Afschaffing ‘vrije’ HFD-wapens in België

Algemeen over het verzamelen van militaria: o.a. beurzen, nieuws, wapenwet, dealer feedback
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ZEN.45
Lid
Berichten: 411
Lid geworden op: 15 jan 2006, 16:31
Locatie: België

Afschaffing ‘vrije’ HFD-wapens in België

Bericht door ZEN.45 »

Het is uit met de pret ! Vanaf ca. midden januari 2013 zal de lijst van HFD-wapens (historisch, folkloristische en decoratieve wapens) zoals we die nu kennen in België afgeschaft worden.

De mensen die momenteel zo’n wapen bezitten zullen in een overgangsperiode de mogelijkheid krijgen om gratis een ‘vergunning zonder munitie’ aan te vragen. Dit betekent natuurlijk ook dat iemand die nadien nog zo’n wapen wil kopen eerst een vergunning zal moeten bekomen of houder moet zijn van de gepaste licentie.

Er zijn nog veel onduidelijkheden zoals de regels betreffende opslag, vernieuwing van de vergunningen, enz. Ik veronderstel dat we hier later nog veel geknoei (zo typisch voor de Belgische wetgevers) zullen zien om de wet aan te passen aan de realiteit.

Ik kan alleen maar hopen dat er zo massaal veel vergunningsaanvragen zullen zijn dat de administratie dat boeltje niet verwerkt krijgt. Misschien zullen de politiekers zich dan verplicht zien om de regels te versoepelen (herinner u de komedie na de nieuwe wapenwet van 2006).

Het lijkt er op dat er voor de zwart kruit wapens (ontwerp van voor 1890) en de gedemilitariseerde wapens niets verandert.
Did you hear about the dyslexic, agnostic insomniac who stays up all night wondering if there really is a Dog ?
johan willaert
Lid
Berichten: 5568
Lid geworden op: 04 aug 2004, 12:37
Locatie: België
Gegeven: 4 keer
Ontvangen: 2 keer
Contacteer:

Re: Afschaffing ‘vrije’ HFD-wapens in België

Bericht door johan willaert »

De pret begint pas... Prijzen van de voormalige HDF wapens zullen kelderen. Mooi voor erkende verzamelaars die zich nu al blauw betalen aan vergunningen...

Maar of iedereen massaal zal gaan aanschuiven om een vergunning ( lees huurcontract) voor een ( in de meeste gevallen) ongekend wapen te gaan aanvragen is nog maar zeer de vraag... En wat gaan ze doen met degenen die meer dan 5 HDF wapens willen regulariseren? Maar een verzamelaarserkenning afleveren? Yeah right...

Degenen die in 2006 hun dure speelgoed zijn gaan inleveren om later vast te stellen dat diezelfde wapens op de HDF lijst kwamen, zie ik het nog niet zo direct doen....

En precies of daar iemand van wakker ligt... In sommige streken is men nog niet klaar met de verwerking van 2006, laat staan dat men opnieuw enkele duizenden aanvragen kan gaan verwerken....

Nog een miskleun van formaat bij justitie.'..


Lees maar eens de tweede helft van dit opiniestuk...
http://www.wapenunie.be/nieuws/2012/lij ... afgeschaft
29th Let's Go!!!!!
Gebruikersavatar
yente
Lid
Berichten: 1510
Lid geworden op: 14 dec 2008, 18:28
Locatie: België

Re: Afschaffing ‘vrije’ HFD-wapens in België

Bericht door yente »

De schrijver van dat artikel is me iets te partijdig! Laten we hopen dat het niet zo ver komt.
Er bestaat ergens een zeer goed artikel over dit dat het nutteloze ervan bewijst. De vergelijking met de auto's is schitterend.
Lees het zeker eens: http://www.davidvandenberghe.be/?p=4235
Gezocht: WO1/WO2 militaria van Duffel en Sint Katelijne Waver
Plaats reactie