Welke Wapens mag je nu wel hebben en welke nu niet.

Collecties met zowel Duitse als geallieerde militaria. Let op; nieuwe aanwinsten graag plaatsen onder ofwel as of geallieerd.
Gebruikersavatar
Dodo
Lid
Berichten: 6247
Lid geworden op: 20 jun 2004, 11:52
Locatie: Den Haag

Bericht door Dodo »

779 schreef:Dat is de partij Nieuws Rechts, zij willen wapenbezit legaliseren om je zo te kunnen verdedigen op straat als je aangevallen wordt.. TE komisch voor woorden....

779
Ik had er anders graag meerdere malen 1 op zak willen hebben. Of ie t nou deed of niet... Ik zie mijzelf nog niet een stel gasten nakken die 20 cm groter zijn dan ik ben en zeer waarschijnlijk ook wel een stukje breeder. Een vuurwapen zou dan laten zien dat ze mij niet te veel mogen fokken.

Klinkt absurd, de handel zou waarschijnlijk escaleren als ik met zo'n ding stond te zwaaien, maar toch geeft het denk ik een soort gevoel van zekerheid.
"However, the German infantry halted abruptly after finding and drinking a large cache of kirsch liquor in a garage along the route"
The Lorraine offensive 1944
Gebruikersavatar
danny
Lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 25 okt 2005, 23:40
Locatie: schiedam

Bericht door danny »

Dodo schreef:
779 schreef:Dat is de partij Nieuws Rechts, zij willen wapenbezit legaliseren om je zo te kunnen verdedigen op straat als je aangevallen wordt.. TE komisch voor woorden....

779
Ik had er anders graag meerdere malen 1 op zak willen hebben. Of ie t nou deed of niet... Ik zie mijzelf nog niet een stel gasten nakken die 20 cm groter zijn dan ik ben en zeer waarschijnlijk ook wel een stukje breeder. Een vuurwapen zou dan laten zien dat ze mij niet te veel mogen fokken.

Klinkt absurd, de handel zou waarschijnlijk escaleren als ik met zo'n ding stond te zwaaien, maar toch geeft het denk ik een soort gevoel van zekerheid.
tsja , dan word het hier amerika 2 . elke dag worden dan mensen geliqideerd voor niks , ge kunt het beter bij een schietvereniging houden :)
''A single Death is a Tragady , a Million Deaths is Statistic''
Gebruikersavatar
sobel
Lid
Berichten: 6660
Lid geworden op: 18 jun 2005, 21:07
Locatie: Nederland

Bericht door sobel »

waarom zou je je dan veiliger voelen?

de 'vijand' heeft er ook vast wel een.
''voor de oorlog wist ik niet wie een jood was en wie niet. De nazi's hebben dat onderscheid gecreëerd''
Gebruikersavatar
the_king88
Lid
Berichten: 1269
Lid geworden op: 06 nov 2005, 22:45
Locatie: stadskanaal(GR)
Contacteer:

Bericht door the_king88 »

Moet je maar eens opletten in kranten e.d. hoeveel mensen er nu al worden plat geschoten.
Dan worden er straks ook elke week een paar leraren dood geknald omdat ze een onvoldoende gaven.
En wou ik het niet zien hoeveel mens geschoten werden als wapens weer LEGAAL zouden worden :shock:
~~~ Vliegende hollander pamflet dubbel/over?! PB even, misschien heb ik interesse :) ~~~
mvh
Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 dec 2005, 16:36

belgië

Bericht door mvh »

ik weet dat de wetten in België een stuk soepeler zijn wat dat betreft, maar weet iemand wat de juiste wet is voor een nog werkende m1? ik heb een onklare voor re-enactment, maar wil nu ook een werkende voor echt te gaan schieten.

thanks
Gebruikersavatar
Bert-Jan
Lid
Berichten: 2031
Lid geworden op: 04 nov 2004, 23:51
Locatie: Diepenheim
Gegeven: 6 keer
Ontvangen: 14 keer

Bericht door Bert-Jan »

kwam dit tegen op het net :

Art. 18 RWM (Regeling Wapens en Munitie)

Onverminderd het bepaalde in artikel 3 van deze regeling wordt van het verbod in artikel 14, eerste lid, 22, eerste lid, 26, eerste lid, en 31, eerste lid, van de wet vrijstelling verleend voor het doen binnenkomen of uitgaan, vervoeren, voor handen hebben en overdragen van:
a. vuurwapens die voor gebruik als zodanig ongeschikt zijn gemaakt op de wijze, beschreven in bijlage II bij deze regeling;
b. vuurwapens die zijn vervaardigd voor 1 januari 1870.
c. vuurwapens in de vorm van geweren, revolvers, pistolen en combinatiewapens die ontworpen en bestemd zijn om te worden geladen met;
1. losse kogels en zwart kruit;
2. patronen, uitgezonderd randvuurpatronen in het kaliber .22 en centraalvuurpatronen;
d. vuurwapens in de vorm van geweren en pistolen, niet zijnde revolvers, die ontworpen en bestemd zijn om te worden geladen met patronen waarvan de voortdrijvende lading bestaat uit zwart kruit of alleen onstekingsas, met uitzondering van randvuurpatronen in het kaliber .22 met een patroonlengte van meer dan 18mm;
e. geschut dat ontworpen en bestemd is om te worden geladen met losse projectielen en zwart kruit, los of in kardoezen;
f. kennelijk gebruikte lege patroon- en kardoezhulzen bestemd voor dan wel deel uitmakend van een verzameling;
g. patroonmagazijnen en patroonhouders voorzover het personen betreft die bevoegd zijn de wapens of munitie waarvoor deze voorwerpen bestemd zijn voorhanden te hebben;
h. munitie en onderdelen van munitie van categorie III, uitsluitend voor de houders van een verlof tot het voorhanden hebben van munitie van categorie III, voor zover:
1. de munitie of onderdelen van munitie passen binnen de op dit verlof omschreven specialisatie;
2. munitie met een kaliber boven de 12,7mm (.50) niet voorzien is van brisante lading; en
3. munitie met een kaliber boven de 19mm niet voorzien is van brisante ladingen en bovendien geen voortdrijvende ladingen bevat; met dien verstande dat de bevoegdheden van de houder van het verlof tot voorhanden hebben van munitie van categorie III met betrekking tot munitie van categorie II niet verder reiken dan die met betrekking tot de munitie van categorie III;
i. projectielen en hulzen, eventueel samengevoegd tot patronen, die een onderdeel vormen van een monster-, verzamel- of overzichtsbord, voor zover zij niet zijn voorzien van een ontstekende, voortdrijvende of brisante lading en voorzover zij op deugdelijke wijze permanent op het bord bevestigd zijn.

2. De vrijstellingen zoals vermeld onder c, d en e zijn uitsluitend van toepassing op wapens die zijn vervaardigd voor 1 januari 1945.
Gebruikersavatar
aKoni
Lid
Berichten: 167
Lid geworden op: 20 nov 2003, 19:36
Locatie: Tilburg
Ontvangen: 1 keer

Bericht door aKoni »

Mag ik jullie op dit schema wijzen van justitie in nederland:

http://www.justitie.nl/Images/beslissin ... -31628.pdf
Gebruikersavatar
Ammodillo
Lid
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 jun 2005, 19:52
Contacteer:

Re: Verboden verzameobjecten

Bericht door Ammodillo »

Devilmorfose schreef:Een pompstok is geen ESSENTIEEL onderdeel van een vuurwapen, daarom is het bezit ervan niet strafbaar. Dat is het verschil..
Ik weet alleen niet precies hoe het zit met het houtwerk van een wapen zoals de k98 en enfield. Volgens mij mag dat gewoon ook.
Er zijn meer vragen rond dit onderwerp geweest..
De woordvoerder(ster) van de Stichting Eduard de Beaumont, heeft hiervover uitsluitsel gegegeven. Volgens de nieuwe circulaire Wapenwet is een kolf of voorhout géén essentieel onderdeel en dus verlofvrij.
bertjan schreef:kwam dit tegen op het net : Art. 18 RWM (Regeling Wapens en Munitie) ...Onverminderd het bepaalde etc
Dit is slechts een aanvulling op eerder gepubliceerde wetgeving, een kompleet chronologisch overzicht van deze wetgeving is onder de volgende link te vinden (vrij te downloaden PDF's)

http://www.ecra.info (kies legislation/wetgeving van het betreffende land)
aKoni schreef:Mag ik jullie op dit schema wijzen van justitie in nederland:
Let op de juridische tekst onder het document!
Overigens is dit een schema wat uitsluitend op (vuur)wapens gericht is, bij munitie of onderdelen van munitie is dit schema NIET geldig.
Het voorhanden hebben van 'handgranaten' (ook bodemvondsten of in doorsnede) is bijvoorbeeld ten strengste verboden. Het is wél mogelijk voor de erkende verzamelaar (zie http://www.nvbmb.nl) een ontheffing te krijgen voor het bestuderen van handgranaten. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de site van deze verzamelaar ( http://www.lexpev.nl ) overigens ook lid van de NVBMB.
Laatst gewijzigd door Ammodillo op 18 jan 2006, 10:17, 1 keer totaal gewijzigd.
zoek ook eens op http://www.ammodillo.com
bennie
Lid
Berichten: 66
Lid geworden op: 14 jan 2006, 00:06

Bericht door bennie »

Alle zwartkruitwapens ,van voor 1945 zijn vrij. Dus alle seinpistolen ,9mm en 6mm flobert geweren, en militaire wapens zoals de Beaumont, kropatchek,remington-rollingblock, enz.
Wapens die volgens de wet overlangs moeten worden doorgezaagd , moeten ook nog eens op een metalen plaat worden vast gelast.
In de meeste landen doen ze niet zo moeilijk als in Nederland.
Gebruikersavatar
Ammodillo
Lid
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 jun 2005, 19:52
Contacteer:

Bericht door Ammodillo »

bennie schreef:Alle zwartkruitwapens, van voor 1945 zijn vrij..
Ja.. bij europese wapens kan dit aantoonbaar worden gemaakt aan de hand van de proefbankmerken die op het wapen staan.

Maar... de meeste Amerikaanse wapens voor 1945 hebben GEEN proefbankmerken, dus zal op andere wijze de datering moeten worden vastgesteld. Bijvoorbeeld; het kaliber, laadsystemen, spoed van de loop in combinatie met trekken en velden en bijvoorbeeld materiaalgebruik (damast staal). Het vaststellen van de produktiedatum is niet makkelijk aan de hand van de technische gegegevens, er zijn echter bijzonder veel produktiegegevens bekend van de Amerikaanse wapens.

Let op!.. veel populaire Amerikaanse Zwart kruit wapens zijn omgebouwd tot Nitro Kalibers, deze vallen niet onder de vrijstelling.
bennie schreef:Dus alle seinpistolen..

Ja... indien deze voor 1945 is geproduceerd. De munitie is daarentegen vergunningsplichtig.
bennie schreef:9mm en 6mm flobert geweren..

Nee.. ik heb het vermoeden dat jij deze informatie ontleend aan het 'schema' dat hier ergens het forum staat. Voor het begrijpen en juist interpreteren van de vernieuwde circulaire dien je de volledige wetgeving te lezen en NIET één passage eruit lichten die een toelichting geeft op een totaal ander onderwerp.
bennie schreef:In de meeste landen doen ze niet zo moeilijk als in Nederland...
En ik hoop dat het nóg moeilijker wordt zodat iemand die in overtreding met de wapenwet is, nóg steviger aangepakt kan worden. Er zijn binnen de wet goede mogelijkheden voor de serieuze wapen- en munitie verzamelaar, re-enacters etc..

Mijn persoonlijke mening is dat verzamelen en bestuderen begint met het bestuderen van de historie achter het verzamelgebied, dan kom je automatisch ook de wetgeving tegen. De serieuze verzamelaar heeft dan ook meer wetenschappelijke boeken en documentatie dan het eigenlijke verzamelde materiaal als hulzen, patronen en wapens.. Lees de nieuwe wetgeving er maar op na; het verzamelen wordt gedoogd ter bestudering en conservering van het verzamelgebied. Gedoogd wil zeggen dat je mede verantwoordelijk bent voor het gedrag van ALLE VERZAMELAARS. Conserveren wil ook zeggen, het in stand houden en documenteren van historische gegevens, dus niet alleen het verzamelde 'harde' materiaal.

Deze nieuwe wetgeving is mede door het gedrag van de 'detectoristen' aangescherpt, bodemvondsten zijn ook voor de professionals levensgevaarlijk. Een 20mm brisantgranaatje dat zo'n 50 jaar in de grond gezeten heeft is onstabiel en levensgevaarlijk, het ritst zo de kop van je romp. Sterker nog een 500 ponder is minder gevaarlijk dan een 20mm granaatje.

De volledige wetgeving is in mijn bezit, indien je een electronisch kopie wilt hebben stuur ik dat graag PM toe. De wetgeving voorziet ook in 'eerdere veroordelingen' van een vergunning of verlof aanvrager, dus heb je een scheve schaats gereden en ben je in aanraking geweest met justitie voor een misdrijf (dus ook bodemvondsten) dan zal een formele aanvraag of vergunning worden geweigerd.
zoek ook eens op http://www.ammodillo.com
bennie
Lid
Berichten: 66
Lid geworden op: 14 jan 2006, 00:06

Bericht door bennie »

Hoi Ammodillo

Over de nieuwe circilair hoef je me niets te vertellen. Ik ben in het bezit van het concept CWM en verder heb ik vele briefwisselingen tussen bv de RHC en justitie en de werkgroep bijzondere wetten, en nog een stel.
De officiele versie heb ik ook uit Den Haag gekregen.

9mm en 6mm flobert buksen blijven nog steeds vrij. De munitie niet !

Een groot gedeelte van de CWM is geschreven ter voorkoming van terrorisme ! (sportschutters gedeelte)
Jij als persoon kunt nooit verantwoordelijk worden gehouden voor daden van een ander ,of een groep.

Net als bij de sportschutters , worden de verzamelaars ook langzaam een bedreigde soort. Elke aanleiding word aangegrepen om de wapen en munitie bezitter zwart te maken en te vergelijken met een crimineel.

Als er per ongeluk een bom word gevonden door een detector piloot , dan word de legale verzamelaar er ook de dupe van.
Als er ergens een schot word gelost door een crimineel , staan ze voor de deur van een sportschutter of verzamelaar te filmen!.

In de meeste andere landen ziet men wel het verschil tussen legaal en illegaal. Het verscherpen van de regels leid niet tot minder ilegaal gebruik van wapens en munitie.
Ik zoek al ruim 20 jaar met een detector en ben ook al meer dan 25 jaar sportschutter . Ik moet steeds meer moeite doen om sportschutter te blijven want de geringste aanleiding is genoeg om alles in te leveren. Als ik per ongeluk een patroon vind, gooi ik hem ver weg anders ben ik alles kwijt. Jezelf op de borst slaan en heiliger dan de paus zijn ,word steeds moeilijker. Voor je het weet ben je in overtreding.

Gelukkig is de CWM maar geldig tot 2009. Want ook de historische gildes ,kermissen ,legale wapenhandelaren, en vele kleine verenigingen zijn zwaargetroffen door de CWM. Vooral financieel.
Gebruikersavatar
Ammodillo
Lid
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 jun 2005, 19:52
Contacteer:

Bericht door Ammodillo »

bennie schreef: ..Als er per ongeluk een bom word gevonden door een detector piloot , dan word de legale verzamelaar er ook de dupe van.

..Als er ergens een schot word gelost door een crimineel , staan ze voor de deur van een sportschutter of verzamelaar te filmen!.

..Het verscherpen van de regels leid niet tot minder ilegaal gebruik van wapens en munitie.

..Ik moet steeds meer moeite doen om sportschutter te blijven want de geringste aanleiding is genoeg om alles in te leveren.
Hierover zijn wij het dan helemaal met elkaar eens!
Gelukkig is de CWM maar geldig tot 2009.
(even serieus... denk je dat die ná 2009 in een afgezwakte en minder strenge vorm terug komt?)
Want ook de historische gildes ,kermissen ,legale wapenhandelaren, en vele kleine verenigingen zijn zwaargetroffen door de CWM. Vooral financieel.
..valt allemaal (even kort door de bocht) onder 'verantwoordelijkheid van bestuur' en dan hoop ik dat het lampje gaat branden als ik zeg dat 'wij allemaal mede verantwoordelijk zijn'.
zoek ook eens op http://www.ammodillo.com
janjaffa
Lid
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 jul 2008, 13:46

Re: Welke Wapens mag je nu wel hebben en welke nu niet.

Bericht door janjaffa »

efe een vraagje mag je wel als je gewoon 18 bent en een verguning aanvraagd mag je dan in nederland wel wapens in bezit heben en der mee schieten op sportverenigingen zoals grendelgeweeren zoals lee enfield en geweren zoals de garand :? ik heb begrepen dat je aleen in nederland met verguning aleen pistolen mag schieten
Gebruikersavatar
Haplo
Lid
Berichten: 3616
Lid geworden op: 03 okt 2005, 17:39
Ontvangen: 1 keer

Re: Welke Wapens mag je nu wel hebben en welke nu niet.

Bericht door Haplo »

Indien je voor een bepaalde tijd (ik meen minimaal 1 jaar) bij een schietsport vereniging zit, een vergunning aanvragen.
Uiteraard met goedkeuren van de vereniging.
Je kan dus ook voor grendel wapens een vergunning aanvragen.
Mvg/Best regards, Sipke
Gebruikersavatar
racefiets
Lid
Berichten: 2768
Lid geworden op: 20 jul 2006, 15:46
Gegeven: 4 keer
Ontvangen: 37 keer

Re: Welke Wapens mag je nu wel hebben en welke nu niet.

Bericht door racefiets »

Dat zou kunnen als je op de dag dat je 18 wordt minimaal 1 jaar lid bent van een schietvereniging, je minimaal 18 schietbeurten hebt, je geen strafblad hebt en als het bestuur van je vereniging je geoefend genoeg vind met dat wapen wat je aan wilt schaffen. Bovendien moet het wapen binnen een door de KNSA gereglementeerde discipline vallen en die discipline moet je eveneens op je eigen schietvereniging kunnen beoefenen.
Plaats reactie