Communisme vs Kapitalisme

Algemene vragen over de Tweede Wereldoorlog; ook bedoeld voor ongeregistreerde forumbezoekers.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Simon
Lid
Berichten: 2823
Lid geworden op: 24 dec 2003, 17:58

Bericht door Simon »

Wel Koch ja ik heb het over Afrikaanse landen, nee daar heerst geen kapitalisme, maar hoe kunnen die landen nu ooit mee in de evolutie? het kapitalisme geeft hen geen kans!

Tereurwapens? :lol: wat hebben ze gevonden---> enkele mortiergranaatjes met mosterdgas uit de jaren80...
Komaan, er is geen enkel masavernietigingswapen gevoden!
You can bomb the world in to pieces, but you can't bomb it into peace
Gebruikersavatar
Simon
Lid
Berichten: 2823
Lid geworden op: 24 dec 2003, 17:58

Bericht door Simon »

Koch, ik maak naar mijn weten geen loze uitspraken, de wereld kan gewoon zo niet verder voor mij. daar kan niemand iets aan veranderen, mijn ché posters en vlaggen in mijn kamer blijven hangen, affiche van de antifa meeting in Antwerpen blijft hangen, maar vooral de gedachten blijven, wat je ook zegt....
You can bomb the world in to pieces, but you can't bomb it into peace
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Nee, Simon, maar daarom was die dreiging er nog wel! Nogmaals, het is wel erg makkelijk om vanuit je luie stoel Amerika af te zeiken en te demoniseren op basis van hetgeen je op RTL nieuws ziet, vind je niet? de wereld zit niet zo makkelijk in elkaar!!!

P.s. misschien heb je mijn laatste edit op de vorige pagina gemist...

Je bent vrij te denken wat je wilt, maar je doet dus wél loze uitspraken die nergens op gebaseerd zijn. Je hebt een droom, een ideaal dat ongegrond is en is gebaseerd op leugens.

Lees nou eens wat ik heb geschreven over jouw helden en je ideale staatsvorm. Denk er in ieder geval over na en, for god's sake, verdiep je er eerst in voor je dingen roept.
Laatst gewijzigd door Opgeheven account 1427 op 22 okt 2005, 12:20, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Arjen
Lid
Lid
Berichten: 2451
Lid geworden op: 25 okt 2002, 01:35
Contacteer:

Bericht door Arjen »

Volgens mij worden er een aantal dingen een beetje door elkaar gehaald op dit moment. Ik schaar me gedeeltelijk achter iedereen geloof ik maar ik wil wat scheidingen van concepten aan geven. En ja...jullie weten vast al wel waar mijn ideeën op neer gaan komen. ;)

De dingen die ik wil gaan bespreken zijn: Staatsvormen en de idealismen, Leiders en hun streven naar dit ideaal beeld en de mens.

1: Staatsvormen en de idealismen.

Door mijn ogen zitten staten ongeveer zo in elkaar: de wens bestaat om eerlijkheid en gelijkheid te creëren voor het volk. Leiding van bovenaf lijkt de manier omdat je dan misbruik van anderen kunt straffen.
Er zijn verschillende manieren voor bedacht; zoals democratie, communisme en bijv. plato's ideale, harmonische staat. Nu ja...een aantal.
Ik geloof dat de discussie gaat om democratie vs communisme dus ik zal me hiertoe beperken.
Democratie is een mooi iets; er wordt geredeneert vanuit een staat waarin iedereen in een kleine mate mee kan bepalen hoe er geregeerd wordt. Erg mooi; alleen een uiting hiervan is kapitalisme. Een erg verderfelijk iets. Het onderdrukt hele volksstammen en heeft eigenlijk scheit aan het welzijn van precies die mensen die voor haar kiezen. Heel raar eigenlijk dat het nog bestaat wat mij betreft.`
Communisme is ook een mooi iets; er wordt geredeneert vanuit een centraal gezag die als een vader bepaalt wat het beste is voor haar bevolking. Iedereen moet gelijk zijn. Heel mooi; alleen een uiting van dit systeem is dat mensen die macht zoeken dit vrij gemakkelijk kunnen krijgen in een centraal bestuur en dit ook vrij gemakkelijk kunnen misbruiken. Hongersnoden kunnen het gevolg zijn van wanbeleid op hoog niveau bijvoorbeeld.

2: Leiders en hun streven naar een ideaal.

We kunnen uiteraard allemaal slechte leiders opnoemen van willekeurig welk systeem. Ook kunnen we denk ik allemaal wel aangevan waar het ongeveer mis is gegaan. Door mijn ogen komt het allemaal ongeveer hierop neer (in welk systeem dan ook). Alleen mensen met een echte drijfveer kunnen zo ver komen om leiding te mogen gaven aan een grote groep mensen. Je moet er veel voor opofferen en veel liefde in je leven laten liggen om dit te bereiken. Meestal moet ook de ziel verkocht worden en moet er ook veel gelogen worden om dit te kunnen halen. Het feit dat dit de manier is om "aan de macht" te kunnen komen zegt eigenlij al genoeg. De fijne mensen geven namelijk al eerder op en zitten fijn bij hun vrouw thuis. En houden van hun familie en vrienden. Het zijn voornamelijk mensen die werken vanuit een echt ideaal en dit proberen te verwezenlijken die te misselijk makende dingen voor woorden in het leven roepen. Stalin bijvoorbeeld heeft miljoenen laten sterven. Mao insgelijks. Hitler net zo. Dit zijn allen mensen met de hoogste idealistische zienswijzen. Bush is feitelijk net zo. Alleen zijn er (gelukkig) minder slachtoffers gevallen. Uit idealisme begint deze man meerdere oorlogen namelijk. Niets zal dit idealisme meer in de weg staan dan oorlog natuurlijk. Zo zijn er ook "leiders" die tegen wil en deank in een rol gegooid worden en veel mooiere dingen scheppen omdat ze er niet naar streven. Neem Jezus als voorbeeld. Deze man is beschimpt, geslagen en gemartelt en nog keert hij de andere wang toe en zoekt de liefde. Hij heeft niet gevochten en was daarom slechts liefde. Een mooi mens. Het is dan ook niet voor niets dan mensen door hem zichzelf zagen en zagen wat ze deden. Ze beschuldigden hem van wat zij zelf deden en veroordeelden hem ter dood. Vandaar de uitspraak : hij stierf voor onze zonden. (Ik ben niet gelovig trouwens).

Het is in mijn ogen niet het ideaal beeld maar het streven ernaar die het zo misselijk maken. Zowel communisme als democratie trouwens.

3: De mens.

Het grappige aan dit totaal is dat ik geen mensen ken die van nature macht zoeken of oorlog willen voeren. We zoeken allemaal die liefde en harmonie. Waarom onstaat dit dan toch? Iedereen is een idealist van nature denk ik. En we zoeken allemaal die fijne manier van leven. Dat is het mooie van de mens. We kunnen in zoveel liefde bestaan. Alleen in een streven dit te bereiken volgen we mensen die ene stapje verder durven gaan dan we zelf willen. Hier gaat het uiteraard mis; want hoe kun je een ideaal scheppen als je je er zelf al niet aan houdt?
Dit is iets wat Jezus wel begreep en de rest niet.

Conclusie:

Het is dus feitelijk de leiding op zich waar het misgaat. Want van ale voorbeelden die ik ken is het juist diegene die steeds zei als iemand hem koning noemde: jouw woorde; niet de mijne. En het is juist degene die geen leiding zocht maar slechts hulp wilde bieden en verlossing die meer van dat ideale beeld heeft laten zien en waar heeft kunnen maken dan de rest.
Meester Zhuang's repliek op de vraag om minister te worden:
"Scheer je weg! Ik geef er de voorkeur aan om in mijn modderpoel te blijven spelen, in plaats van me door een potentaat in het gareel te laten slaan! Nooit van mijn leven zal ik een ambt aanvaarden, Maar altijd fijn blijven doen waar ik zin in heb."
http://odeon.xs4all.nl/
Gebruikersavatar
Simon
Lid
Berichten: 2823
Lid geworden op: 24 dec 2003, 17:58

Bericht door Simon »

Koch op je laatste edit heb ik net gereageerd...
En denk je nu echt dat ik enkel in mijn luie stoel zit?
Posters ophagen op elke coca cola automaat dat ik tegenkom, en andere boycotten, mijn gedachten verspreiden op allerlei soorten manieren, dat noem ik nu eens niet lui....
You can bomb the world in to pieces, but you can't bomb it into peace
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Simon schreef:Koch op je laatste edit heb ik net gereageerd...
En denk je nu echt dat ik enkel in mijn luie stoel zit?
Posters ophagen op elke coca cola automaat dat ik tegenkom, en andere boycotten, mijn gedachten verspreiden op allerlei soorten manieren, dat noem ik nu eens niet lui....
En toch, beste Simon, zit je daar op je luie stoel. Je gaat naar huis, krijgt een bordje warm eten, drinkt een glaasje melk en laat de tv je vertellen hoe de wereld wel niet in elkaar zit.

Ik neem het je niet kwalijk: ten eerste ben je jong, ten tweede leef je in een land waar het kan, mag en goed is. Maar ga dan niet dingen verkondigen waar je niets van af weet. Wat weet je van Amerika af? Wat weet je van je helden af? Wat weet je van het Communisme? Weinig, en nogmaals, dat is heel normaal. Maar op weinig kun je in mijn ogen gewoon geen extreme uitspraken doen.

@Arjen:

Ieder systeem staat of valt met het leiderschap. Maar Communisme vereist gewoon een Dicatuur met geheime politie en totale censuur. Anders heb je een socialistische democratie.
sari
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 okt 2005, 11:53

Bericht door sari »

[quote="Sbf.Koch"]Nee, Simon, maar daarom was die dreiging er nog wel! Nogmaals, het is wel erg makkelijk om vanuit je luie stoel Amerika af te zeiken en te demoniseren op basis van hetgeen je op RTL nieuws ziet, vind je niet? de wereld zit niet zo makkelijk in elkaar!!!

de bedreiging was er helemaal niet , hebbe ze daar iets van massavernietegings wapens gevonde? nee just niets, voor bush is alles gewoon een bedreiging.
hoeveel levens heeft hij niet op zijn gewete en toch blijve volhoude dat er massa vernietegings wapens in irak waren.
en wie heeft er eigenlijk gezegt dat de wereld makkelijk in elkaar zit?
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

sari schreef: de bedreiging was er helemaal niet , hebbe ze daar iets van massavernietegings wapens gevonde? nee just niets, voor bush is alles gewoon een bedreiging.
hoeveel levens heeft hij niet op zijn gewete en toch blijve volhoude dat er massa vernietegings wapens in irak waren.
en wie heeft er eigenlijk gezegt dat de wereld makkelijk in elkaar zit?
Sari, nogmaals: Dat er geen wapens waren wil niét zeggen dat de dreiging niet bestond. De inlichtingendiensten van zowel de VS als de Britten waren er van overtuigd dat ze er wel waren. Wat zou jij met die informatie doen als president? En, wederom nogmaals, de inval van Irak had met meer dan dat te maken. Niet alleen olie, niet alleen de wapens, niet alleen de stoute dicator. En dat is wereld-politiek, een spel dat al sinds het onstaan van de mens wordt gespeeld.

Niemand heeft letterlijk gezegd dat de wereld makkelijk in elkaar zit. Wel is duidelijk naar voren gekomen uit enkele uitspraken dat Simon en ET er gewoon weinig vanaf weten. En nee, dat neem ik ze niet kwalijk. Bijvoorbeeld roepen dat het Amerika alleen om de olie te doen was. Dan reageer ik met 'zo simpel ligt het allemaal niet'. Snap je?
Ik probeer gewoon aan te geven dat je je mening niet moet baseren op de volkskrant en het NOS journaal. Simple as that.
Gebruikersavatar
Simon
Lid
Berichten: 2823
Lid geworden op: 24 dec 2003, 17:58

Bericht door Simon »

Sbf.Koch schreef:Nee, Simon, maar daarom was die dreiging er nog wel! Nogmaals, het is wel erg makkelijk om vanuit je luie stoel Amerika af te zeiken en te demoniseren op basis van hetgeen je op RTL nieuws ziet, vind je niet? de wereld zit niet zo makkelijk in elkaar!!!

P.s. misschien heb je mijn laatste edit op de vorige pagina gemist...

Je bent vrij te denken wat je wilt, maar je doet dus wél loze uitspraken die nergens op gebaseerd zijn. Je hebt een droom, een ideaal dat ongegrond is en is gebaseerd op leugens.

Lees nou eens wat ik heb geschreven over jouw helden en je ideale staatsvorm. Denk er in ieder geval over na en, for god's sake, verdiep je er eerst in voor je dingen roept.
mm als we zo gaan discusieren dan hoeft het al niet meer... leef nog maar wat in het kapitalistisch bewind jongen
You can bomb the world in to pieces, but you can't bomb it into peace
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Op wat voor manier? Ik wil je niet beledigen en neem je ook niets kwalijk, maar wees nou eens eerlijk Simon, heb je je verdiept in dingen als wereld-politiek, communisme, geschiedenis en kapitalisme?

**EDIT**

Ho eens even, mijn 1000e post! :cheer: :mrgreen:
Laatst gewijzigd door Opgeheven account 1427 op 22 okt 2005, 13:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Simon
Lid
Berichten: 2823
Lid geworden op: 24 dec 2003, 17:58

Bericht door Simon »

jup daar heb ik mij in verdiept ja, ook al ben ik er nog dagelijks mee bezig, het word voor mij gewoon hoe langer hoe duidelijker dat kapitalisme gewoon SLECHT is.
Je gaat me ook niet zeggen dat alle communisten dom zijn, en er niks van afweten.

ik kan ook tegen u gaan zeggen: je weet er niks van af, dus zwijg gewoon.
want daar komt het bij uw uitspraken op neer...
You can bomb the world in to pieces, but you can't bomb it into peace
Glenn Janssens
Lid
Berichten: 2132
Lid geworden op: 29 sep 2003, 17:26

Bericht door Glenn Janssens »

Wordt eens wakker gastjes.
Typisch weer zo'n topic om de ene zijn visie op te dringen en de andere ervan te beschuldigen dat em loze kreten bralt als die er anders over denkt.
Dat is niet discutieren....das een "intellectuele" machtstrijd om de grootste te hebben.
Koch jong hou ermee op van een ander proberen belachelijk te maken omdat hij op een ander niveau zit.
Wilt ge den dikste hebben? Wel ge zijt er ene.
Gebruikersavatar
Simon
Lid
Berichten: 2823
Lid geworden op: 24 dec 2003, 17:58

Bericht door Simon »

Oja, Koch nuwe toch bezig zijn, wat zijn uw ideeen over de wereld dan op politiek vlak? gewoon een vraag...
You can bomb the world in to pieces, but you can't bomb it into peace
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Simon, voel je niet zo aangevallen zeg, ik voer hier een gezonde discussie.

Ja, je mag tegen mij zeggen dat ik er niets van af weet. Echter weet ik dat ik er wel wat meer vanaf weet. Daarom onderbouw ik mijn argumenten ook.

Jij daarentegen roept dingen als 'ze deden het alleen voor de olie', je wist duidelijk niets af van de massale Syberië-transporten (vergelijkbaar met de jodentransporten), roept dat Kapitalisme per definitie slecht is... en dan kan ik gewoon niet anders dan concluderen dat je er weinig vanaf weet.

Geeft niet, maar roep dan ook geen rare dingen.
Opgeheven account 1427

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Glenn, verklaar je nader, ik snap werkelijk geen bal van je laatste zin. Een belediging, dat zie ik. Maar welke? geen idee :?

En nee, ik maak anderen niet belachelijk. Ik probeer enkel duidelijk te maken dat dromen van een revolutie á la Ché en anti-amerikaanse gevoelens gebaseerd op een zogenaamde olie-oorlog zijn gebaseerd op weinig en heel eenzijdige en incomplete informatie.

@Simon

Dat is wel een héél brede vraag. Specificeer hem eens wat verder, anders kan ik er niets mee.
Plaats reactie