NSDAP

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Rosa

NSDAP

Bericht door Rosa »

wat was de rol van de NSDAP gedurende de tweede wereldoorlog???

en hoe ging de NSDAP te werk?

(Bericht gewijzigd door Sjoerd, van twee topics één gemaakt, andere topic verwijderd)
Gebruikersavatar
Peter
Lid
Berichten: 2861
Lid geworden op: 24 okt 2003, 21:44
Ontvangen: 2 keer
Contacteer:

Bericht door Peter »

De NSDAP was de enige machthebber in Duitsland, door de agressieve buitenlandse politiek in de jaren '30 en uiteindelijk de inval in Polen (1-9-'39 ) werd op 3 sept. 1939 de oorlog verklaard door Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk aan Duitsland met de Tweede Wereldoorlog als gevolg. De Nazi's ( Nationaal- socialisten werden afgekort tot Nazi zoals de Socialisten Sozi's werden genoemd.. ) streefden naar vergelding voor het verdrag van Versailles ( Das Diktat ) afrekening met de Weimar republiek en naar vergroting van het Duitse rijk waarin alle Volksduitsers ( i.e. Oostenrijkers, Sudetenduitsers-een Duitse minderheid in Tsjecho-Slowakije- , de opheffing van de Corridor tussen het rijk en Oost Pruisen, het bezit van Danzig als onderdeel van het rijk ( Dat alles in Polen... ) etc. etc. etc. Deze simpele vraag kent minder simpele antwoorden, maar een korte doorsnede heb ik hier wel gegeven denk ik! :wink:
Rest mij nog een advies: Naar de bibliotheek!! :)
Gebruikersavatar
Sjoerd
Lid
Berichten: 3362
Lid geworden op: 28 nov 2002, 11:28
Locatie: Dronten (Flevoland)

Bericht door Sjoerd »

NSDAP staat voor 'Nationaal Socialistische Deutsche Arbeiter Partei' (ik weet niet of de spelling helemaal correct is) en het was de partij waar Hitler de baas van was.
Ik zou als ik jouw was even Googl of Yahoo of iets dergelijks gebruiken en daar NSDAP invoeren. Dan krijg je heel veel informatie, en waarschijnlijk ook antwoord op je andere vraag: 'Hoe ging de NSDAP te werk?' (Wat je hier mee bedoelt blijft enigzins vaag voor mij).
'The past is a source of knowledge, and the future is a source of hope. Love of the past implies faith in the future. '
Stephen E. Ambrose
Plaats reactie