Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Auke J. schreef:Ik heb al een tijdje een bajonet liggen, hij is niet nummergelijk maar verder in zeer goede staat, de schede van de bajonet is zwart geverfd.
Ik vroeg mij af of de schede van een Duitse manschappen bajonet voor veldgebruik ook zwart geverfd voorkwamen. Of is dit alleen bij parade bajonetten?
Zeker..komt sporadisch zeker voor heb er zelf ook enkele..net als de wintercamo en kaki kleur.
klik op bladeren en zoek het fotobestand op in je computer dat je wilt uploaden.
stap 3!
klik op het pictogrammetje host it!, en wacht tot de volgende pagina is geladen.
stap 4!
nadat de volgende pagina is geladen zie je diverse balkjes met daarin de url van je afbeelding, kies hierbij Thumbnail for forums (1)
stap 5!
zorg nu dat de tekst in het vakje Thumbnail for forums (1) word geselecteerd, druk op ctrl C en vervolgens in het vakje waar je je reactie schrijft op het forum ctrl V
bij het plaatsen van je bericht zie je automatisch de foto!
veel succes!
Sobel
''voor de oorlog wist ik niet wie een jood was en wie niet. De nazi's hebben dat onderscheid gecreëerd''
Waren ze niet standaard zwart gespoten? ( dus niet gekwast) Dat een soldaat ze zelf camo of kahki verft kan ik me indenken maar zwart?!? Met welk doel?
Volgens mij waren ze dus vanuit de fabriek al zwart (gespoten)
Zelf heb ik er 1 in nieuwstaat die matzwart is.
In de fabriek werden ze in ieder geval niet met de hand geschilderd dus dan zou de soldaat dat zelf moeten hebben gedaan; dat lijkt mij onwaarschijnlijk.
Denk eerder dat dat na de oorlog ooit een keer gedaan is...
Dus je zegt dat ze oorspronkelijk al in de fabriek zwart werden gespoten, maar je denkt dat deze schede na de oorlog is zwart geverfd, waarom denk je dat?
En waarom zijn bijna alle bajonet schedes die ik gezien heb volledig vrij van verf?
Alle bajonetten en schede's werden vanaf de fabriek geblauwd....de kleur kan verschillen van een blauw naar blauw/rood zwart en zelfs grijs. dus blauwen is niet verfen mijnheren. Als een bajonet gemaakt is in 1940 (net als auke's schede) dan mag je gerust aannemen dat naar een aantal jaar van intensief gebruik in het veld het merendeel van de blauwing is gesleten..en dat vooral op de schede en heft van bajonet....je ziet ook vaak dat bij een schede het deel waar de frog zat vaak nog mooi blauw is en het onderste deel is gesleten. Het verfen van de schedes werd nooit gedaan in de fabriek van herkomst maar of door de soldaat of het veld arsenaal. Ben het wel met Ray eens dat veel van de geverfde schede's waarschijnlijk na de oorlog is gedaan om ze wat op te kuisen.