Verdonk komt met plan tegen radicalisering...

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Harro
Lid
Lid
Berichten: 4440
Lid geworden op: 03 nov 2004, 18:27

Verdonk komt met plan tegen radicalisering...

Bericht door Harro »

(Novum) - Diverse projecten moeten de komende drie jaar voorkomen dat jongeren in Nederland radicaliseren. Dat staat in de nota 'Weerbaarheid' van minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk (VVD). De projecten richten zich zowel op radicalisering onder moslimjongeren als op voorkomen van rechts-radicalisme. Volgens Verdonk is gekozen voor de jongeren, omdat zij 'in speciale mate vatbaar zijn voor invloeden van radicalisme'.

Verdonk wil onder meer conferenties beleggen voor jongeren. Bekende Nederlanders van allochtone komaf moeten de aanwezigen daar informeren over de gevaren van religieus extremisme. Hoogopgeleide allochtone jongeren moeten een zogeheten brugfunctie gaan vervullen door werkzoekenden in hun eigen netwerk te introduceren. De minister hoopt bovendien meer stage- en werkplekken voor allochtone jongeren te kunnen realiseren.

De projecten worden uitgevoerd in samenwerking met Nederlandse moslimorganisaties. Onder meer het Landelijk Overleg Minderheden en Contactorgaan Moslims en Overheid verlenen hun medewerking.

Verdonk heeft haar nota vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd.
De geschiedenis is het heden gezien door de toekomst - Godfried Bomans
"Wilders die weer wat uitkraait over criminele allochtonen: in zijn wereld is dat een pleonasme" - Alexander Pechtold
Plaats reactie