
Lid geworden op: 20 aug 2004, 21:52
Locatie: Veluwe
Gegeven: 7 keer
Ontvangen: 51 keer

Spelregels actueel

Bericht door Erik »

- het forum 'Actueel' is bedoeld om forumleden te wijzen op nieuwsberichten, die een verbinding hebben met het tijdvak WO2. Dit soort berichten kunnen direct een verwijzing zijn naar WO2, een melding van gevolgen van WO2 of anderszins.
- De meldingen moeten actueel zijn: het nieuws mag het liefst niet ouder dan vier dagen zijn.
- De melder voegt altijd een linkje toe aan zijn post, zodat het bericht in z'n originele vorm gelezen kan worden.
- Reageren op meldingen mag natuurlijk! De gebruikelijke forumregels zijn van kracht.

Alle inzendingen voor 'Actueel' worden niet meteen zichtbaar. Het kader van het forum (moderators en beheerders) bepaalt of een inzending geplaatst gaat worden.
Berichten, waarin de inzender een politieke stelling inneemt, zullen niet door het kader worden geplaatst. Recenter ervaringen hebben uitgewezen dat dergelijke berichten snel tot discussies leiden die een bepaalde politieke of maatschappij-kritische kleur krijgen. Forumwo2 is geen platform voor politieke discussies. Daarnaast is het forum ook niet bedoeld voor het uitvechten van juridische geschillen.

Het staat het kader van forumwo2 dan ook vrij berichten, die haars inziens belangwekkend genoeg zijn voor publicatie maar tóch een gevaarlijk angeltje met zich meedragen, te bekorten of aan te passen. De angel wordt er zo uitgenomen. Het kader forumwo2 behoudt zich voor dit niet te hoeven motiveren. De motivatie is hierbij al gegeven.

Denk eraan dat het klakkeloos kopieëren van teksten wel eens strafbaar kan zijn. Gebruikelijk rusten er copyrights op. Wees er zeker van dat je tekst vrij ter publicatie is.

Discussies die ontstaan en de algemene regels van het forum overtreden in taalgebruik en benadering naar elkaar, stoppen we eenvoudig door het onderwerp voorlopig op slot te zetten. De inzenders, die naar inzicht van het kader forumwo2 de regels overtreden, worden door een beheerder aangeschreven. De beheerder kan er voor kiezen de inzender een bepaalde maatregel op te leggen (bijvoorbeeld het maken van excuus, het publiek terugnemen van woorden o.i.d.) Wordt dit door de inzender opgevolgd, is wat ons betreft de zaak weer beklonken en gesloten.
BSM Williams in <it ain't half hot, mon>:
"Oh dear. How sad. Never mind."
Plaats reactie