Al die nieuwe fora...

Digitale ontmoetingsplek. Hier kunnen berichten geplaatst worden die niet in een van de andere categorieën passen.
Gebruikersavatar
Jeeper704
Lid
Berichten: 1223
Lid geworden op: 05 jun 2005, 13:05
Locatie: Dendermonde (België)

Bericht door Jeeper704 »

Ironclad schreef: Alsjeblieft, hou op met die onzin. Ik heb geen forum. Neem een kijkje voordat je hier een reactie plaatst a.u.b. Ik heb tenminste wel even de moeite genomen dat ETO Forum rustig te bekijken. Het enige wat ik bedoelde te zeggen was dat de topics van het ETO Forum in principe ook hier geplaatst konden worden, en dat ik het daarom een beetje flauw vind een link naar een ander forum te plaatsen. De vergelijking die telkens gemaakt wordt met de link naar mijn site in mijn onderschrift past helemaal niet in deze context.
Je eigen site valt hier ook onder.
Trouwens, mij persoonlijk kan het niet schelen of je nu een zelfstandige site/forum hebt of deze bij een algemener forum zit.

Mag ik trouwens opmerken dat ik je site wel heb bezocht en het een hele interessante site vind?

Dat linken kan zelfs interessant zijn. Lees mijn opmerking terzake maar eens goed. En inderdaad ..... alles kan onder dit forum gebracht worden, omdat dit nu éénmaal een algemeen forum is :!:

Nogmaals voor alle duidelijkheid ...... het ETO-forum is GEEN afscheuring of afsplitsing van dit forum. Het wil gewoon een forum zijn waar men dieper op de zaken kan ingaan.
Bring in the Hellcats! (M18 TDs)
World War II - European Theater of Operations
http://www.ww2-eto.com
verellen
Lid
Berichten: 256
Lid geworden op: 26 sep 2004, 14:25
Locatie: geel

Bericht door verellen »

Het lijkt hier juist ofdat men het ETO begint te viseren. Iedereen heeft recht op een forum. Ik denk het ook niet dat het zomaar een afsplitsing is van dit forum.
Harro wou gewoon aantonen - en onze mening vragen - dat er tegenwoordig zoveel fora's worden aangemaakt. Hier heeft hij gelijk in, maar ik denk dat het bij vele een impuls is om het te doen en dat het forum na een maand ofzo plat ligt.

Hier heeft hij dus gelijk in, maar het stoort mij niet. Ik zou het natuurlijk beter vinden dat er één groot fora is waarop men alles kan terugvinden.

Hier lijkt het precies ofdat jullie alleen maar ETO viseren als slecht en afscheuring van hier.
Gebruikersavatar
Daan S.
Lid
Berichten: 971
Lid geworden op: 10 mar 2004, 21:48

Bericht door Daan S. »

Oke slotje ...
Gebruikersavatar
Peter
Lid
Berichten: 2861
Lid geworden op: 24 okt 2003, 21:44
Ontvangen: 2 keer
Contacteer:

Bericht door Peter »

Ik begin ook de indruk te krijgen dat het ETO forum hier een beetje geviseerd wordt ( Mooie term, overigens ), en dat terwijl het ETO forum niet pretendeert concurrentie te zijn van dit forum noch concurrentie ís voor dit forum. Het is zoals eerder gezegd een specialisatie forum voor en door de US veramelaar en je zou het kunnen zien als een aanvulling voor dit forum! Waarom men het ETO forum ( wil ) zien als een afsplitsing van dit forum is mij een raadsel, ooit bij nagedacht dat er behoefte is aan een specifiek US forum? De Tweede Wereldoorlog is een ruim begrip en specialisatie is zeker niet vreemd, ik kan me voorstellen dat er ook behoefte is aan een PTO of een KNIL forum.....
Daar is 'ie weer!
KevinP
Lid
Berichten: 1152
Lid geworden op: 17 jan 2004, 12:09
Locatie: Nederland
Contacteer:

Bericht door KevinP »

Volgens mij missen jullie als medewerkers/leden van het ETO forum echt de strekking van dit verhaal. Er is niemand die wat tegen dit bewuste forum heeft, er zijn alleen meerdere mensen die het jammer vinden dat er inmiddels zoveel fora over WOII zijn. Dat is in ieder geval mijn bezwaar: waarom binnen een klein taalgebied als Nederland zoveel verschillende fora?

Ik vind zo'n enorme hoeveelheid fora gewoon niet leuk meer, maar dit is mijn persoonlijke beleving. Als anderen wel behoefte hebben aan meerdere (gespecialiseerde) fora dan respecteer ik dat.
"Frisch auf mein Volk, die Flammenzeichen rauchen!"
Unser Volk steht im Aufbruch gegen die Verknechtung Europas durch den Nationalsozialismus, im neuen gläubigen Durchbruch von Freiheit und Ehre.
Kilroy
Lid
Berichten: 248
Lid geworden op: 16 jan 2005, 20:35
Locatie: Vlaanderen

Bericht door Kilroy »

Ik heb helemaal geen bezwaar dat het aantal fora uitbreidt. Het kan alleen maar de interesse voor geschiedenis en oorlog aanwakkeren.
Ik meen dat dat één der hoofddoelen is van een fora.
Een zaak is niet noodzakelijkerwijs rechtvaardig omdat een mens er voor sterft (Oscar Wilde).
Gebruikersavatar
earlymb
Moderator
Moderator
Berichten: 1753
Lid geworden op: 16 jul 2004, 23:54
Locatie: Den Haag
Ontvangen: 28 keer
Contacteer:

Bericht door earlymb »

Tja, ik ben ook lid van het ETO-forum, en van een aantal andere fora op het gebied van mijn interesse: het US leger in WO2. Ik ben ook nog een trouw bezoeker van dit forum, maar over het algemeen lees ik alleen het verzamelaars gedeelte, en sla ik de meer algemene delen over. Daarom heb ik er geen moeite meer als er wat meer gespecialiseerde fora verschijnen. Soms is deze site gewoon te algemeen van opzet voor een specifieke vraag of onderwerp. :wink:

Grtn

David
Skylighter
Lid
Berichten: 2088
Lid geworden op: 06 jun 2004, 17:54

Bericht door Skylighter »

Veel van de members die Duits verzamelde zitten nu op dit forum (onder andere)
http://www.lowlandsmilitaria.be/forum/.

Persoonlijk vind ik wel dat het forumonderdeel hobby's er niet op vooruit is gegaan en dat alle verschillende fora daar mede aan bijgedragen hebben. Maar de rest van het forum is nog gewoon toppie! :)
Gebruikersavatar
BBB
Lid
Berichten: 1019
Lid geworden op: 16 jul 2005, 00:18
Locatie: Vlaanderen

Re: Al die nieuwe fora...

Bericht door BBB »

Harro schreef: de ontwikkeling naar versnippering in allerlei kleinere fora vind ik spijtig. Kennis en informatie verspreiden zich over zoveel websites dat veel verloren gaat, simpelweg omdat ik niet de tijd en zin heb om elke dag al die fora af te lopen op zoek naar interessante threads. Daarnaast lopen op veel van die fora dezelfde threads en lijkt het mij zinloos om dezelfde reacties te posten op dezelfde topics in al die fora. Oftewel, naar mijn mening is de versplintering naar allerlei kleine fora heel erg jammer.
Allemaal goed en wel, dit zeg je op 2 oktober 2005, maar 10 dagen later financier je een ander forum ivm WOII ? Het is een fantastisch gebaar om een forum te helpen uit z'n startblokken te komen, maar ergens begijp ik je niet...........
Am Ende steht der Sieg
Voorheen bekend als 'bollebekboerke' op dit forum
Gebruikersavatar
Harro
Lid
Lid
Berichten: 4440
Lid geworden op: 03 nov 2004, 18:27

Bericht door Harro »

Het relichunters forum, waarover ik op 29 september HIER al het volgende schreef:
Harro schreef:Aangezien niemand anders het blijkbaar wil doen en omdat ik mij achter de schermen min of meer verbonden heb aan beide forums
...heet nu nog "forum" maar daar komt met hun ".nl" naam verandering in en daarmee in de opzet van site en forum. Dit staat los van de enorme versplintering. Wait and see
De geschiedenis is het heden gezien door de toekomst - Godfried Bomans
"Wilders die weer wat uitkraait over criminele allochtonen: in zijn wereld is dat een pleonasme" - Alexander Pechtold
Plaats reactie