Brits Living History: War Department

Plaats hier alles met betrekking tot militariareproducties en re-enactment.

Moderator: Kugelblitz

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Miller
Lid
Berichten: 103
Lid geworden op: 06 sep 2006, 12:20
Locatie: Ginkelsche Heide, Ede bij Arnhem, Gelderland, The Netherlands

Brits Living History: War Department

Bericht door Miller »

War Department is een Nederlandse Militaire Levende Geschiedenis Vereniging opgericht om het leven van militair personeel uit te beelden op een verantwoorde en historisch authentieke manier. Wij doen dit met het grootst mogelijke respect voor de gevallenen, de veteranen en hun families en de eenheden en het regiment dat wij uitbeelden. Het is onze missie om de herinnering levend te houden aan hen die de hoogste prijs betaalden voor onze vrijheid.

Op deze wijze geven wij invulling aan onze uitbeelding:

12 PLATOON, B COMPANY, 1ST BATTALION THE BORDER REGIMENT
War Department portretteert 12 Platoon, B-Company, 1st Battalion the Border Regiment, een van de drie Infanteriebataljons welke de 1ste Luchtlandingsbrigade vormde, welke onderdeel was van de 1e Britse Airborne Divisie. Na inzet in Afrika en Italie was het de taak van de 1st Airborne Division om de bruggen bij Arnhem te veroveren en te behouden tijdens Operatie Market-Garden in september 1944.

B-Company vocht in- en rondom het dorpje Oosterbeek. In de eerste fase van de Slag had het de taak om de verkeersweg Utrecht-Arnhem af te sluiten. Erna vocht de company hard om de cruciale Westerbouwing hoogte te verdedigen aan de zuidwestelijke zijde van de Oosterbeek-perimeter.
Gedurende de Slag wist B-Company zich versterkt door de zware wapens van S(voor Support)-Company met hun antitank-kanonnen, Vickers machinegeweren en 3 inch mortieren.

12 Platoon was een infanteriepeloton welke aangestuurd werd door een luitenant en uit ongeveer 25 man bestond. Zij kwamen het gevecht in per zweefvliegtuig.

DISPLAYS
Bij het woord 'display' kun je denken aan het tentoonstellen van voertuigen, materialen en wapens zoals gebruikt door de eenheid welke we uitbeelden. We hebben veel origineel materiaal en kunnen daarmee een relevante tentoonstelling neerzetten die, tezamen met heldere uitleg, een leuk en leerzaam beeld schetst.

Ook onder 'display' verstaan wij het uitbeelden van bijvoorbeeld een gecamoufleerde machinegeweer-stelling, een verbandpost, tactische schuttersputten of de groep soldaten welke op het vliegveld zitten te wachten op vertrek.

We kunnen een display bouwen op bijna elke locatie en situatie, zolang deze maar gerelateerd is aan de eenheid die we uitbeelden

War Department nodigt je graag uit om eens te komen kijken naar ons display op een evenement waar we aanwezig zijn. Zie de kalender op onze website voor data en locaties.

They shall grow not old,
as we that are left grow old:
Age shall not weary them,
nor the years condemn.
At the going down of the sun
and in the morning
We will remember them.

We will remember them.

Bij alles dat we doen bij Levende Geschiedenis is het herdenken het belangrijkst. Als een zeer groot deel van onze bevrijders hun leven gaf voor onze vrijheid, is dan niet het minste dat we kunnen doen hen in deze verworven vrijheid herdenken?

Daarom herdenken wij hen die vielen, of lichamelijk of geestelijk gewond raakten met het grootst mogelijke respect.

Het bijwonen van herdenkingen als erewacht of als publiek is voor ons zeer belangrijk.

Vaak krijgen wij uitnodigingen van gemeenten of comités voor het bijwonen van herdenkingen in het uniform van hen die wij danken en herdenken. Het aanwezig zijn in Battle Dress creëert vaak een extra dimensie voor de toeschouwer, omdat het hiermee tastbaar realistisch wordt.

TACTICALS
Naast herdenken en tentoonstellen vormen ook de z.g. 'tacticals' een groot deel van onze uitbeelding. Waar mogelijk maken we gebruik van (voormalige-) militaire oefenterreinen en werken nauw samen met andere verenigingen voor het nabootsen van een slag. Wij zijn uiteraard geen paramilitaire organisatie, maar als we iets uitbeelden doen we het graag zo historisch accuraat als mogelijk is. Daarom gebruiken we originele Britse legerhandboeken en handleidingen en soms de herinnering van veteranen om onze groep op een hoog niveau te trainen en daarmee zo realistisch mogelijk deel te kunnen nemen aan deze gesimuleerde gevechten.

Schiethouding, peletons- en sectieformaties en inzet te velde zijn voorbeelden van de verschillende onderdelen waarop wij trainen, om daarmee het publiek zo goed mogelijk te kunnen laten zien hoe het er destijds aan toe zou zijn gegaan.

WERVING & SELECTIE
War Department is altijd op zoek naar nieuwe leden. We bestaan uit een grote, hechte groep vooral jongeren die altijd open staan voor nieuwe aanwas.

Wat bieden wij:
- een gezellige vereniging welke voor het grootste deel bestaat uit enthousiaste jongeren
- veel kennis en kunde over de uitbeelding
- leuke, goed verzorgde evenementen zoals tacticals en herdenkingen
- een goede training en een buddy gedurende je eerste jaar
- één of meerdere zeer leerzame excursies (battle field tours) per jaar naar locaties waar de door ons uitgebeelde eenheden gevochten hebben

Wat vragen we van jou:
- je bent ten minste 16 jaar
- je wil graag deel uit maken van een kwalitatief hoogwaardige groep
- je bent bereid om moeite, geld en tijd te steken in onze gezamenlijke uitbeelding
- je bent in staat en in de positie om (met onze hulp) een geloofwaardige Britse infanterist te portretteren

Voor meer informatie en/of aanmelden stuur je een PBtje of mail de werkgroepcoördinator; <unifil.dutchbatt@gmail.com>


Voor meer informatie en de kalender, zie onze website: http://www.wardepartment.nl
Daar staat ook de kliklink naar onze Facebookpagina en Instagram
Floris / MILLER
Werkgroepcoördinator 1 Border, War Department Military Living History Association
--->> http://www.wardepartment.nl" onclick="window.open(this.href);return false; <<---
(Gezocht: Nederlandse VN uitzending Libanon UNIFIL '79-'85 items)
Gebruikersavatar
Erik
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5187
Lid geworden op: 20 aug 2004, 21:52
Locatie: Veluwe
Gegeven: 7 keer
Ontvangen: 51 keer

Re: Brits Living History: War Department

Bericht door Erik »

We wachten af Floris!
BSM Williams in <it ain't half hot, mon>:
"Oh dear. How sad. Never mind."
Plaats reactie