'Lieveling van fronttroepen' Frances Langford dood

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

'Lieveling van fronttroepen' Frances Langford dood

Bericht door Roel R. »

Gepubliceerd op: 12 juli 2005

JENSEN BEACH - De Amerikaanse zangeres Frances Langford, die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Amerikaanse militairen aan het front toezong, is maandag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Amerikaanse zender ABC dinsdag op gezag van Langfords advocaat gemeld.

Langford stond onder de geallieerden bekend als de "lieveling van de fronttroepen''. Zij behoorde tot de stal van de komiek Bob Hope, die tientallen jaren de frontlinies afreisde om ze een hart onder de riem te steken.

Ze trad tijdens de Tweede Wereldoorlog op in Groot-Brittannië, Italië, noordelijk Afrika en rondom de Stille Oceaan. Later deed ze hetzelfde voor de troepen in Korea en Vietnam. Daarnaast had ze een carrière als actrice en radioster.

Langfords handelsmerk was het nummer 'I'm in the Mood for Love', dat ze voor het eerst vertolkte in de film 'Every Night at Eight' (1935). Ze speelde in dertig films, waaronder 'Broadway Melody' en 'Yankee Doodle Dandy'. In haar laatste film 'The Glenn Miller Story' (1954) speelde ze zichzelf.

Bron: ANP
Plaats reactie