Pagina 1 van 1

Sternsignalpistole Modell SL, Walther

Geplaatst: 19 nov 2020, 13:17
door m0nique73;
Hallo Allemaal,

Een kennis van mij heeft het onderstaande seinpistool op het zolder van zijn ouders gevonden. De inscriptie is 2963 AC 43. Heeft iemand enig idee wat de waarde hiervan is?

Re: Sternsignalpistole Modell SL, Walther

Geplaatst: 19 nov 2020, 15:50
door LDO
Nou, da's geen slechte vondst. Van alle Leuchtpistole die je kunt vinden is dit wel een heel gewilde. Speciaal voor de Kriegsmarine gemaakt in een niet al te grote oplage. Veilingprijzen zie ik gaan van 1500 tot 3000, maar dat is van veel dingen afhankelijk natuurlijk.
Maar dat ze zich niet met 100 euro af laat schepen, dit is een zeldzaam exemplaar en de conditie lijkt me erg goed.. Als je de titel van dit topic googled kan je heel wat verkopen en veilingen vinden die iets van een prijsindicatie weergeven.

Wat een verschrikkelijk mooi ding zeg!
Geef me een zak lichtsterren en ik zou het vuurwerkverbod tarten dit jaar! :shock:

Re: Sternsignalpistole Modell SL, Walther

Geplaatst: 19 nov 2020, 15:51
door LDO
PS: Welkom op deze webstek!

Martin

Re: Sternsignalpistole Modell SL, Walther

Geplaatst: 19 nov 2020, 16:25
door m0nique73;
Hoi LDO,

Bedankt voor je reactie, ik ben helemaal niet thuis in deze tak van sport ;) Is het ├╝berhaupt wel legaal om z'n ding thuis te hebben. En kun je me iets vertellen over het nummer dat er in staat of uit welk jaar het komt?

Re: Sternsignalpistole Modell SL, Walther

Geplaatst: 19 nov 2020, 16:31
door Erik
Ja, het wapen is vrijgesteld in de Wet Wapens & Munitie. Dat houdt in dat je het wapen voorhanden mag hebben, vervoeren (zijn wel wat regels voor), verkopen, uitvoeren etc.
Echter: het dragen van dit wapen (overigens elk wapen) is verboden. Met 'dragen' wordt bedoeld: in de openbaarheid meevoeren zo dat anderen zien dat jij bewapend bent. Stop je het ding in een kistje dan is het al 'vervoeren'!

Re: Sternsignalpistole Modell SL, Walther

Geplaatst: 25 nov 2020, 13:36
door LDO
Hoi Monique,

Ik kan ze niet zo goed zien, maar ik neem aan dat er een adelaar, M, hakenkruis III/3 ingeslagen staat. Dat is het afnamestempel van de Kriegsmarine voor Walther signaalpistolen. De 2963 is het 'serienummer' en als je dit nummer op meerdere onderdelen van het wapen tegenkomt, dan is het exemplaar 'nummergelijk' en niet in of in oorlogstijd gerepareerd met andere onderdelen of na oorlogstijd in elkaar gezet van restmateriaal.
De 43 geeft het productiejaar aan, dus 1943 in dit geval.

Groeten,
Martin