Pagina 1 van 1

Alpini

Geplaatst: 31 aug 2018, 17:29
door Bonky
Wie kan mij meer informatie verstrekken over deze hoed? Deze komt uit crissolo Italië en is eigenlijk al heel lang binnen onze familie. Nu is mijn vader overleden en staat hij naast de Duitse helmen in mijn vitrine. Ik zie namelijk online ook wel verschillende Alpini hoeden. Alvast bedankt!!

Re: Alpini

Geplaatst: 06 sep 2018, 22:21
door Veltro
Na-oorlogse Alpini pet

Re: Alpini

Geplaatst: 09 sep 2018, 21:54
door Bonky
Oh....

Re: Alpini

Geplaatst: 19 sep 2018, 08:26
door Veltro
En dan zien we plots de pet op Marktplaats als origineel Wo2 exemplaar te koop staan.
Ben benieuwd hoe je daarbij komt?

Re: Alpini

Geplaatst: 19 sep 2018, 18:11
door Bertus Bunker
Hij zij vandaag dat ie laat oorlogs is.

Re: Alpini

Geplaatst: 21 sep 2018, 01:22
door asjemenou
Schermafbeelding 2018-09-21 om 00.37.20.jpg

Italiaanse WW2 Alpini - Gebirgsjager hoed

Over te nemen een mooie en gave Alpini hoed. Hoed is origineel en zonder mot gaten. En veder is nog gaaf! Gaat weg ivm aanpassen verzameling. Meer fotos op aanvraag.

Tja, eerlijk duurt het langst. :yes:

Re: Alpini

Geplaatst: 21 sep 2018, 21:23
door thunderbird
2e

Re: Alpini

Geplaatst: 22 sep 2018, 08:39
door Bonky
Heren, dank jullie wel voor jullie reacties en verwijderingen van MP. Ik heb echt geen kwaad bloed. Maar de 1 zegt na oorlogs en de ander laat oorlogs. Ik verzamel zelf Duitse helmen en heb van deze geen verstand. Wel op gezocht en vervolgens afgelopen week info gevraagd in Italië. Deze stuurde mij een afbeelding van WW2 uniformen van de Alpini met de hoed die ik heb. Dus een vraag nu aan jullie, waar kan ik vinden uit welke periode deze hoed komt? Ik heb zelf Duitse helmen op forums gehad waarvan gelijk werd gezegd fake. En dan geef je hem aan een expert Boersma, oud directeur van het Airborn museum welke aangeeft “ mooie helm, goed zuinig op zijn”

Re: Alpini

Geplaatst: 30 sep 2018, 15:38
door asjemenou
Hallo Bonky,

Mijn reactie is enigszins verlaat. De reden waarom ik een screenshot heb geplaatst van je MP advertentie betreffende de Italiaanse Alpini hoed is, omdat je met de aanhef suggereert dat het een WOII uitgave is.
Het forumlid Veltro is een kenner op het gebied van Italiaanse WOII militaria. in zijn reactie geeft hij aan dat het een naoorlogs model is. Ik denk dat je zijn expertise wel ter harte kunt nemen.
Het is dan ook niet zo netjes om de Alpini hoed op Marktplaats door te willen verkopen als WOII zijnde. Zeker niet wanneer je er zelf ook niet zeker van bent.
Advertenties met foute voorwendselen laten verwijderen van MP doe ik overigens niet. Daar zou ik dan een dagtaak aan hebben.

Re: Alpini

Geplaatst: 04 okt 2018, 18:29
door Bonky
Kijk, met deze uitleg kan ik iets, dank je wel. Ik twijfel ook niet aan de kennis van Veltro laat dat duidelijk zijn. Echter werd ik van de bekende kast naar de muur gestuurd en werd op het verkeerde been gezet door de afbeeldingen die ik van de Alpini zelf mocht ontvangen. Maar, hij staat inmiddels mooi te zijn bij iemand anders in de kast waar ik een ruil mee heb gedaan. Thnx voor jouw antwoord!