Pagina 1 van 2

Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 15 okt 2020, 15:20
door capslocker

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 15 okt 2020, 15:21
door capslocker
Jezus man. Dit is erg...

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 15 okt 2020, 19:44
door Jim
Eerst bij Eyewitness museum, nu Ossendrecht. Hoewel niet 100% zeker. Hebben ze in het artikel al de mogelijkheid geopperd dat er een link is. Gezien de overeenkomsten. Maar kan ook zo zijn dat deze daders inspiratie hebben gekregen van de Eyewitness inbraak. Vervoer klaarzetten en gelijk meteen hele poppen inladen. En ik ben bang dat zelfs al zou er een perfecte registratie zou zijn van de spullen, uitelkaar gehaald en losse items op een beurs daar verdwijnt elk spoor. Op een internet veiling zou je nog foto's kunnen vergelijken. Maar alleen als de gestolen spullen goed gefotografeerd en op internet terug te vinden zijn. Ik denk dat de heer De Jonge realistisch is met zijn besef dat het zeer waarschijnlijk de grens over verkocht zal worden.

En ik vrees dat nu op 2 maal gelijkwaardige werkwijze, deze daders en mogelijk geinspireerden, meer keren zullen toeslaan in musea en mogelijk grotere verzamelaars.

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 15 okt 2020, 22:01
door Sleurhut
capslocker schreef: 15 okt 2020, 15:21 Jezus man. Dit is erg...
Ik zal wel geen foto’s meer plaatsen. Dit is niet leuk meer.

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 16 okt 2020, 12:56
door Bertus Bunker
De toekomst voor mensen met privémuseums, de criminele wereld heeft de waarde van militaria ontdekt.

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 16 okt 2020, 15:49
door asjemenou
Dit geldt niet alleen voor militaria, maar voor alles wat van waarde is.
Het enige wat je kunt doen is om de boel zo goed mogelijk te beveiligen. Voor kleine (privé) musea zal dit waarschijnlijk te duur worden.

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 17 okt 2020, 22:19
door Schijnwerper
Had het gezien op het nieuws, is ze wel heel makkelijk gemaakt om binnen te komen via de achter nooduitgang deur maar 3 gaatjes boren en ze waren binnen :roll: via de grote ruime deur dus lekker ongestoord makkelijk inladen.
Eigenaar woont er zelf naast, had er niets van gemerkt kwam er zelf pas tegen de middag achter :( Sjah dan heb je je zaakjes wel heel slecht op orde.
Of gewoon een beetje nahief geweest, zeker na de recente roof van andere musea, en Tarnmilitaria is ook zelf eens berooft al weer tijd geleden al weer maar toch.
Op de Politie hoef je niet te rekenen altijd te laat, en als ze al komen is het leed al geleden en ziet er nooit meer iets van terug doorgaans, meeste items zijn onvervangbaar.

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 18 okt 2020, 23:24
door afca1900
De eigenaar is er zelf nog vrij rustig onder. https://www.youtube.com/watch?v=VfXGxyP ... oepBrabant

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 19 okt 2020, 10:13
door capslocker
Beveiligen. Dat is het enige wat je kan doen. Vaak doe je het pas nadat het je zelf is overkomen. Het hoeft zelf niet zo heel duur te zijn. Extra sloten en een alarm zijn zo geen grote kost. Zeker niet als je de verhouding maakt tussen wat je investeert en wat je gaat beveiligen.

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 19 okt 2020, 12:02
door earlymb
Je houdt ze toch niet tegen als ze echt naar binnen willen, maar je kan ze mogelijk wel zodanig vertragen dat het te riskant voor ze wordt.

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 19 okt 2020, 15:08
door asjemenou
Een inbraak voor de volle honderd procent voorkomen is zo goed als onmogelijk. Je kunt het inbrekers wel moeilijk maken. Waar inbrekers een hekel aan hebben zijn de 3L's; licht, lawaai en lang werk.

Wat wordt gesuggereerd is dat de spullen van deze inbraak over de grens worden verkocht. Maar hoe zit het dan met gestolen militaria afkomstig van inbraken elders in Europa? Kunnen deze dan in Nederland op een beurs opduiken?

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 19 okt 2020, 16:56
door patrickh
afca1900 schreef: 18 okt 2020, 23:24 De eigenaar is er zelf nog vrij rustig onder. https://www.youtube.com/watch?v=VfXGxyP ... oepBrabant
Ik zie een zeer droevige aangedane gelaten man, hoor. Zeer triest, heb met hem te doen...

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 19 okt 2020, 18:56
door Jim
asjemenou schreef: 19 okt 2020, 15:08 Wat wordt gesuggereerd is dat de spullen van deze inbraak over de grens worden verkocht. Maar hoe zit het dan met gestolen militaria afkomstig van inbraken elders in Europa? Kunnen deze dan in Nederland op een beurs opduiken?
Ik twijfel er niet eens aan. Hoeft zelfs niet eens de grens over. Zonder duidelijke detail foto's die algemeen te vinden zijn kan je gewoon op een beurs staan en die spullen in onderdelen verkopen. Ik heb totaal geen flauw idee wat in Eyewitness en Ossendrecht is gestolen. Dus als ik het over 2 maanden in Nederland op een tafel zou zien liggen op een beurs zou bij mij geen alarmbel afgaan. De meestal (unieke herkenbare) poppen dumpen in stukken in container of vuilstort.

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 19 okt 2020, 19:38
door patrickh
Dat zal niet gemakkelijk zijn, vooral bij specifieke spullen die gestolen zijn en zeer herkenbaar zijn. Die zullen niet in Nederland aangeboden worden, geen van de dealers op de beurzen gaat zijn handen eraan branden. En een onbekende die ineens met zo een mooi spul op een beurs staat is gelijk verdacht. Nee, dit spul zul je niet zo snel in Nederland aangeboden zien worden.

Re: Inbraak Museum Ossendrecht

Geplaatst: 19 okt 2020, 23:20
door asjemenou
Het is lastige materie. Hoe herken je gestolen militaria?!
Zo'n gestolen partij als deze en mogelijk voor de verkoop bestemd, zal dan ongetwijfeld als losse items verkocht worden. Hetzij hier in Nederland of elders.
Als je als onbekende op een beurs gaat staan met mooie WOII militaria dan val je op?! Toch wordt het gedaan.
Onder andere door een bekende van mij. Hij verzamelde van kinds af aan en had een hele mooie Duitse WOII verzameling.
Al geruime tijd deed hij niets meer met de verzameling. Bezocht geen beurzen meer en was zodoende ook geen bekend gezicht. Zijn gehele verzameling stond in dozen op zolder. Een paar jaar geleden heeft hij besloten om zijn gehele verzameling o.a. via beurzen te verkopen. Hij zal niet de enige zijn die dit doet.
Wat doe je met een verzameling van een overleden familielid die er bij leven geen afstand van kon doen en waar jij geen interesse voor hebt? Waar ga je dit verkopen, op Marktplaats, een beurs of neem je contact op met een militaria handelaar?!
De meeste online militaria handelaren vermelden op hun website dat ze ook aankopen. Losse stukken en zelfs complete verzamelingen.
Hoe controleren zij dat wat ik aanbied niet gestolen is? Een oude diefstal van jaren geleden is immers allang vergeten.
Zijn bijvoorbeeld Italiaanse militaria handelaren op de hoogte van de inbraken in Eyewitness en Ossendrecht?

Bestaat er zoiets als een (internationale) website waarop je diefstallen van militaria kunt melden?