Regels Identificatie onbekende militaria

Vragen en antwoorden over (nog) onbekende objecten die vermoedelijk WOII gerelateerd zijn.
Gesloten
Gebruikersavatar
Erik
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5187
Lid geworden op: 20 aug 2004, 21:52
Locatie: Veluwe
Gegeven: 7 keer
Ontvangen: 51 keer

Regels Identificatie onbekende militaria

Bericht door Erik »

En op een dag sta je er mee in je handen: één of ander tasje, met een passant, van leer, stiksel, een koperen knop erop. Je weet zeker dat het van militaire herkomst is, maar uit welk leger en welke tijd?
Dan zit je hier goed!
We doen het als volgt:

- Foto!
Zorg dat er een duidelijke foto geplaatst is, liefst met een meetlatje erlangs voor de maten. Denk eraan dat je mede-forumleden niet zitten te wachten op een zoekplaatje en bovendien: wie wil nou weten wat het is? Jij toch zeker? Daarom: mooie scherpe foto, liefst met meetlatje, met daarop details, vermelding van stempels etc. etc. Wedden dat iemand aan de hand van die foto weet waar jouw voorwerp thuishoort?

- Nationaliteit bekend?
Dan hoort het niet hier maar kan het naar de rubrieken 'As-mogendheden Militaria' of 'Geallieerd Militaria'. Een onbekende K98-bajonet is namelijk niet echt onbekend; het is zeer waarschijnlijk Duits (en als dat niet zo is, staat het toch op de goede plek in 'As-mogendheden') Ook een karabijn Hembrug is niet onbekend, ook al ken je het type niet. Die mag ook richting 'Ge-allieerd'.

- Reageren!
Natuurlijk, daar is een forum voor! Houd er rekening mee dat de inzender het niet voor niets vraagt; hij/zij weet het gewoon niet! Niet vanuit de hoogte praten, geen narrige opmerkingen. En natuurlijk: we houden het netjes! Scheldpartijen en cynische opmerkingen kunnen we heel goed zonder!

- Dit lag onder het gras, wat is het?
Dat ga je vragen bij bodemvondsten.

- Deze granaat kocht ik maar waar is die van?
Onze munitie-experts (echt, we hebben munitie-experts in ons ledenbestand!) helpen je graag en dat doen ze in het forumdeel 'Munitie'. Ook voor hulzen, kogels, ronde bollen met een lontje en alles waarvan je het vermoeden hebt dat het munitie is of kan zijn.

- Wel militaria!
Het forumdeel betreft onbekende militaria. Een originele pijpenstandaard uit de 17e eeuw is erg interessant maar heeft geen raakpunten met het doel: militaria. Als je op je vingers kunt natellen dat jouw voorwerp in ieder geval geen militaire geschiedenis heeft, kijk dan in de rubriek 'Overige fora' of je daar je vraag kwijt kunt!
BSM Williams in <it ain't half hot, mon>:
"Oh dear. How sad. Never mind."
Gesloten