Pagina 1 van 1

Tweede kamer vergeet te vlaggen

Geplaatst: 17 aug 2005, 22:32
door Roel R.
Gepubliceerd op: 15 augustus 2005

DEN HAAG (GPD) - Personeel van de Tweede Kamer is vanochtend vergeten de vlag te hijsen ter herdenking van de Japanse capitulatie. Pas na een telefoontje van een voorbijganger werd duidelijk dat er vandaag moet worden gevlagd op overheidsgebouwen, en dus ook op het Binnenhof en het gebouw waarin de Kamer vergadert.

Kort voor het middaguur is dat alsnog gebeurd. Een medewerkster van de afdeling Beveiliging sloeg de boeken er op na en stelde vast dat 15 augustus inderdaad staat vermeld als datum waarop de driekleur dient te worden uitgestoken.

Op 15 augustus wordt stilgestaan bij de Japanse capitulatie en worden de Nederlandse slachtoffers herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indiƫ zijn gevallen. De Indische gemeenschap heeft er jaren voor gestreden om 15 augustus officieel erkend te krijgen als nationale herdenkingsdag.

Een medewerker van het ministerie van Algemene Zaken zei over het 'vlaggenverzuim' dat het personeel van de Kamer kennelijk nog lag te slapen. ,,Het is slordig'', erkende een woordvoerster van de Tweede Kamer. ,,De afdeling Beveiliging is hier verantwoordelijk voor en moet het draaiboek bijhouden.'' Frans Weisglas, de voorzitter van de Tweede Kamer, is op vakantie en was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: De Stentor

Geplaatst: 18 aug 2005, 11:55
door Miesjel
Eigenlijk zouden zit dit niet mogen vergeten, maar ook hun blijken mensen te zijn..

Geplaatst: 18 aug 2005, 13:00
door dvaupell
Prutsers !

Vooral voor de mensen die in de Jappenkampen hebben gezeten en die toch weinig erkenning hebben gekregen wederom een slag in het gezicht.
Juist in de regio Den Haag wonen nog veel mensen die uit Indonesiƫ afkomstig zijn.