Pagina 1 van 1

Hulp gezocht ssh4p helm

Geplaatst: 08 dec 2018, 20:54
door Chris94
Goedeavond,
Ik vraag mij af of mijn helm wo2 is, door het vilt denk ik namelijk van wel maar de y strap laat mij twijfelen. Wat ik weet is dat dergelijke helmen met y strap gebruikt werden voor gemotorizeerde eenheden maar ook dat de y strap vaak na oorlogs voorkomt. Ik hoop dat u mij kunt vertellen of ik een wo2 helm bezit of niet. Alvast bedankt. Mvg Chris.

Re: Hulp gezocht ssh4p helm

Geplaatst: 09 dec 2018, 01:13
door asjemenou
Hallo Chris,

Je topic heb ik verplaatst naar deze rubriek omdat ik hem hier beter op zijn plaats vind staan.

De Sovjet SSh-40 helm op de foto is naoorlogs. Na de oorlog hebben de Sovjets geëxperimenteerd met verschillende typen kinbanden voor de SSh-40 helm waarvan de driepuntssluiting er één van is. Hoewel er genoeg helmen van dit type zijn geproduceerd zijn de Sovjets na verloop van tijd gestopt met het produceren ervan. De reden hiervan zou zijn geweest dat ze de productie te duur en te gecompliceerd vonden. De helmen van dit type die geproduceerd waren werden gewoon verstrekt.
Dit type helm is dus niet speciaal ontwikkelt voor parachutisten of voor gemotoriseerde infanteriedivisies.
Aan de binnenkant van de helm staat een productiecode ingeslagen. Zou je van deze code een duidelijke foto kunnen plaatsen?

Re: Hulp gezocht ssh4p helm

Geplaatst: 11 dec 2018, 23:12
door asjemenou
Deze vraag stel ik omdat de helmschaal mogelijk een WOII productie zou kunnen zijn. Er zijn WOII SSh-40 helmen bekend die naoorlogs zijn aangepast. :wink: