Loe de Jong krijgt biografie

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Nick
Lid
Berichten: 2204
Lid geworden op: 10 apr 2004, 20:32

Loe de Jong krijgt biografie

Bericht door Nick »


Gepubliceerd op: 17 augustus 2005

De biografie van de in maart 2005 overleden geschiedschrijver Loe de Jong zal door de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met het NIOD tot stand komen. Boudewijn Smits, promovendus aan het Biografie Instituut van de RuG, is de biograaf.

Loe de Jong heeft als geschiedschrijver, als publiek persoon bekend van radio en televisie en als directeur van het toenmalige Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie een stempel gedrukt op de goed-fout discussie. Zijn moreel leiderschap was onlosmakelijk verbonden met de serie Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog (1969-198.

Dit onderzoek is een waardevolle bijdrage aan de historiografie van de bezetting in Nederland en van wezenlijk belang voor de geschiedschrijving over de opinievorming in de tweede helft van de twintigste eeuw en de ontwikkeling van pluriforme opinievormende media.

Boudewijn Smits (1960) studeerde sociaal-economische geschiedenis in Groningen en behaalde zijn Master of Arts examen in contemporary history aan de University of London. Het afgelopen decennium was hij wetenschappelijk en educatief uitgever bij Elsevier Science in Amsterdam en bij Wolters-Noordhoff in Groningen.

Bron: NIOD
Infanterie: Königin aller Waffen!
Plaats reactie