Welkom op het Modelbouw SubForum!

Bespreek in dit subforum alles over modelbouw

Moderator: Jurrie

Gesloten
Gebruikersavatar
Jurrie
Moderator
Moderator
Berichten: 1947
Lid geworden op: 05 jan 2004, 23:09

Welkom op het Modelbouw SubForum!

Bericht door Jurrie »

Welkom op het Modelbouw SubForum!

Ik heet je van harte welkom in het subforum voor modelbouw. In dit nieuwe forum kan je met alle mede-forummers lekker discussieren over modelbouw. Hieronder vind je meer informatie over het waarom van dit forum, voor wie het forum is bedoeld, wat je waar kan vinden en enkele huishoudelijke mededelingen.

Afbeelding

Waarom dit forum?
Dit subforum is in het leven geroepen om de toch redelijk veel aanwezig zijnde modelbouwtopics te clusteren in één subforum. De modelbouwers hebben nu dus mooi een eigen 'plekkie'.

Elke WO2 geinteresseerde heeft een eigen manier van het bezig zijn met deze historische geschiedenis; de een leest boeken, de ander verzamelt militaria en de volgende bezoekt musea. Of uiteraard een combinatie hiervan. Maar ook een deel probeert zo realistisch mogelijk bepaalde gebeurtenissen, techniek of bekende personen op schaal weer te geven. Met of zonder werkende delen ;). Voor die laatste groep mensen is dit forum gericht. Het doel van dit subforum is de promotie van de modelbouw, uiteraard van WO2 onderwerpen zoals tanks, vliegtuigen, schepen en figuren.

Voor wie is dit subforum bedoeld?
Uiteraard voor iedere geinteresseerde. Maar meer specifiek: voor modelbouwers die hun modellen willen tonen, die willen discussieren over modelbouw of die vragen hebben. Tevens is dit forum ook nuttig om te bezoeken door niet-modelbouwers. Ten eerste kan je snuiven aan deze hobby en eens zien hoe anderen met de WO2 omgaan in al hun creativiteit. Ook kan je het een en ander leren over bijvoorbeeld techniek van vliegtuigen, omdat dit zeer realistisch wordt nagebouwd. Tevens hebben bijvoorbeeld WO2-verzamelaars een enorme schat aan kennis over historische objecten die gebruikt werden in de WO2. Denk aan originaliteit van kleuren, welk type tank wel en niet in de oorlog gebruikt werd etc. Zo kunnen we van elkaar wat leren en hoop ik dat dit forum voor het grootste deel van de bouwers interessant is.

De modelbouwers kunnen dus in dit forum veel kwijt, zoals:
1) Foto's van afgebouwde modellen
2) Bouwverslagen
3) Kitreviews
4) Vragen over kits/technieken
5) Discussies over modelbouw
6) En al het overige wat met modelbouw te maken heeft...!

Waar kan ik wat vinden?
Er zijn een aantal vaste standaardtopics en dat zijn de volgende:
1) Welkom
2) Evenementen
3) Gallery
4) Sites
4) Tips & Trucs
5) Materialen

Huishoudelijke zaken
Vragen of opmerkingen? Stuur gerust een PB of mail naar Afbeelding

Veel modelbouw-plezier toegewenst!

Groeten,

Jurrie
Gesloten