Stormfront & revisionisme

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
KevinP
Lid
Berichten: 1152
Lid geworden op: 17 jan 2004, 12:09
Locatie: Nederland
Contacteer:

Bericht door KevinP »

Het topic met de 52 zogenaamde feiten over de holocaust die op Stormfront te vinden zijn, is deels gebaseerd op een pamflet van het Institute for Historical Review & Ernst Zündel. Een zeer uitvoerige reactie en ontkrachtiging van deze 'feiten' is te vinden via deze link: www.nizkor.org.
vincent
Lid
Berichten: 1022
Lid geworden op: 05 jun 2004, 18:26

Bericht door vincent »

het vreemde is dat op stormfront mensen zijn
It's a pro-Zionist, anti-Revisionist site (Just key it in). Run by a turd named Ken McVay.
die zulke dingen zeggen maar geen tegenargumenten brengen :|
Ik heb er geen kracht meer voor
Gebruikersavatar
Robin V
Lid
Berichten: 1620
Lid geworden op: 05 okt 2003, 13:55
Locatie: Brussel

Bericht door Robin V »

Enkele tegenargumenten van mij die niet zijn geaccepteerd:

*Duidelijke uitspraken van hoge nazi-functionarissen zijn bewaard gebleven, onder andere van Himmler en Goebbels.
*In de bezette gebieden zijn miljoenen joden spoorloos verdwenen uit de geschiedenis. Hun spoor verdwijnt in het niets in oorden zoals Sobibor, Treblinka, Auschwitz-Birkenau, Bergen-Belsen, etc… Ondanks verwoede opsporingen is er nooit meer een spoor van hen teruggevonden.
*Er zijn officiële transportlijsten met alle namen en geboortedata van de weggevoerden en kampregisters teruggevonden. Aan de hand daarvan kan men het aantal gedeporteerden in de Benelux en Frankrijk becijferen. Van meer dan de helft verdwijnt het spoor in de geschiedenis.
*Voor de bouw van gaskamers in Auschwitz-Birkenau werd beroep gedaan op een gespecialiseerde firma. Een deel van de rapporten en correspondentie werd teruggevonden. Daarin is sprake van vergassingskelders uitgerust met gasdichte deuren met kijkgat. Ook correspondentie van de fabrikant van het dodelijke gas Zyklon B is bewaard gebleven. Daarin worden extreme hoeveelheden besteld, genoeg om enkele miljoenen mensen de dood in te jagen.
*Na de oorlog hebben vele hoge en lage officieren getuigd over getto’s , gaskamers, uitwissen van sporen, verbrandingen van lijken,… Ze deden dat onafhankelijk van elkaar, zonder iets over elkaars getuigenissen te weten. Geen enkele voormalige nazi of SS-er heeft ooit zijn getuigenissen ingetrokken of de uitroeiing in vraag gesteld.
*Een waslijst van getuigenissen beschrijft de verschrikkingen.
*Sönderkommandos waren joden die de lijken moesten opruimen. Het waren ook joden, die het net iets beter hadden dan de andere gevangenen. Ze maakten in het geheim notities en begroeven bewijsstukken.
*In alle bezette gebieden hebben burgers getuigd over razzia’s, massa-executies, deportaties, e.a. Omwonenden van vernietigingskampen hebben getuigd over de massa’s die ze zagen binnenvoeren en nooit meer zagen buitenkomen. Al deze diverse bronnen waren afkomstig van verschillende instanties en van mensen van alle rang en aard. Ze kwamen onafhankelijk van elkaar tot stand, stemmen in grote lijnen met elkaar overeen en bevestigen en bekrachtigen elkaar. Mensen die hun hele familie en vriendenkring hadden zien verdwijnen en die geen belang hadden bij propaganda, getuigden lang voordat de door de negationisten geïnsinueerde politieke en financiële motieven een rol speelden.
De volgende zin is fout. De vorige zin is juist.
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Probeer ze eens te posten in 'het hol van de leeuw' en dan in de thread "De complete verzinsels van "de revisionisten" van Trotse Hebree'er. Hier mag je als andersdenkende wél redelijk veel posten (alhoewel ze zelfs hier nog censureren...).
KevinP
Lid
Berichten: 1152
Lid geworden op: 17 jan 2004, 12:09
Locatie: Nederland
Contacteer:

Bericht door KevinP »

Robin, mooie lijst met goede argumenten. Uiteraard kunnen al deze argumenten nog verder uitgewerkt worden met bronnen, maar ik zou sowieso met de volgende twee punten nog wat doen:
Robin Vercammen schreef:*Duidelijke uitspraken van hoge nazi-functionarissen zijn bewaard gebleven, onder andere van Himmler en Goebbels.
Ik zou dan wel wat voorbeelden van citaten geven. Bijvoorbeeld deze toespraak van Himmler of de volgende citaten uit het dagboek van Goebbels:
Goebbels schreef:February 14, 1942: The Führer once again expressed his determination to clean up the Jews in Europe pitilessly. There must be no squeamish sentimentalism about it. The Jews have deserved the catastrophe that has now overtaken them. Their destruction will go hand in hand with the destruction of our enemies. We must hasten this process with cold ruthlessness.
Goebbels schreef:March 27, 1942: The procedure is a pretty barbaric one and not to be described here more definitely. Not much will remain of the Jews. On the whole it can be said that about 60 per cent of them will have to be liquidated whereas only 40 per cent can be used for forced labor.
Robin Vercammen schreef:*Voor de bouw van gaskamers in Auschwitz-Birkenau werd beroep gedaan op een gespecialiseerde firma. Een deel van de rapporten en correspondentie werd teruggevonden. Daarin is sprake van vergassingskelders uitgerust met gasdichte deuren met kijkgat. Ook correspondentie van de fabrikant van het dodelijke gas Zyklon B is bewaard gebleven. Daarin worden extreme hoeveelheden besteld, genoeg om enkele miljoenen mensen de dood in te jagen.
De extreme hoeveelheid Zyklon-B die besteld werd zegt niet zoveel. Naar schatting werd in Auschwitz namelijk minstens 90% gebruikt voor ontsmetting.

Maar hoe nobel het ook is om op Stormfront de discussie aan te gaan met deze revisionisten, het heeft volgens mij geen enkele zin. Zij zullen hun visie op de geschiedenis toch niet veranderen. En de censuur die ze handhaven maakt een serieuze discussie onmogelijk.
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Daar was die link dus! Ik kon hem al nergens meer vinden... Eindelijk eens kijken wat King Arthur hier van denkt.
Gebruikersavatar
Drs. S.
Lid
Berichten: 516
Lid geworden op: 07 sep 2005, 13:32
Locatie: Groningen (NL)

Bericht door Drs. S. »

Mag ik vragen waar je met deze discussie heen wilt? Tuurlijk zijn die gasten dom, maar heb je daar nou echt onze instemming voor nodig? Het lijkt haast of mensen in deze topic willen bewijzen dat ze geen neo-nazie zijn.
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Mag ik vragen wat je met je laatste zin insinueert?

Ik wil in deze topic graag horen hoe andere mensen denken over revisionisme. Valt het nog binnen vrijheid van meningsuiting of is het absoluut not-done? Hoe komen zij aan hun argumenten en in hoeverre zijn die gebaseerd op werkelijke feiten? Zie je het gevaar voor mensen die weinig van WO2 afweten aangezien zij deze koek sneller zullen slikken?
Enz.
Enz.
Enz.

Als 'Drs' zou je toch wel moeten begrijpen waar ik zo ongeveer met zo'n discussie heen wil.

Overigens is het Neo-Nazi
FELIX
Lid
Berichten: 980
Lid geworden op: 25 feb 2005, 14:51
Locatie: Nederland

Bericht door FELIX »

Koch strikes again!!! :lol: :lol:
Groeten R.

Felix in columna sedet et cogitat: carpe diem.
Gebruikersavatar
Robin V
Lid
Berichten: 1620
Lid geworden op: 05 okt 2003, 13:55
Locatie: Brussel

Bericht door Robin V »

posts geraken er dus ECHT niet door...
Lijst was maar een kleine samenvatting... :wink:
De volgende zin is fout. De vorige zin is juist.
Gebruikersavatar
Drs. S.
Lid
Berichten: 516
Lid geworden op: 07 sep 2005, 13:32
Locatie: Groningen (NL)

Bericht door Drs. S. »

Ik bedoelde te zeggen dat je hier een eenzijdige discussie voort. Als iedereen dezelfde mening heeft dan is er geen sprake van een discussie. Dit alles heeft helemaal niets met vrijheid van meningsuiting te maken (waarom begin je hier in godsnaam over?).

Wat ik met de laatste zin insinueerde is dat bij een verzamelaar van Duitse militaria toch een zekere fascinatie moet zijn voor het derde rijk. Net als zij hebben de meeste hier dus ook een ‘binding’ met het derde rijk. Het gevoel bekroop me dat sommige mensen moeten bewijzen dat ze geen neonazi zijn, zodat ze naar hartelust een ss uniform bij elkaar kunnen sparen en dat in hun slaapkamertje kunnen neerzetten.

Blijkbaar vraag je je af hoe en waarom neonazi's denken zoals ze doen. Dit is natuurlijk je goed recht. Je zult hier waarschijnlijk alleen maar instemmende antwoorden krijgen. Daarom vroeg ik mij af: waarom een discussie starten als iedereen het met je eens is?

Ik vindt het erg kinderachtig dat je begint over een spelfout. Als we zo beginnen zijn we volgend jaar nog bezig. Als je begint over spelfouten, die het dan tenminste nog goed, want neo-nazi is nog steeds verkeerd gespeld.
Gebruikersavatar
sobel
Lid
Berichten: 6660
Lid geworden op: 18 jun 2005, 21:07
Locatie: Nederland

Bericht door sobel »

dus met verzamelen van duitse militaria ben je voorstander van het derde rijk?

en het is hier meer het neerzette van dingen die nogal stom worden verteld op stormfront.

en voorlopig ben jij de enige die het niet met een discussie eens is..

zo'n spelfout als je nu aangeeft is gewoon het balletje gooien en vangen, slaat nergens op.
ik kan nu ook zeggen dat bij jou die in de laatste zin doe moet zijn.

mvg

sobel
''voor de oorlog wist ik niet wie een jood was en wie niet. De nazi's hebben dat onderscheid gecreëerd''
Gebruikersavatar
Drs. S.
Lid
Berichten: 516
Lid geworden op: 07 sep 2005, 13:32
Locatie: Groningen (NL)

Bericht door Drs. S. »

Ik heb het over een fascinatie/binding. Ik zeg niet dat je dan een voorstander bent.
en het is hier meer het neerzette van dingen die nogal stom worden verteld op stormfront.
Gelukkig begrijp je me.
zo'n spelfout als je nu aangeeft is gewoon het balletje gooien en vangen, slaat nergens op.
Nogmaals, gelukkig begrijp je me. :wink:
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Dr. S.,

Je hebt blijkbaar weinig kaas gegeten van fora. Ik voer hier helemaal geen eenzijdige discussie, wie zegt trouwens dat het überhaupt een discussie is?

Als je deze draad goed had gelezen, had je in mijn beginpost kunnen lezen:
Graag jullie mening over holocaust-ontkenners en evt. ervaringen met stormfront(ers) en/of nationalistische vrienden/kennisen.
Oftewel: Ik ben benieuwd hoe de leden van dit forum, met wie ik welhaast iedere dag gezonde en gezellige discussies en alledaagse gesprekken voer, denken over rechts-extremisme en holocaust-revisionisme. Mag ik niet benieuwd zijn naar anderman's ideeën over zo'n gevoelig onderwerp?
Daarnaast is het informatief bedoeld. Lang niet iedereen is op de hoogte van een broeiplaats als Stormfront.
De reden dat ik geregistreerd lid ben van Stormfront is inderdaad omdat ik graag wil weten wat hun beweegredenen zijn, waar zij hun meningen op baseren, waar zij hun informatie vandaan halen en om te discussiëren.

Ik vind het gewoon heel flauw dat je hier binnen komt stormen (no pun intended) en roept 'heb je daar nu echt onze instemming voor nodig' en 'Het lijkt haast of mensen in deze topic willen bewijzen dat ze geen neo-nazie zijn.'.

Tot slot: ik ben geen verzamelaar. Ik studeer leraar geschiedenis 2e graads aan de HvU en één van mijn interessegebieden is de tweede wereldoorlog.

Tot slot 2: Ik zei al dat ik niet op een discussie uit ben maar op een uitwisseling van gedachten, gevoelens en meningen, maar als je dit roept :
Als iedereen dezelfde mening heeft dan is er geen sprake van een discussie.
Dan weet je weinig van dit forum af, want niet iedereen hier heeft dezelfde kijk op dit onderwerp. Ook hier steken revisionisten, rechts-extremen, rechtsen en minder goed geïnformeerden regelmatig de kop op.

Tot slot 3: Met die correctie bedoelde ik niets, maar een Nazie bestaat niet.
Gebruikersavatar
sobel
Lid
Berichten: 6660
Lid geworden op: 18 jun 2005, 21:07
Locatie: Nederland

Bericht door sobel »

niets meer aan toe te voegen koch.
en eens met dhr.S over dat spelfouten gedoe.

ik vind het alleen onnozel om te denken dat dit is om te bewijzen dat men geen neo-nazi is.
je bent hier om je mening over neo-nazi''s en stormfronters te vertellen.

en ook om voorbeelden te geven over hoe slecht dingen worden verklaart op stormfront.

mvg

sobel
''voor de oorlog wist ik niet wie een jood was en wie niet. De nazi's hebben dat onderscheid gecreëerd''
Plaats reactie