wapens tweede wereldoor & even voorstelrondje

Algemeen over het verzamelen van militaria: o.a. beurzen, nieuws, wapenwet, dealer feedback
Plaats reactie
auke verzamelaar
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 jul 2018, 19:24

wapens tweede wereldoor & even voorstelrondje

Bericht door auke verzamelaar »

Goedenavond iedereen, bij deze even een kleine voorstelling van mijzelf. Mocht deze plek op het forum daar niet geschikt voor zijn dan hoor ik het graag.....

Ik ben Auke 28 jaar en woonachtig in het mooie Friesland. Dokkum om precies te zijn. Van jongs af aan al iets gehad met militaria en de tweede wereldoorlog en sinds kort ook daawerkelijk aan het verzamelen geslagen (niet goed voor de portomonne, wel leuk). Met name het verzamelen van tweede wereldoorlog wapens heeft mijn interesse gewerkt. Zoals een aantal van jullie wel zullen weten is er sinds kort (ik geloof begin 2017?) een nieuwe wet waardoor je legaal wapens kunt verzamelen uit de tweede wereldoorlog, zelfs tot machinegeweren aan toe (geen grap, is echt zo: https://www.staaloutdoor.nl/wapens/mg42 ... -deco.html )

Ik verzamel trouwens niet specifiek van axis of allies, eigenlijk een beetje van alles wat er leuk uitziet. Momenteel in mijn verzameling:

Russisch (sovjet)
DP28
Ppsh41 (staat op verlanglijstje: https://www.staaloutdoor.nl/wapens/ppsh ... klaar.html)

Duits:
K98

Brits:
Sten mkv (staat op verlanglijstje: https://www.staaloutdoor.nl/wapens/sten ... -deko.html)


Wat gunstig is voor mij is dat er een halfuurtje rijden bij mij vandaan in Leek een wapenhandel zit die veel onklaar gemaakte wapens uit de tweede wereldoorlog heeft.

Ook ben ik bezig met m'n eerste pop te maken, ik zoek nog een paar uniformen wie weet kom ik die hier tegen.

Groeten Auke
Gebruikersavatar
asjemenou
Moderator & Beste Avatar 2009
Moderator & Beste Avatar 2009
Berichten: 4879
Lid geworden op: 26 apr 2005, 16:35
Gegeven: 56 keer
Ontvangen: 101 keer

Re: wapens tweede wereldoor & even voorstelrondje

Bericht door asjemenou »

Allereerst welkom op het forum.
Het klopt dat uit mijn hoofd gezegd er sinds het voorjaar van 2016 een Europese wet van kracht is die het ook in Nederland toestaat aan particulieren om gedeactiveerde (half) automatische vuurwapens te bezitten.
Een dienstwapen is tenslotte hét gereedschap van de militair dus als je een mannequin wilt samenstellen dan behoort zo'n (gedeactiveerd) dienstwapen er eigenlijk wel bij.
Je schrijft dat je bezig bent met een eerste pop samen te stellen. Heb je een bepaald uniform in gedachten welke je wilt gaan samenstellen? Wil je dan een origineel WOII uniform of ben je tevreden met een replica uniform?
Lees ik het goed dat je inmiddels in het bezit bent van een gedeactiveerd Sovjet DP28 machinegeweer?
Mocht je overwegen om een uniform van een Sovjet WOII DP28 machinegeweerschutter samen te stellen dan raad ik je aan om je goed in de materie te gaan verdiepen. Helaas is niet alle aangeboden Sovjet WOII militaria ook daadwerkelijk WOII aanmaak. WOII militaria herkennen is niet altijd eenvoudig en dit geldt niet alleen van Sovjet WOII militaria.
Een goede raad is om eens een militariabeurs te bezoeken. Dan kun je de uniformen of de uitrusting die je zoekt eens in het echt bekijken en voelen. Hierbij een link naar militariabeurzen; https://militariaplaza.nl/fairs .
Ga serieus om met het WOII forum. Dan houden we het forum voor alle leden interessant!
Plaats reactie