Pagina 1 van 1

[Takom 1/35] M3 Lee

Geplaatst: 14 dec 2018, 20:50
door Jurrie
Hi all,

Ik hoorde veel goede verhalen over de M3 Lee van Takom, plus ik vond het een coole tank. Voor mij reden genoeg om deze te bouwen :).

De tank
The M3 Lee, officially Medium Tank, M3, was an American medium tank used during World War II. In Britain, the tank was called by two names based on the turret configuration and crew size. Tanks employing US pattern turrets were called the "Lee", named after Confederate general Robert E. Lee. Variants using British pattern turrets were known as "Grant", named after Union general Ulysses S. Grant.

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/M3_Lee
Afbeelding

De kit
Afbeelding

De kit is goed te bouwen, maar wel met de juiste instructies. En dan doel ik niet op de bouwinstructies :D. De hele opbouw moet je bijvoorbeeld los van de onderbouw opstellen, en in een later stadium samenvoegen (in tegenstelling tot wat de bouwbeschrijving voorschrijft). Ook lijkt het er (haast?) op dat er een tracklink per track te weinig in zit, dus hier moet je ook voldoende ruimte tussen de tracklinks over laten. Ik heb het bouwverslag of The Modelling News gebruikt als uitgangspunt.

Verder zeer goed te bouwen :). Ik heb de loopjes (kanonnen + MG's) vervangen door die van RB Model.

De tank is geprimed met UMP primer en vervolgens met Tamiya Olive Drab (+highlights) afgewerkt. Nu op naar de verwering :).
Afbeelding
Afbeelding

Gr,

Jurrie

Re: [Takom 1/35] M3 Lee

Geplaatst: 15 dec 2018, 16:05
door okke
Ik vond dit altijd een rare intrigerende tank. Met twee lopen en niet symmetrisch...

Re: [Takom 1/35] M3 Lee

Geplaatst: 03 jan 2019, 12:28
door Jurrie
Thanks Okke! Is inderdaad een vreemd ding. In dezelfde categorie heb ik nog de Tamiya Char B1 bis klaarliggen :).

Ik heb inmiddels de tank toch iets meer opgelicht (was iets te donker). Daarnaast heb ik de decals aangebracht. Ze zijn mooi, maar heel erg dik. Ik heb DACO Solutions Strong gebruikt om de decals wat in te blenden. Dit ging vrij goed, alleen bij de blauwe markeringen aan de zijkanten zie je het nog iets. Na het aanbrengen van de decals heb ik deze iets opgeschuurd. Daarna heb ik ze met de airbrush bewerkt met een heel lichte versie van de groene basislaag. Hierna weer een laklaag met Alclad Aqua Gloss (zeer tevreden!).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Next steps: tracks schilderen, chips, pinwashes en filters. Ook ga ik bekijken of en zo ja welke bepakkingen ik erop wil.

Gr,

Jurrie

Re: [Takom 1/35] M3 Lee

Geplaatst: 05 jan 2019, 10:15
door Kugelblitz
Prachtig om te zien weer, Jurrie! :)

Re: [Takom 1/35] M3 Lee

Geplaatst: 05 jan 2019, 17:43
door Erik
Man wat kun jij dat...!