Stormfront & revisionisme

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
MARKET GARDEN
Lid
Berichten: 470
Lid geworden op: 12 aug 2005, 09:51
Locatie: Nijmegen

Bericht door MARKET GARDEN »

FELIX schreef:Ik heb gisteravond een uurtje berichten zitten lezen op Stormfront, en ik moet zegen dat het best interessant was! Dat betekend niet dat ik me bij hun ideeën aansluit, maar ze hebben het er over interessante dingen, zoals Joodse kosher-merken op vrijwel alle producten die te krijgen zijn in de locale supermarkt, verschilende visies op de orkaan Rita enz. enz. Dus ik ben het met de genen eens die ook van mening zijn dat het niet allemaal achterlijke lui zijn. :)
Klopt het zijn van Neo nazi betekent natuurlijk niet dat je geen hersens hebt.
De waarheid komt met de jaren
Gebruikersavatar
Harro
Lid
Lid
Berichten: 4440
Lid geworden op: 03 nov 2004, 18:27

Bericht door Harro »

MARKET GARDEN schreef:[en buiten dat ben ik een warm voorstander van persvrijheid, de basis van een democratie denk ik.
De basis van democratie is de vrijheid voor een deel van het volk om vertegenwoordigers te kiezen die zij capabel achten om hen bestuurlijk te vertegenwoordigen.
De geschiedenis is het heden gezien door de toekomst - Godfried Bomans
"Wilders die weer wat uitkraait over criminele allochtonen: in zijn wereld is dat een pleonasme" - Alexander Pechtold
MARKET GARDEN
Lid
Berichten: 470
Lid geworden op: 12 aug 2005, 09:51
Locatie: Nijmegen

Bericht door MARKET GARDEN »

Harro schreef:
MARKET GARDEN schreef:[en buiten dat ben ik een warm voorstander van persvrijheid, de basis van een democratie denk ik.
De basis van democratie is de vrijheid voor een deel van het volk om vertegenwoordigers te kiezen die zij capabel achten om hen bestuurlijk te vertegenwoordigen.
Mee eens.
De waarheid komt met de jaren
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Goed, ik heb een artikeltje geschreven over Revisionisme en Holocaust-ontkenning, benieuwd wat jullie vinden:


[list]
Revisionisme en Holocaust-ontkenning

Revisionisme is een term die wordt gebruikt door historici. Het betekent herziening van de geschiedschrijving aan de hand van nieuwe of herziene feiten. Veel historici zijn revisionisten. Zij heronderzoeken dan vaak de feiten die bekend zijn over bijvoorbeeld Napoleon of Hitler.

Een voorbeeld is de mythe die tijdens de Tweede Wereldoorlog ontstond rond de Waffen-SS. Zij werden gezien als de elite van het Duitse leger en werden bestempeld als fanatieke Nazi-soldaten. In de jaren na de oorlog schreven historici dit ook op en hielden daarmee de mythe in stand.
Met de jaren werden er steeds meer onderzoeken gedaan naar de Tweede Wereldoorlog. Met name de generatie van na de oorlog kon veel objectiever onderzoek doen, zij hadden de oorlog immers niet meegemaakt en waren dus emotioneel veel neutraler. Langzaam maar zeker werd duidelijk dat de Waffen-SS helemaal niet de elite-eenheid was waar ze vaak voor werd aangezien. Cijfers toonden aan dat ze helemaal niet meer uitrusting kregen dan de Heer, dat ze dezelfde training ondergingen en dat de toelatingseisen lager en lager werden.

Maar de term revisionisme wordt meestal gebruikt voor en door mensen die de Holocaust ontkennen. Deze revisionisten zijn er van overtuigd dat de Holocaust nooit heeft plaatsgevonden. Ze baseren hun uitpraken op onderzoeken die zijn gedaan door onder andere Ernst Zündel.

Ernst Zündel

Ernst Zündel, van oorsprong Duits, begon in de jaren ’70 uitgeverij ‘Samisdad’. Samisdad werd ‘swerelds grootste versprijder van Nazi en Neo-Nazi propaganda en memoralia. Zijn uitgaven omvatten onder andere:

‘The Hitler We Loved and Why’
‘The Hoax of the Twentieth Century’
‘A Straight Look at the Third Reich’
‘The Six Million Swindle’
‘Auschwitz, Dachau, Buchenwald: The Greatest Fraud in History’.

Daarnaast gaf hij vele cassette’s en cd’s uit met Duitse marsliederen en toespraken van o.a. Adolf Hitler, Goebbels en Himmler.


Zijn belangrijkste standpunten zijn onder andere ontkenning van de Holocaust, een wereldwijd Joods-Amerikaans complot en de onderdrukking van de Duitsers door de westerse regeringen en media. Verder was hij er van overtuigd dat het Derde Rijk geheime wapens bezat die op UFO’s leken en werden ontwikkeld vanuit Antartica.

Een stukje uit een door hem geschreven uitgave:

“Waar we ook kijken, wij blanken worden constant belegerd door mensen van andere rassen, die agressief tegen ons concurreren voor onze banen, voedsel, huizen, onderwijs en, boven alles, macht.”


Door de verkoop van deze werken en audio-opnames wist hij zijn verspreiding van Neo-Nazistisch werk financiëel te ondersteunen en uit te breiden. Volgens eigen zeggen had hij minimaal 29.000 aanhangers, uitgaande van de mensen die op zijn ‘mailing list’ stonden.

Tegenwoordig zit Zündel vast om verschillende aanklachten. Zijn aanhang is echter nog steeds aanwezig en lijkt zelfs te groeien. Wereldwijd zijn er duizenden mensen die in zijn werk geloven, voornamelijk Neo-Nazi’s. Veel van zijn aanhangers komen samen op Stormfront, een forum waar mensen van over de hele wereld elkaar ‘steunen’ in de rassenkwestie en het ontkennen van de holocaust.

Holocaust ontkenning

Mensen die de Holocaust ontkennen halen hun kennis over het algemeen uit werken van Zündel en David Irving. Irving, ooit een gewaardeerd historicus, beweerde onder andere dat Auschwitz-overlevenden zelf de kamp-tatoeages hadden aangebracht, dat de gaskamers nooit hebben bestaan en dat het dagboek van Anne Frank een na de oorlog geschreven roman was om de wereld op een emotioneel dwaalspoor te brengen.
Ook Fred Leuchter wordt aangehaald als bron voor ontkenners. Leuchter werd door Zündel, als verdediging in zijn proces, in 1988 naar Auschwitz gestuurd om te bewijzen dat de gaskamers nooit hebben bestaan. Hij zou chemische experimenten uitvoeren op basis van zijn vakkundigheid als ingenieur. Leuchter bleek later echter helemaal geen ingenieur te zijn, zijn enige academische diploma was een kandidaatsexamen in de geschiedenis.
Leuchter’s bewijs werd gebruikt in Zündel’s proces maar al gauw werden zijn bevindingen tegengesproken en foutief bewezen. Zo kon hij nooit weten dat de door hem gebruikte steen-monsters daadwerkelijk uit de oorspronlelijke gaskamers kwamen en bewezen Chemici dat zijn onderzoek naar de aanwezigheid van cyanaten in het steen onvolledig en foutief was.

Ondanks het feit dat Zündel zelf toegaf dat het Leuchterrapport een misser was, halen ontkenners dit rapport nog altijd aan om hun stellingen te onderbouwen.

Ontkenners benadrukken altijd kleine feitjes en zetten liever hun vraagtekens bij bestaande bewijzen dan daadwerkelijk het tegendeel te bewijzen. Zo zeggen ze dat er in de vernietigingskampen geen crematoria hebben bestaan omdat er op luchtfoto’s geen rookwolken te zien zijn, gaan ze prat op het feit dat Zyklon-B voor ontluizing werd gebruikt (men heeft nooit ontkend dat het grootste deel inderdaad voor ontluizing werd gebruikt), vinden het feit dat er vele uiteenlopende schattingen bestaan over het aantal slachtoffers een bewijs dat er nooit een holocaust heeft plaatsgevonden en beweren dat de zoekgeraakte joden ‘ergens in centraal-Azië’ zijn gaan wonen.
Hitler heeft ooit één bevel gegeven om één enkel jodentransport niet te vernietigen. Irving zag dit als hét bewijs dat Hitler de joden niet wilde laten vermoorden.
Volgens Irving betekende de term ‘Ausrottung’, veelvuldig door Hitler, Himmler, Goebbels en andere Nazi-leiders gebruikt, ‘vroeger’ wat anders dan uitroeien of vernietigen.

Volgens de ontkenners is de Holocaust dus verzonnen, zijn de joden wel opgepakt en getransporteerd maar enkel om ze later te herhuisvesten in het oosten en is er een wereldwijd Joods-Amerikaans complot dat de holocaust heeft verzonnen en er alles aan doet deze ‘mythe’ in stand te houden. Dit zouden ze doen door onder andere processen tegen mensen als Zündel aan te spannen omdat deze ‘te dicht bij de waarheid’ zouden komen.


Tot slot

Alhoewel het ontkennen van de Holocaust een directe kwetsing is aan het adres van de slachtoffers, hun nabestaanden en zelfs de daders, mogen we niet vergeten dat revisionisten – op álle gebieden – ons scherp houden. Ontkenners mogen dan ook nooit worden doodgezwegen of genegeerd worden. Niet alleen spelen we ze daarmee in de kaart, maar het belangrijkste is dat we open moeten blijven staan voor de argumenten van ‘de tegenstanders’. Doen we dit niet, dan beroven we onszelf van een van de belangrijkste pijlers van onze vrije samenleving: vrijheid van meningsuiting en openheid in het debat.

[/list]
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Op verzoek van één van de leden van SF, hier een PB van hem aan mij:
Beste Dutch_Student. Ik vernam dat jij een draad op forum.wo2.nl bent gestart over deze site, wat ik daar zag stelde mij zwaar in jou teleur.

Je beschrijft ons als mensen die allen elkaar napraten, terwijl zelfs in het Hol verhitte discussies tussen "nationalisten" plaatsvinden.

Wij worden allemaal als hersenloos en puberaal afgebeeld. Nu zijn er natuurlijk wat ondoordachte reacties, maar als men wil zijn er een hele hoop uitstekend verwoordde, genuanceerde en intellectuele berichten te vinden. Een stuk meer dan ik in jullie "zeg-allemaal-hetzelfde" draad heb gevonden.

Er wordt een hoop gezeurd over "censuur". Nu kan ik het allemaal zelf niet nagaan, aangezien ik geen mod ben. Maar ik zie af en toe uitstekende berichten van "linksen" die beter beargumenteerd zijn die veel "rechtse" leden op dit forum. Hier:

Code: Selecteer alles

http://www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=178428
kun je overigens met enkele voorbeelden zien waarom "moderation" toch wel noodzakelijk is.

Ik vind het overigens behoorlijk naïef te denken dat er werkelijk sprake is van "vrijheid van meningsuiting", "volksvertegenwoordiging" en "democratie" in "het westen".

Ook revisionisme word naar mijn mening te simpel afgedaan. Het enorme werk van King Arthur is zeker de moeite waard eens door te kijken. Van de andere kant heb ik echter alleen nog maar "Holocaust-bewijzen" gezien waarin zonder beredenering met getallen wordt gesmeten.

Hoewel je het een paar keer ontkent zijn er wel degelijk heel verschillende ideologieën op het forum aanwezig. Bijvoorbeeld nationaal-socialisme, pro-Amerika/Israel, volksnationalisme, staatsnationalisme, populisme of gewoon racisme.

En nee, niet iedereen haat buitenlanders, zoals men ziet als men de wat kwalitatievere berichten doorleest.

Nu, laat zien dat jullie geen last van censuur hebben en breng wat nuance aan door dit bericht op dat forum van je te plaatsen.
Gebruikersavatar
Boroskov
Lid
Berichten: 411
Lid geworden op: 18 feb 2005, 12:23
Locatie: Vlaardingen

Bericht door Boroskov »

:cheer: Geen censuur dus :cheer: :wink:
goh, wat verassend :wink:
Hic manebimus optime
MARKET GARDEN
Lid
Berichten: 470
Lid geworden op: 12 aug 2005, 09:51
Locatie: Nijmegen

Bericht door MARKET GARDEN »

Ik ben ook tegen een verbod op revisionisme.
Hoe vervelend het ook is dat mensen zich gekwetst voelen blijft elke vorm van censuur onacceptabel.

Door publicaties te verbieden blijf je ze het handvat "Men is bang voor de waarheid" geven.

Wie niets met deze lectuur te maken wil hebben moet het dan maar niet kopen / lezen.
De waarheid komt met de jaren
blijkbaar
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 okt 2005, 14:55

Bericht door blijkbaar »

Waarom zouden de huidige nationaal-socialisten de Holocaust willen ontkennen? Ze zijn er waarschijnlijk gewoon stiekem trots op maar omdat het allemaal niet uit heeft gepakt zoals ze wouden en omdat Israël veel geld heeft ontvangen en nog ontvangt doen ze alsof het nooit gebeurd is?
MARKET GARDEN
Lid
Berichten: 470
Lid geworden op: 12 aug 2005, 09:51
Locatie: Nijmegen

Bericht door MARKET GARDEN »

blijkbaar schreef:Waarom zouden de huidige nationaal-socialisten de Holocaust willen ontkennen? Ze zijn er waarschijnlijk gewoon stiekem trots op maar omdat het allemaal niet uit heeft gepakt zoals ze wouden en omdat Israël veel geld heeft ontvangen en nog ontvangt doen ze alsof het nooit gebeurd is?
Neo Nazi's doen er alles aan om het 3e rijk en alles wat daarmee samenhangt te verheerlijken.
Ze komen ook altijd met verhalen dat "Hitler de kinderbijslag heeft ingvoerd" e.d. alsof dat 55 miljoen doden rechtvaardigd.

De holocaust doet natuurlijk afbreuk aan het beeld dat mensen hebben over Hitler-Duitsland en het nationaal socialisme, ontkennen is dus een manier waarmee ze proberen dit beeld te verbeteren.
De waarheid komt met de jaren
pingwin
Lid
Berichten: 73
Lid geworden op: 21 okt 2005, 11:04

Bericht door pingwin »

Ik heb er toch een beetje moeite mee iemand die de holocaust gaat ontkennen nog als intelligent te zien. Je kan misschien prachtig redeneren, schitterend schrijven en beheerst de logica tot in de puntjes, ergens mis je toch een radartje.

Ik kan het amper serieus als een discussie zien, het bewijs is overweldigend en het tegenbewijs rammelt aan alle kanten. Als iemand niet instaat is daaruit de juiste conclusie te trekken dan kan ie een IQ van 1000 hebben, hij toont daarmee voor mij duidelijk aan dat diegene niet in staat is er iets zinnigs mee te doen.

Ik begin steeds met ik, want dit is gewoon hoe ik het zie.

Ik vind het dan ook erg misplaatst er een soort intellectueel schijngevecht van te maken.
MARKET GARDEN
Lid
Berichten: 470
Lid geworden op: 12 aug 2005, 09:51
Locatie: Nijmegen

Bericht door MARKET GARDEN »

pingwin schreef:Ik heb er toch een beetje moeite mee iemand die de holocaust gaat ontkennen nog als intelligent te zien. Je kan misschien prachtig redeneren, schitterend schrijven en beheerst de logica tot in de puntjes, ergens mis je toch een radartje.

Ik kan het amper serieus als een discussie zien, het bewijs is overweldigend en het tegenbewijs rammelt aan alle kanten. Als iemand niet instaat is daaruit de juiste conclusie te trekken dan kan ie een IQ van 1000 hebben, hij toont daarmee voor mij duidelijk aan dat diegene niet in staat is er iets zinnigs mee te doen.

Ik begin steeds met ik, want dit is gewoon hoe ik het zie.

Ik vind het dan ook erg misplaatst er een soort intellectueel schijngevecht van te maken.

Of de discussie zinvol is of niet, mij gaat het er om of je hem MAG voeren...............

Momenteel is elke mogelijk tot onderzoek verboden, deze censuur vind ik niet passen in een open samenleving.
De waarheid komt met de jaren
lenco
Lid
Lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 10 apr 2006, 20:59

Bericht door lenco »

Geachte, Wo2.nl leden...

Ik ben een lid van "stormfront" en zou graag mijn mening ook eens willen zeggen en ben ook bereid om een discussie aan te gaan met jullie. Maar ik hoop dat we dit dan wel op een volwassen manier kunnen zonder te schelden en dergelijken. En met respect voor elkaars mening ookal stemt deze niet overeen...

Laat me mezelf eerst eens voorstellen. Om te beginnen ben ik geen pubber die rondhangt op stormfront om zogenaamd "cool" of hoe dan ook genoemd te worden. Ik ben Vlaming, ik heb een vriendin, een vaste job en leid een normaal leven zoals waarschijnlijk de meesten onder jullie.


En nu terzake:
(Ik ga het wel kort en bondig houden aangezien de vele, vaak dezelfde posts)....
stuk voor stuk revisionisten, holocaust-onkenners, mensen die serieus menen dat zij boven de donkerdere medemens staan en ze het land uit willen.
Ok hier is een eerste stelling dat niet klopt. Om te beginnen zijn niet alle leden op stormfront revisionisten. Sommigen geloven dat het waar gebeurd is, andere zegen dat nooit heeft plaats gevonden en (de grootste groep denk ik) gelooft dat het plaats heeft gevonden maar dat er veel bijverzonnen/overdreven is.

Ook is hier een groot deel aanwezig (mij bijgerekend) dat zichzelf niet beter voelt dan de 'donkere medemens' en vind dat elk ras zijn kwaliteiten, goede, slechte kanten heeft. Maar dat wel van mening is dat ieder ras, volk in z'n eigen land, in z'n eigen werelddeel hoor. En ik ben er zeker van dat er hier, op dit forum ook mensen aanwezig zijn die met deze stelling deels akkoord gaan.
nationaal-socialistische rassenleer
Vervolgens, wat ook een grote fout is van jou: Niet iedereen op het forum gaat akkoord met de Nationaal-Socialistische leer akkoord. Er zijn ook vele Nationaal-Soledaristen en dergelijken.
allemaal personen tussen de 15 en 30 jaar die het cool vinden om stoer te doen daar... niks van aantrekken...
Om te beginnen; het merendeel is inderdaad tussen de 15 en 30 jaar, ahoewel er maar een klein aantal 15-jarigen aanwezig zijn.
Vervolgens zijn de meesten er niet om "stoer" te doen maar om hun meningen te wisselen, te discussiëren en dergelijken.
een erg laag niveau
Niet rechtstreeks hiermee te maken maar, in tegenstelling dan dat sommigen waarschijnlijk denken zijn er ook vele hooggeschoolde mensen aanwezig met een universitair diploma... ook al zecht dit niet alles.
dit is gewoon te kansloos. zeg dan waarom je dat vind en alsof de gemiddelde nederlander 100% perfect is Rolling Eyes ...
Wij denken niet dat iedereen perfect is, iedereen maakt fouten in z'n levensweg zelfs jij :wink:
Zo is het mij opgevallen dat er toch opvallend veel (niet veel, maar meer dan verwacht) intelligente mensen rondlopen. En nee, een verkeerde mening wil niet meteen zeggen dat iedereen met die mening ook dom is, want dan verlaag je je tot het gemiddelde SF-niveau
Niet iedereen is van hetzelfde niveau inderdaad, maar dat merk je overal, zelfs op deze forea.
Hun ontkenning is absoluut niet wetenschappelijk onderbouwd
Mijn persoonlijke mening ga ik hier buiten houden maar ik vind toch wel dat sommige feiten een goede onderbouwing hebben en dat ze gezegd worden door algemeen goed gerespecteerde mensen.
Eén ding heeft echter geen zin en dat is discussiëren met deze mensen. Ze hebben hun eigen visie en agenda en zullen daar nooit van afwijken.
Dit vind ik een stomme en belachelijke opmerking, sorry dat ik het zo moet zeggen, maar er zijn véél mensen op stormfront, mij bijgerekend die zeker openstaan voor een andere zijn mening en ik hou van een goede discussie zolang dit op een volwassen manier gebeurd!
Ik heb zelfs al gespreken gehad met "vreemden" op een beschaafde manier.
En dit bewijst dat jij niet openstaat voor een ander zijn mening. En vergeet niet, het is niet omdat er één slecht persoon aanwezig is dat iedereen aanwezig zo is.
make your own fire arm staat hier is echt dom dat mensen het nog doen ook waaar slaat dat op
Ik ben ook de eerste om toe te geven dat er vele nutteloze post aanwezig zijn, pubbers en andere dingen. Maar dit zijn echter eigenschappen dat elk forum heeft.
maar als je kijkt naar nl, daar zijn destijds volgens mij wel zat allochtonen naar nederland gehaald om te komen werken. en nu dat niet meer nodig is behandelen sommigen ze als overschot.
Ok, maar nu is er geen "nood" meer aan maar toch stromen ze nog binnen, voor velen op SF moet dat voorkomen worden.
ik vind het erg jammer dat er nog steeds mensen dergelijke rechtse gevoelens hebben.

maar ja zonder hersenen kun je ook niet na denken he !
Vooral dat laatste vind ik dom, dat je dat kunt zeggen. Je bent veel te voorbarig. Er zijn velen hier aanwezig die goed geschoold zijn...
Als je marcherende kisten met witte veters voor een nederlandse vlag als avatar hebt, vrienden bent met mensen met een swastika-vlag in hun avatar en die termen als 'Dietschland', 'Houzee' en 'joodse media' gebruiken.. dan ben je toch ook een Nazi? Of zou ik 'Nationaal Socialist' moeten zeggen Laughing

Ik ga hier niet te ver op ingaan maar:
1) Hou Zee: heeft niet rechtstreeks met N-Soc. te maken maar eerder met Vlaamsch-Nationalisme
2) Dietschland... N.-Soc. = Germania
We hebben een SF'er in ons midden, helaas durft hij waarschijnlijk zijn naam niet openbaar te maken...


Wel hier is er één...
het is en blijft een beetje raar volk


Stellingen geven kameraad, waarom?!, laat ons discussiëren...
Mensen die 'nieuw' zijn of posten als gast kunnen niet direct posten.
Inderdaad dat is zo, maar ook al ben je tegen onze gedachten ben je nog atijd welkom! Zo zijn er zelfs mensen aanwezig die vrij kunnen posten. Wij vragen alleen maar dat alles (discussies etc.) op een deftige manier kunnen plaatsvinden.
gesloten voor enige vorm van discussie en niet bereid dingen aan te nemen die in strijd zijn met hun ideologie?
Integendeel wees welkom!
Let maar op: dadelijk staan er een paar kale mannen aan de deur bij jou nadat ze jou IP hebben nagetrokken
Ten eerste beetje voorbarig niet? Kale mannen... om te beginen: ik heb haar, ben normaal gekleed; verschiet je hiervan?! en kan tegen wat commentaar, maar niet tegen ondoorgronde stellingen en onnodig schelden.

Dat val kort op te sommen (en dit is niet generaliserend, aang...
Regels/stellingen waar niet alle SF's voor staan, geloof het of niet maar over zulke dingen zijn er zelfs inwendige discussies...
Maar dat heeft te maken met respect voor de overledenen
Ook niet iedereen heeft respect voor de gevallen Duitscghe soldaten... het zijn ook mensen...
Vind je het okee dat ze zichzelf beter vinden dan de zwarten? Dat is toch onzin.. Waarom zouden al die stormfronters beter zijn dan de zwarten?
Ik voel me inderdaad niet beter dan een "zwarte", ik sta voor eigen volk, eigen land, eigen cultuur. Ik respecteer hun als zij mij respecteren.
vorige week vrijdag in men klas, ik kr...
Er zijn inderdaad vele pubers die domme dingen doen om erbij te horen, zelfs zich "rechts" gedragen om erbij te horen. Maar velen op SF zijn allang bij hun verstand gekomen en weten wel degenlijk waarmee ze bezig zijn.
Daar was die link dus! Ik kon hem al nergens meer vinden... Eindelijk eens kijken wat King Arthur hier van denkt.
Wees vrij om met hem een gesprek aan te gaan, buiten het feit dat hij revisionist is (weeral laat ik m'n mening hier buiten) is hij wel degenlijk een intligent persoon die niet bang is om een goede discussie aan te gaan, maar dan hoop ik ook wel dat je luisterd en jezelf niet "opsluit" en je eigen gedacht als het enige ziet. Wij staan open voor jou als je openstaat voor ons
lijkt haast of mensen in deze topic willen bewijzen dat ze geen neo-nazie zijn.
Zoals ik al eerder zij zijn niet alle SF's Neo-Nazis
nog zo'n prachtige: ze haten geen Marokkanen, maar hun zijn w'el de schuldige van alles
Hier kan ik echter niet op reageren zonder een deftig voorbeeld sorry... Maar wel moet ik weer zeggen dat niet iedereen op SFR op dezelfde gedachtenlijn zit...
En de term "rechts" is heel vaag en bezit op z'n eigen nog vele takken. Plus vind ik dat die term te rap gebreukt word. (hetzelfde met "links")

Het bedroefd me wel dat sommigen hier ons voorbarig noemen, maar volgens mij zelf in een gesloten gedachtengang rondvertoeven en niet openstaan voor commentaar en ook enkel blijven 'doordramen' op dezelfde punten', wat ik héél spijtig vind...

Mijn excuses dat ik niet uitgebreider geantwoord heb, maar hier heb ik echter de tijd niet voor. Maar wees wel vrij om op een volwassen manier vragen te stellen, ik zal op een zogoed mogenlijke manier hierop proberen te antwoorden. Ik sta open om naar jullie te luisteren wel wil ik hetzelfde aan jullie vragen.

Tenslotte wil ik zeggen dat jullie welkom zin op SF dit enkel aan de mensen hier aanwezig die houden van een discussie, weeral enkel als dit op een beschaafde manier kan en dat er niet 10x dezelfde vragen gepost worden... Dank u.



Vriendelijke groet;
Lenco

Gebruikersavatar
dvaupell
Lid
Berichten: 1606
Lid geworden op: 30 jul 2002, 10:06
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Bericht door dvaupell »

Mwoah, ik kan me gewoon niet voorstellen dat je je aansluit bij een forum dat "White Pride World Wide" in het vaandel heeft staan en dan beweren dat je geen rascist bent.

Verder kom ik gebruikersnamen als "ProudAryan" tegen. Daar word ik ook al niet zo blij van.

Het zijn juist dit soort aspecten die jullie ook direct in de hoek van extreem rechts plaatsen, waardoor ik in elk geval niet erg wordt aangemoedigd om een gesprek te beginnen.

Eerst een stukje eerlijkheid over de bedoelingen (Open kaart dus) en dan op basis van argumenten discussieren vind ik prima. Maar wel eerst eerlijkheid over de visie.
AfbeeldingAfbeelding
Driekwart van de mensen is gek, dus voor die ene kwart moet je uitkijken - Simon Carmiggelt.
lenco
Lid
Lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 10 apr 2006, 20:59

Bericht door lenco »

dvaupell schreef:Mwoah, ik kan me gewoon niet voorstellen dat je je aansluit bij een forum dat "White Pride World Wide" in het vaandel heeft staan en dan beweren dat je geen rascist bent.

Verder kom ik gebruikersnamen als "ProudAryan" tegen. Daar word ik ook al niet zo blij van.

Het zijn juist dit soort aspecten die jullie ook direct in de hoek van extreem rechts plaatsen, waardoor ik in elk geval niet erg wordt aangemoedigd om een gesprek te beginnen.

Eerst een stukje eerlijkheid over de bedoelingen (Open kaart dus) en dan op basis van argumenten discussieren vind ik prima. Maar wel eerst eerlijkheid over de visie.
Inderdaad, we worden beoordeeld zonder dat sommigen weten hoe de vork aan de steel zit... En ook ik ben niet akkoord met sommige namen en ook ik vind sommige aanwezige namen belachelijk, maar daar valt echter niet veel aan te doen...

en vervolgens, de zoveel besproken slogan: "wpww"
Hiermee ben ik akkoord...
Maar deze word vaak verkeerd begrepen...
"Ik ben blank en ik ben daar trots op", ik ben inderdaad trots op mijn afkomst. MAAR dat wil niet zeggen dat ik geen respect heb voor de zwarten! Ik ben er zeker van dat ook zij wel trots zijn op hun eigen huidskleur! En daar kan ik respect voor tonen.

Een vergelijkbaar voorbeeld:

Ik ben Vlaming,Belg (ookal ben ik op dat laatste nu niet zo trots, ik ben namenlijk Vlaamsch-Nationalist)... Dus ik ben Vlaming,Belg en daar ben ik trots op (vaderlandsliefde) net zoals jullie ook wel trost ("pride"-afg.-"proud") zullen zijn om Nederlander te zijn. Maar omdat ik trots ben omdat ik Belg ben wilt het nog niet zeggen dat ik Nederlanders, Duitsers of gelijk wat haat!

Tekens, slogans zoals het celtic kruis, "wpww" zijn vaak verkeerd begrepen en er is een "slechter" gemaakte betekenis aangegeven.
We worden direct bestempeld als "slecht" ook al kennen ze ons niet eens.
9/10 mensen die vooraf weten hoe ik/wij denk, luisteren gewoon niet naar wat we te zeggen heb, laten ons gewoon niet uitspreken, geven ons de kans niet om uit te leggen waarom we zo denk, doen geen moeite om te luisteren naarwat we te zeggen hebben maar wel worden we direct bestempeld, veroordeeld.


Vriendelijke groet;
Lenco
Gebruikersavatar
Arjen
Lid
Lid
Berichten: 2451
Lid geworden op: 25 okt 2002, 01:35
Contacteer:

Bericht door Arjen »

pingwin schreef:Ik heb er toch een beetje moeite mee iemand die de holocaust gaat ontkennen nog als intelligent te zien. Je kan misschien prachtig redeneren, schitterend schrijven en beheerst de logica tot in de puntjes, ergens mis je toch een radartje.
Rofl

I second this motion and raise you a if you are really interested in the truth you'd ban all people denying the holocast.
Meester Zhuang's repliek op de vraag om minister te worden:
"Scheer je weg! Ik geef er de voorkeur aan om in mijn modderpoel te blijven spelen, in plaats van me door een potentaat in het gareel te laten slaan! Nooit van mijn leven zal ik een ambt aanvaarden, Maar altijd fijn blijven doen waar ik zin in heb."
http://odeon.xs4all.nl/
Plaats reactie