Aanslagen op hitler vanaf de Duitse zijde.

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Ernst-H
Lid
Berichten: 606
Lid geworden op: 02 jan 2004, 12:59

Bericht door Ernst-H »

BjornSpiN schreef:Hij vloog op 11 juli 1944 naar Salzburg, waar hij werd afgehaald door Luitenant Werner von haeften, een mede-samenzweerder. De aanslag zou plaatsvinden met een tijdbom. Von Stauffenberg zou na de plaatsing nog tijd hebben om met Von Haeften de Obersalzberg te verlaten.
Von Haeften zag Von Stauffenberg langzaam de grote trap van de Berghof bestijgen, met de aktetas in zijn hand.
Het wachten duurde bijna eidneloos lang, maar eindelijk verscheen Von Stauffenberg. Tot zijn verbazing zag Von Haeften dat Von Stauffenberg de aktetas nog steeds bij zich droeg. Himmler was niet op de bespreking aanweizg geweest, en werd afgelast.

Het plan bleef onveranderd. De volgende poging van Von Stauffenberg vond plaats op 20 juli plaats. Deze keer lukte het hem de bom te plaatsen, maar Hitler ''Door de voorzienigheid geholpen'' werd slechts licht gewond.
Zijn wraak was afschuwelijk, voor zover niet standrechterlijk gefusilleerd, werden de belangrijkste samenzweerders aan vleeshaken opgehongen, en Hitler liet hun dood op film vastleggen...
Op 11 juli 1944 werd eerste poging gewaagd op Obersalzberg. Inderdaad door afwezigheid van enkele grote namen ging het niet door.

Misschien wel netjes om hierbij te vermelden dat het uiteindelijke Juli-Complot door Von Stauffenberg niet werd uitgevoerd op de Obersalzberg (zoals uit bovenstaand stukje lijkt te volgen). Op 20 Juli 1944 werd de aanslag gepleegd in de Wolfschanze, het militaire hoofdkwartier diep in de Pruisische bossen
Gezocht: Militaire objecten, documenten, foto's uit en over de stad Kampen (Overijssel) en de kleinere kernen.
-- Kampen -- IJsselmuiden -- Grafhorst -- Wilsum -- 's Heerenbroek -- Zalk & Veecaten -- Kamperveen --
Gebruikersavatar
Timo
Lid
Berichten: 1836
Lid geworden op: 13 okt 2003, 20:55

Bericht door Timo »

dat zijn er heel wat idd
Starting up again
Plaats reactie