Regels Verificatie & taxatie

Vaststellen van echtheid en de waarde van geallieerde militaria
Gesloten
Gebruikersavatar
Erik
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5187
Lid geworden op: 20 aug 2004, 21:52
Locatie: Veluwe
Gegeven: 7 keer
Ontvangen: 49 keer

Regels Verificatie & taxatie

Bericht door Erik »

Waar meningen zijn, is emotie. Waar emotie is, kan deze groeien tot misschien wel ongewenste hoogte! Daarom, even wat spelregels!

Verificatie is het met argumenten onderbouwen of een voorwerp dát is wat men denkt dat het is. Of juist niet. Ook hier geldt:
- argumentatie wordt slechts éénmaal gebruikt en niet pauzeloos herhaald.
- welles-nietes is niet opbouwend. Als je vindt dat je gelijk hebt breng je daarvoor argumenten in. Een gezonde discussie of een interessante uitwisselingen van goed onderbouwde meningen is juist interessant.
- een argument dat door iemand is ingebracht hoeft niet door een ander te worden herhaald. Dat voegt niet toe en is overbodig. Doen we dus niet.
- het zg. 'spelen op de man' is absoluut niet toegestaan. Beledigen van mensen, schelden en onnodig cynische opmerkingen voegen niets toe aan goede sfeer en worden niet getolereerd. Dat laatste houdt in dat een moderator de overtreder kan aanspreken en zelfs een bepaalde sanctie kan opleggen.

Taxatie is het vaststellen van de vermoedelijke waarde van een object.
- Het is vaak een kwestie van ervaring om te kunnen zeggen wat een object waard is. Onderbouwen is dus moeilijk. Waar mogelijk zien we wel graag die motivatie.
- ook hier kunnen meningen uit elkaar liggen. Niet erg, maar geef aan waarom jij denkt dat een bepaalde taxatie niet klopt.
- de regels zoals die bij Verificatie zijn vastgesteld zijn onverkort van toepassing bij 'Taxatie'.
BSM Williams in <it ain't half hot, mon>:
"Oh dear. How sad. Never mind."
Gesloten