Al die nieuwe fora...

Digitale ontmoetingsplek. Hier kunnen berichten geplaatst worden die niet in een van de andere categorieën passen.
Marc 82 Recon
Lid
Berichten: 1470
Lid geworden op: 14 aug 2004, 17:46
Locatie: Arendonk België

Bericht door Marc 82 Recon »

heb de laaste maand mij bij ongeveer 3 nieuwe fora's aangemeld waaronder maar 1 nederlandstalig de andere 2 zijn forums in Amerika

het nederlandstalige forum is het ETO forum eigenlijk zeerleuk forum met een hele boel mensen van hier en ook weer met een extra hoekje voor iets wat ik intressant vind. Het medische....

de andere 2 in Amerika zijn
een Medical/Airborne forum dat handeld over de Airborne eenheden en dergelijke van de verschillende strijdkrachten. En een klein deeltje medisch echt basis needs voor uitbeeldingen ivm re-enactment.

het andere is een volledig Medisch forum waar ik ook gevraagd ben als moderator en hoop mijn toch kleine kennis van het medische met de rest van de medische re-enactors op het forum te delen.

En onze pas opgestarte Vietnam Re-enactment groep in Nederland (De eerste officieel bij het LPLG aangesloten Vietnam Werkgroep)
heeft ook zijn eigen forumpje gemaakt.

Forums zijn gewoon handig om een beetje contact te hebben met mekaar en het is niet erg dat er verschillende specialisatie forums bijkomen.
Private Burges, Marc J
19900519
48th Armored Medical Bn, 2nd Armored Division
Gebruikersavatar
Michiel M.
Lid
Berichten: 2466
Lid geworden op: 29 okt 2004, 17:01
Locatie: Beek en Donk
Contacteer:

Bericht door Michiel M. »

779 schreef:Ik zie het niet als kritiek, maar als feedback. Kritiek klinkt zo negatief. Vind wel dat er een uitzondering moet zijn. Feedback moet wel onderbouwd zijn...

779
Kopieforum klinkt nou niet echt positief..
At the going down of the sun and in the morning,
We will remember them.
Gebruikersavatar
Shifty
Lid
Berichten: 2215
Lid geworden op: 31 okt 2004, 22:10
Locatie: Heist od Berg - België
Contacteer:

Bericht door Shifty »

Jongens (ETO-guys) waar maken jullie zich toch druk om.
Ik lach daar eens mee met wat hier gepost wordt over http://www.ww2-eto.com en andere fora (Tommy-Talk ...)
779
Lid
Lid
Berichten: 3145
Lid geworden op: 31 aug 2004, 19:09

Bericht door 779 »

Shifty schreef: Ik lach daar eens mee met wat hier gepost wordt over http://www.ww2-eto.com en andere fora (Tommy-Talk ...)
Ik snap geen eens wat hier staat..

779
Gebruikersavatar
Shifty
Lid
Berichten: 2215
Lid geworden op: 31 okt 2004, 22:10
Locatie: Heist od Berg - België
Contacteer:

Bericht door Shifty »

Vlaams he :P

Nee ik bedoel : Ik trek me er nix van aan van wat hier gezegd wordt over ETO en andere fora. Aan zulke berichten heb ik geen boodschap.
Gebruikersavatar
Edgar
Lid
Berichten: 5433
Lid geworden op: 01 jun 2004, 15:40
Locatie: Nordland
Ontvangen: 1 keer

Bericht door Edgar »

Ongelooflijk zeg, begint bob opeens een beetje gek te doen op msn.. Mij de schuld geven omdat ETO in dit topic wordt genoemd.. Mij uit gaan schelden voor alles en nog wat, zonder enige aanleiding. Ik kom daar iig nooit meer.
Gebruikersavatar
Edgar
Lid
Berichten: 5433
Lid geworden op: 01 jun 2004, 15:40
Locatie: Nordland
Ontvangen: 1 keer

Bericht door Edgar »

En trouwens, bij ons wordt nu echt de nadruk gelegd op bodemvondsten. Daar zijn we hard mee bezig. En we willen totaal geen forum.wo2 kopie, we willen gewoon een leuk en gezellig forum, SAMEN met andere fora zoals forum.wo2, go2war2 etc etc. Ik vind het gewoon leuk om zelf (met behulp van een paar andere natuurlijk) een forum te ''runnen''.
Gebruikersavatar
Boroskov
Lid
Berichten: 411
Lid geworden op: 18 feb 2005, 12:23
Locatie: Vlaardingen

Bericht door Boroskov »

101st Michiel schreef:@Boroskov; wie zegt dat het hier gezelliger is dan op andere fora? Dat is echt onzin hoor... :roll:
@ 101st Michiel: Waar komt dit vandaan?!

Ik zei, ik zal mezelf maar even citeren:
Op 1 forum heb je alle informatie bij elkaar, makkelijk, gezellig, veel kennis...ik zie alleen maar voordelen.
Daar staat niks over gezelligER...dus waar jij de overtreffende trap vandaan haalt is mij een raadsel....dus over onzin gesproken...
Hic manebimus optime
Gebruikersavatar
Michiel M.
Lid
Berichten: 2466
Lid geworden op: 29 okt 2004, 17:01
Locatie: Beek en Donk
Contacteer:

Bericht door Michiel M. »

Het komt er toch op neer dat 1 forum het beste is...gezellig, veel kennis...

Waarom zou dat bij een 2e forum niet kunnen!?
At the going down of the sun and in the morning,
We will remember them.
Gebruikersavatar
Boroskov
Lid
Berichten: 411
Lid geworden op: 18 feb 2005, 12:23
Locatie: Vlaardingen

Bericht door Boroskov »

Ik zeg ook niet dat het bij een ander forum niet/meer/minder gezellig is. Naar mijn mening is het prettig om op zoveel mogelijk mensen op 1 forum te hebben, onder andere vanwege de versnippering van kennis. Dat er een aantal mensen zijn die op meerdere fora actief zijn, prima, hulde, complimenten etc. Maar je kan niet verwachten dat iedereen de tijd en moeite wil nemen om meerdere fora af te struinen om op die manier informatie te verwerven: op 1 forum is dit eerder haalbaar, kost namelijk minder moeite/tijd.
Dat het op andere fora ook gezellig is, ongetwijfeld, tot dusver heb ik er op dit forum niet over te klagen.
Hic manebimus optime
Gebruikersavatar
Tex
Lid
Berichten: 898
Lid geworden op: 21 sep 2004, 18:58
Locatie: groningen
Contacteer:

Bericht door Tex »

snap opzich niet waar jullie je druk om maken, bedoel die fora gaan vanzelf van het net af. Of ze blijven en worden degelijke fora.
Verdien door te dienen! Wijze woorden van een wijs man!
Gebruikersavatar
Jeeper704
Lid
Berichten: 1223
Lid geworden op: 05 jun 2005, 13:05
Locatie: Dendermonde (België)

Bericht door Jeeper704 »

Heb nu effe al dit gedoe gelezen over de verschillende fora ...... ik vraag me af waar jullie zo bang voor zijn?????
Daar is toch geen reden toe?

Ik heb het aanbod aangenomen om moderator te worden van http://www.ww2-eto.com en dit om een vriend een plezier te doen en omdat ik dat wel zag zitten.
Waarom bij dit forum en niet bv hier?
Wel, enerzijds omdat men mij dit hier niet vroeg (logisch, want ben hier niet echt lang) en anderzijds omdat ik voornamelijk interesse heb in het US Army 1944-1945.

Nooit heb ik het ETO forum gezien als concurrentie, kopie van, afgietsel, wat je er ook van kan zeggen, gezien.
Het is - zoals Stravers het zegt - een soort van zijtak van dit forum of men kan het zo beschouwen, waar men dieper en uitgebreider kan ingaan op bepaalde zaken.
Het zou zelfs prachtig zijn als beide fora zouden samenwerken.

Verder heb ik tot nu toe al elke lid daar ook hier gezien ..... niemand is hier vertrokken m naar het ETO-forum te gaan.

Wat onderschriften betreft ...... Ironclad, jouw forum kon toch ook als onderdeel dienen op dit forum????? Je gooit met stenen, maar gaat zelf "in de fout" hier. En voor de anderen met hun kritiek ..... kom kijken en vergelijk en spui dan je kritiek. :roll:

Eigenlijk begrijp ik al die heisa niet.
Iedereen is toch vrij te doen en te laten wat hij/zij wil?
Wie gaat er hier voor politieman spelen? :shock:
Bring in the Hellcats! (M18 TDs)
World War II - European Theater of Operations
http://www.ww2-eto.com
Gebruikersavatar
Auke
Beste Avatar 2007/2008
Beste Avatar 2007/2008
Berichten: 1531
Lid geworden op: 17 mar 2005, 21:11

Bericht door Auke »

Jeeper704 schreef:Wat onderschriften betreft ...... Ironclad, jouw forum kon toch ook als onderdeel dienen op dit forum????? Je gooit met stenen, maar gaat zelf "in de fout" hier. En voor de anderen met hun kritiek ..... kom kijken en vergelijk en spui dan je kritiek. :roll:
Alsjeblieft, hou op met die onzin. Ik heb geen forum. Neem een kijkje voordat je hier een reactie plaatst a.u.b. Ik heb tenminste wel even de moeite genomen dat ETO Forum rustig te bekijken. Het enige wat ik bedoelde te zeggen was dat de topics van het ETO Forum in principe ook hier geplaatst konden worden, en dat ik het daarom een beetje flauw vind een link naar een ander forum te plaatsen. De vergelijking die telkens gemaakt wordt met de link naar mijn site in mijn onderschrift past helemaal niet in deze context.
Давайте жить дружно (laten we in vriendschap samenleven)!
KevinP
Lid
Berichten: 1152
Lid geworden op: 17 jan 2004, 12:09
Locatie: Nederland
Contacteer:

Bericht door KevinP »

Wat ik eerst wil benadrukken is dat ik vind dat iedereen natuurlijk gewoon zelf moet weten wat hij doet, zolang anderen maar niet gedupeerd worden. Als mensen een forum willen beginnen moeten ze dat gewoon doen en zij hoeven zich niks van mijn mening aan te trekken.

Maar ik vind persoonlijk de versnippering in vele fora ook erg vervelend. Sommige fora zijn gespecialiseerd en anderen zijn weer heel breed omdat er bijvoorbeeld meerdere oorlogen besproken mogen worden. Allemaal qua opzet best leuke fora, dus waarom zeur ik dan? Ik vind het gewoon niet zoveel waarde meer hebben om tijd en energie in een forum te stoppen. Als forumlid werk je mee aan een mooi forum waar je je thuis voelt en waarbij je betrokken voelt en dit gevoel heb ik eigenlijk op geen van deze fora meer. Ze lijken allemaal in steeds grotere mate op elkaar en niet in positieve zin.

Maar waarom leg ik de oorzaak bij de grote hoeveelheid fora? Het Nederlandse taalgebied is niet groot en één of twee grote fora zijn meer dan toereikend. Zo voorkom je dat overal dezelfde soort discussies gevoerd worden, is de expertice op een vaste plek te vinden en heb je gewoon een groot forum met veel variatie, leden en kennis. Neem een forum als Axis History: hier zitten veel experts gewoon op één plek, wordt er met elkaar veel informatie op een vaste plek uitgewisseld en heeft het meediscussieren gewoon meer waarde. Je kunt daar als geïnteresseerde op één plek terecht en je hoeft niet dagelijks vele fora langs te surfen om een leuke discussie te zoeken.

Maar afijn, binnen het Nederlandse taalgebied vind deze grote hoeveelheid fora gewoon onnodig en bovendien slecht voor de kwaliteit. Dat mensen het hierover niet met mij eens zijn en zich willen specialiseren respecteer ik, maar ik hoop dat men ook mijn mening in ieder geval begrijpt.

Tot slot: al dat geruzie tussen verschillende fora is natuurlijk spijtig. Probeer van elkaar te leren en respecteer elkaars positie. Een forum beheren kost best veel tijd en probeer het elkaar niet moeilijker te maken dan het al is.
Gebruikersavatar
Boroskov
Lid
Berichten: 411
Lid geworden op: 18 feb 2005, 12:23
Locatie: Vlaardingen

Bericht door Boroskov »

KevinP schreef:
Maar waarom leg ik de oorzaak bij de grote hoeveelheid fora? Het Nederlandse taalgebied is niet groot en één of twee grote fora zijn meer dan toereikend. Zo voorkom je dat overal dezelfde soort discussies gevoerd worden, is de expertice op een vaste plek te vinden en heb je gewoon een groot forum met veel variatie, leden en kennis. Neem een forum als Axis History: hier zitten veel experts gewoon op één plek, wordt er met elkaar veel informatie op een vaste plek uitgewisseld en heeft het meediscussieren gewoon meer waarde. Je kunt daar als geïnteresseerde op één plek terecht en je hoeft niet dagelijks vele fora langs te surfen om een leuke discussie te zoeken.
_/-\o_ hulde _/-\o_
Hic manebimus optime
Plaats reactie