'De oorlog bracht toch nog iets goeds'

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

'De oorlog bracht toch nog iets goeds'

Bericht door Roel R. »

Door onze verslaggever

WAGENINGEN - Hij zat ondergedoken in Lintelo, een dorp in de Achterhoek, niet ver van Aalten. Zij woonde een stukje verderop, in Barlo. "Daar hebben we elkaar leren kennen", vertelt Gerda Vossers (81), die gisteren zestig jaar was getrouwd met de nu even oude Wageningse onderduiker Gerrit. "We zeggen altijd dat de oorlog zo toch nog iets goeds heeft voortgebracht", vindt de bruid.

Tot elf jaar geleden bestierde het echtpaar de supermarkt Vossers aan de Rooseveltweg in Wageningen. "We hebben heel lang doorgewerkt. Maar aan alles komt een keer een eind. Eigenlijk hadden we tien jaar eerder moeten ophouden, maar dat kwam er niet van."

Het echtpaar woont nog steeds boven hun voormalige winkel, waar nu een schoonmaakbedrijf is gevestigd. "We wonen daar met veel plezier en we doen alles nog zelf. Boodschappen en alles."

In 1970 kwamen de Vossers op hun huidige plek aan de Rooseveltweg wonen en werken. "In 1969 is ons oude huis met de winkel aan de Kampweg gesloopt. Die moest wijken voor de Rooseveltweg. In de tussentijd hebben we veertien maanden onderin de flat aan de Rooseveltweg gezeten. Alles bij elkaar hebben we samen 49 jaar in de winkel gestaan."

Het paar kreeg acht kinderen, van wie er een bijna vijf jaar geleden overleed. Daarnaast hebben de Vossers 21 kleinkinderen. Gisteren was het feest voor de dominee en de burgemeester. "Het echte feest met de familie is zaterdag. Doordeweeks moet er gewerkt worden of moeten de kleinkinderen naar school."

Gelderlander
Plaats reactie