Inbraak!

Collecties met zowel Duitse als geallieerde militaria. Let op; nieuwe aanwinsten graag plaatsen onder ofwel as of geallieerd.
Gebruikersavatar
robin.h
Lid
Berichten: 1877
Lid geworden op: 11 nov 2002, 17:23
Locatie: Maastricht
Contacteer:

Bericht door robin.h »

Is je verzameling dan niet inbegrepen bij een Inboedelverzekering,of moet je hiervoor een andere verzekering afsluiten,en hoeveel kost dit ongeveer?
Mijn nieuwe verzamelsite: " http://www.worldwar2collector.tk "
Gebruikersavatar
Giel
Lid
Berichten: 1460
Lid geworden op: 06 mei 2004, 19:05
Locatie: Gent

Bericht door Giel »

robin.h schreef:Is je verzameling dan niet inbegrepen bij een Inboedelverzekering,of moet je hiervoor een andere verzekering afsluiten,en hoeveel kost dit ongeveer?
Tegenwoordig moet je voor alles alles alles een verzekering hebben :|
Jacco1
Lid
Berichten: 148
Lid geworden op: 12 dec 2004, 17:24
Contacteer:

Bericht door Jacco1 »

Er zijn twee mogelijkheden:

(1) Meeverzekeren op je inboedelverzekering. Premie bedraagt dan gemiddeld een paar promille per duizend. Stel 5 promille en een waarde collectie van Eur. 10.000 is een jaarpremie van Eur. 50 per jaar.

(2) Een aparte 'kostbaarhedenverzekering' afsluiten. De dekking op een dergelijke polis is ruimer dan op een inboedelverzekering. Je hebt hier bijvoorbeeld ook dekking buiten de woning en men spreekt van een 'alle van buiten komende onheilen' dekking. Zeer uitgebreid dus. Het promillage ligt hier heel wat hoger. Je kan denken aan 15 tot 20 promille per duizend.

In beide gevallen (inboedel of kostbaarheden) kun je ervoor kiezen de boel te laten taxeren door een erkend taxatiebureau. Kosten zijn dan wel voor jezelf maar vaak valt dit nog wel mee. Je krijgt dan een taxatierapport welke je aan de verzekeraar overhandigd. Op dit rapport is een WvK art. 275 van toepassing. D.w.z. dat als er zaken gestolen worden je altijd het verzekerde vastgestelde bedrag krijgt uitgekeerd genoemd in het rapport. Dus nooit achteraf discussie omtrent de waarde e.d. Wel is het rapport 3 jaar geldig. Je moet (kan) dus wel om de zoveel jaar 'verversen'. Is ook niet erg. De verzameling is tegen die tijd weer anders en prijzen fluctueren..
My story & collection http://www.ww2-militaria.nl
Gebruikersavatar
Michael_Wittmann
Lid
Berichten: 996
Lid geworden op: 11 jan 2005, 20:35

Bericht door Michael_Wittmann »

Oke bedankt!
Mehr Sein Als Scheinen!
Jacco1
Lid
Berichten: 148
Lid geworden op: 12 dec 2004, 17:24
Contacteer:

Bericht door Jacco1 »

Graag gedaan :)
Plaats reactie