Pagina 1 van 1

Identiteit achterhalen via Service Numbers

Geplaatst: 27 apr 2015, 23:03
door Bundeswehr
Hallo allen,

Sinds enige tijd heb ik een Britse veldfles in mijn bezit met een leren webbing, gestempeld J.B.B. 1941. Er staat tevens een Service Number op genoteerd, als ik het goed lees: 1699463.
Naar ik heb gevonden is dit een nummer van The Royal Artillery. Maar ik zou ook heel graag de naam (en overige info) van de eigenaar te weten willen komen. Nu kun je voor US Service Numbers op een paar hele goede sites terecht, maar voor Britse heb ik nog geen kunnen ontdekken.

Weten jullie misschien een site waarop je Britse Enlistment Records kunt vinden? En waar je op Service Number kunt zoeken?

Re: Identiteit achterhalen via Service Numbers

Geplaatst: 28 apr 2015, 23:40
door Jim
Moet ik je vast teleurstellen. Hoewel niet onmogelijk is het zeer moeilijk. De Britse service nummer is namelijk niet uniek. Als de drager van het nummer sneuveld of uit het leger vertrekt is het mogelijk dat dit nummer later aan iemand anders wordt toegekend. Dit nummer kan dus een paar generaties hergebruikt zijn. Al dan niet kort na elkaar.

Tijdens wo2 was leren uitrusting veelal gebruikt door Home Guard. Ook tijdelijk ingebruik in opleding tot webbing beschikbaar was. Maar goed mogelijk na de oorlog alsnog in gebruik is geweest voor een of andere reserve / cadet eenheid.
Ik meen dat ATS ook al dan niet tijdelijk leer heeft gebruikt. Maar meestal stond er een letter W voor het nummer als het gebruikt was door een vrouw.
Een lijst opstellen met Britse nummers en namen is door dit hergebruik zeer lastig. Dus ik betwijfel of zoiets op te stellen is.
Er zit weleen systeem in maar niet direct te linken aan 1 persoon.