Pagina 1 van 1

Militaria sites voor Russische militaria

Geplaatst: 09 dec 2019, 10:20
door Marlon de Graaf
Beste Dames/heren
Ik ben begonnen met het verzamelen van militaria sinds november vorig jaar. Ik ben het meest geïnteresseerd in de Russen. Hierom wil ik graag mijn collectie uitbreiden. Ik ga soms naar bepaalde soort beurzen op zoek naar Russische militaria. Toch is er weinig van te vinden en hierom ben ik gaan zoeken op het internet. Het probleem is dat ik niks kon vinden. Ik vraag u hierom of u enige tips heeft voor bepaalde soort sites waar ik echte Russische militaria kan kopen.
Alvast bedankt

Re: Militaria sites voor Russische militaria

Geplaatst: 19 mar 2020, 09:42
door jelmer04
Ik weet zo 123 geen russische militariasites, maar oorlogsspullen.nl heeft wel vaak russische onderscheidingen te koop staan.

Re: Militaria sites voor Russische militaria

Geplaatst: 21 mar 2020, 00:40
door asjemenou
Hallo Marlon,

Een late reactie van mijn kant maar (Sovjet) Russische militaria wordt er genoeg te koop aangeboden.
Het naoorlogse spul kom je overal en nergens tegen. De WOII (Grote vaderlandse oorlog) militaria wordt iets minder vaak aangeboden maar onvindbaar is het niet.
De naoorlogse Sovjet militaria vindt je o.a. bij;
https://www.militaria4you.com/artikelen/ ,
https://www.militarycollectibles4u.nl .

Zoals Jelmer al aangeeft, biedt de online verkoopsite Oorlogsspullen regelmatig WOII Sovjet militaria te koop aan; https://oorlogsspullen.nl .
Espenlaub militaria uit Estland is een hele bekende (online) verkoper van Sovjet WOII militaria;
https://www.aboutww2militaria.com .

Over het algemeen is de aangeboden naoorlogse Sovjet militaria wel in orde, maar bij het WOII spul moet je toch wel iets voorzichtiger zijn. Net als bij de overige WOII verzamelgebieden, wordt er ook veel Sovjet WOII militaria aangeboden wat vervalst is of wat (vroeg) naoorlogs is.
Bij de Sovjet WOII militaria raad ik je dan ook aan om je eens goed in de materie te verdiepen voordat je besluit om aankopen te gaan doen.
Om het één en ander eens na te lezen kun je het referentieboek " The Soviet soldier of world war two" van Phillipe Charbonnier aanschaffen; viewtopic.php?f=28&t=33504&start=15 .
Het boek bevat wel enkele fouten maar qua prijs is het niet teveel betaald. Het geeft je in ieder geval wel een goed beeld van de uniformering en uitrusting van de Sovjet WOII soldaat.
De website http://rkka.ru/uniform/ geeft je ook een aardig beeld van de Sovjet WOII uniformering.