Russen wilden Nederland veroveren

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Verschaeve
Lid
Berichten: 90
Lid geworden op: 24 dec 2005, 00:03
Locatie: Sollbad-Hall & Nikolaiken i.O.

Bericht door Verschaeve »

De Russen waren er destijds immers zelf bij, ze hebben de Sovjet Unie ervaren. Ze kennen de voors en de tegens en kunnen een afweging maken. De één zal absoluut tegen zijn, de ander gematigd voor, je weet het niet. Uit recente gegevens blijkt dat de Russen zich goed voelen bij het herinvoeren van oude Communistische gebruiken, ik zeg; laat ze, wat is daar nou zo fout aan??
Dat is waar. Of zij "de voors en tegens" kennen weet ik overigens niet. Materieel gaat het velen nu wel slechter. En goed, de vrijheid wordt ook nu ingeperkt, waarbij er nu geen materiële vooruitgang tegenover staat. (Nog niet misschien?) Ik vind het fout, omdat het Communisme wereldwijd verantwoordelijk is voor 85 miljoen doden, alleen reeds gevallen bij omverwerpingen, revoluties en opstanden. Dan spreek ik nog niet over de tientallen miljoenen doden van de Goelags en strafkampen.
En als we eerlijk kijken dan moeten we toegeven dat de Sovjets een hoop hebben bereikt waar de Russen nu best trots op mogen zijn; het ruimtevaartprogramma bijvoorbeeld.
Daarop mogen zij zeker trots zijn. In technologische zin. Niet, dat slechts de ideologie van het communisme zulke ruimtevaart mogelijk maakt. Het Vaticaan heeft zelfs een satelliet - via Amerikaanse lancering, maar toch.
Je kunt het de Russen niet kwalijk nemen dat ze het 'slechte' van de hamer en sikkel niet inzien, ze zijn immers niet anders gewend. Ze zijn opgegroeid met de Communistische symbolen. Wij hebben hier met de paplepel ingegoten gekregen dat de hamer en sikkel staan voor onderdrukking, corruptie en verderf. De Russen daarentegen niet.
Klopt. Net als de Hitlerjungen zweerden bij de swastika. Maar dat betekent toch niet, dat er geen goed en kwaad is? En dat wij niet mogen oordelen in de zin van opinie geven en afwijzen?

In Nederland is er zeker NIET met de paplepel ingegoten, dat het Internationaal-Socialisme (Communisme) staat voor corruptie, verderf en onderdrukking. Helaas niet. Dit mag een tijdje het geval geweest zijn vanaf ca. 1945 tot 1965, maar daarna echt niet.

Te veel politici (nu nog steeds kopstukken) hebben op de bordessen van de Tsjechoslowaakse, Poolse en Roemeense "Volksrepublieken" staan zwaaien met rode wimpels (o.m. Den Uyl, Kok e.v.a.) in het kader van zogenaamde "werkbezoeken" aan "politieke verenigingen". Dat waren dan wel verenigingen met namen als "Solidariteit Nederland-D.D.R." en "Vereniging tot bevordering van de Uitwisseling met de Volksrepubliek van Tsjechoslowakije". En laten we niet vergeten hoe politiek correct het was om met de kameraden in het Oosten te collaboreren vanaf 1970. Toen Herman van Veen in Nederland nog heel onbekend was, speelde hij reeds in Karl-Marx-Stadt (a.k.a. Chemnitz) de sterren van de hemel. Alle "Oost"-Duitsers kennen hem. (Niet, dat ik het Van Veen direct kwalijk neem. Evenmin neem ik een Zarah Leander iets kwalijk of Popov.)

In West-Europa heeft vanaf 1965 een pro-communistische houding zich meester gemaakt van de elite. Absoluut. En dat kader regeert nog altijd binnen de PvdA, D'66 en GroenLinks. Van de SP is het natuurlijk bekend, dat zijn tenminste eerlijke persoonlijkheden. Met de omwenteling van Gorbatsjov is echter de Internationaal-socialistische ideologie op zich niet uitgedoofd. Noch in de Russische Federatie, noch in de wereld, noch in West-Europa. Slechts in Polen en Litouwen lijkt het met een Kaczynski definitief fini en uit met het oude commi-kader.
«Vlaanderens schoonste uur heeft geslagen» - Onderpastoor en dichter Cyriel Verschaeve, West-Vlaanderen, 1940. Een Romanticus, gevangen door de geschiedenis.
Gebruikersavatar
Seyffardt
Lid
Berichten: 1010
Lid geworden op: 08 jan 2004, 16:58

Bericht door Seyffardt »

Gertos45 schreef:
Seyffardt schreef:O In 1941 lag het Sowjetleger min of meer in aanvalspositie om het, deels door Duitsland bezette Europa binnen te vallen. Het Oberkommando der Wehrmacht, Hitler incluis, misleid door de relatief zwakke Sowjetverdediging in het Westen (waarom zou men ook bunkers en versperringen gaan bouwen, als men op korte termijn van plan is om aan te gaan vallen?),
Zeer discutabel, er is namelijk geen enkel bewijs voor deze redenering:
Inderdaad, discutabel, m.a.w. rijp voor discussie. Geen bewijs? Bewijzen genoeg...er wás gewoon géén noemenswaardige verdedigingslinie. Sla de KTB's er maar op na. De uitspraken van Stalin en consorten m.b.t. Westeuropa staan overigens ook zwart op wit.
Natuurlijk heeft men na 1945 zoveel mogelijk aan misdaadpraktijken van Sowjetzijde (immers een bondgenoot tijdens de strijd tegen Nazi Duitsland, al hadden ze eerst driftig meegeholpen aan de vermorzeling en de bezetting van Polen!) in de doofpot willen stoppen, al stonden ze aardig te kakken toen tijdens de Neurenberg Processen het drama van Katyn boven water kwam.
Niet voor niets is er jaren een Koude Oorlog gevoerd omdat men donders goed wist wat Stalin en zijn generaals aan snode plannen in de kast hadden liggen.
johan willaert
Lid
Berichten: 5568
Lid geworden op: 04 aug 2004, 12:37
Locatie: België
Gegeven: 4 keer
Ontvangen: 2 keer
Contacteer:

Bericht door johan willaert »

Kadeeke schreef:Alleszins wat ik bedoelde met militaristisch: in Rusland zie je veel uniformen in het straatbeeld, er worden nog veel optochten gehouden, veel mensen zijn in dienst. Amerika heeft meer een straatbeeld van billboards, de recrutering gebeurt op vrijwillige basis en meestal redelijk discreet, hoogstens zie je twee marines die naar het shoppingcenter gaan. Maar eens je binnen bent, kun je bv. wel als reservist naar Irak gestuurd worden.
Dan ben je nog nooit naar een K-Mart geweest in pakweg Norfolk-VA, Aberdeen-MD, San Diego-CA of andere grote garnizoenssteden.....
De rekrutering gebeurt veel minder discreet dan je wel zou vermoeden. Die billboards waar je over spreekt tonen trouwens hier en daar affiches voor de Krijgsmacht! En zelfs de National Guard zijn vrijwilligers....
EN de bevolking staat daar massaal achter de troepen; idd niet altijd achter de politieke beslissingen, maar als militair word je daar nog steeds met het nodige respect behandeld!
In België of NL wordt je gewoon uitgespuwd!


De enige afschrikking die er in 2006 nog van Rusland kan uitgaan is dat er één of andere zatte president of legergeneraal op de knop drukt en kernraketten afvuurt....
Van de soldaten moet je niet veel verwachten.... zij krijgen meer slagen dan eten en worden verplicht een regime te dienen dat met hen totaal geen rekening houdt...
Als ze hun tanks al gestart krijgen, is het hoogstonwaarschijnlijk dat ze 100Km ver raken....
In het hoogst onwaarschijnlijk geval dat ze idd het Westen bereiken, stop je ze gewoon masaal een PSII in hun handen en ze vragen op slag asiel!

Johan
29th Let's Go!!!!!
Gebruikersavatar
Gertos45
Lid
Berichten: 380
Lid geworden op: 14 feb 2005, 14:38
Locatie: Gistel

Bericht door Gertos45 »

Seyffardt schreef:
Inderdaad, discutabel, m.a.w. rijp voor discussie. Geen bewijs? Bewijzen genoeg...er wás gewoon géén noemenswaardige verdedigingslinie. Sla de KTB's er maar op na. De uitspraken van Stalin en consorten m.b.t. Westeuropa staan overigens ook zwart op wit.
Mijn link niet gelezen naar de betreffende topic in "Gevechten"?
Er is geen objectief, historisch bewijs voor.

Maar dit is hier wel eenbeetje off topic.

Stalin was inderdaad niet vertrouwens als één van de grootste massamoordenaars uit de geschiedenis. Het Communisme en het Westen waren nu eenmaal onverenigbaar (behalve om Duitsalnd te verslaan), daar Het Communisme streeft naar de wereldrevolutie en dus voor elke staat sowieso een bedreiging is...
Gebruikersavatar
Seyffardt
Lid
Berichten: 1010
Lid geworden op: 08 jan 2004, 16:58

Bericht door Seyffardt »

Ja, die thread heb ik gelezen. Ik neem aan dat het ultieme bewijs vast en zeker ergens te vinden is, maar ik schreef al dat er destijds het nodige "weggepoetst" is, aan meerdere kanten uiteraard. Zo heb ik bijvoorbeeld nooit begrepen (ja, het is off topic, ik weet het) waarom de Britten en de Fransen op 3 september 1939 aan Duitsland de oorlog verklaarden, conform hun belofte dit te doen aan een ieder (!) die het Poolse grondgebeid zou schenden, maar op 17 september pas op de plaats maakten toen de Sowjetunie vanuit het oosten Polen binnentrok. De reden hiervan is nooit helemaal duidelijk geworden.
Overigens meen ik dat Churchill (een gezworen vijand van het communisme en van de Sowjetunie in het bijzonder) glasheldere uiteenzettingen heeft gedaan m.b.t. een geplande aanval vanuit de Sowjetunie op Westeuropa.
Gebruikersavatar
PanzerMeister
Lid
Berichten: 221
Lid geworden op: 11 jan 2006, 10:21
Locatie: Destelbergen, Oost-Vlaanderen

Bericht door PanzerMeister »

De steun voor Stalin's regime tijdens WOII en de geallieerde overwinning is de oorzaak van volgende evoluties:

-een staatkundige kaart van europa dat getekend is door Stalin
-volksverhuizingen, verdrijvingen en zelfs het vermoorden van Duitsers(in de Sovjetunie zelf).
-een rem op de oost-europese cultuur
-vernietiging van economische groei en inzicht in oost-europa
-creatie van een gespannen ethnisch klimaat in Europa
-een rem op een europese samenwerking
-vernietiging van de europese positie in de wereld
-verdere terreur en angst tot in Rusland zelf
-verspreiding van nucleaire technologie en vandaag verlies en verspreiding van kernkoppen zelf.

Nu goed, mijn mening over het scenario "Russia Invades". :roll:

Huidige stand van zaken: ze zouden zwaar op de bek gaan, meneer.
het Moraal, de kwaliteit, de paraatheid, ... Verdedigers hebben daarentegen altijd moraal in overvloed. Kwaliteit van Westerse vliegtuigen en tanks staan buiten enige discussie. Daarenboven is het onweerlegbaar dat bij een langdurig conflict (net zoals het WOII-scenario) de VS en zelfs de EU de grootste productiecapaciteit bezitten. De superieure VS-marine zal overigens weinig dreiging ondervinden van de Russen, daar ben ik zeker van.

Het enige feit is dat de Russen in één week tijd bv. de omvangrijkste legermacht kan opbrengen. Maar die ene week later is de slagkracht al weg (luchtoverwicht Westen is nauwelijks overschatbaar). Tegenwoordig moeten ze trouwens eerst door een gebied dat Oost-Europa heet en niet meer ter hunner wil is. Die zone zal dus de eerste slaggordel zijn en waarschijnlijk de laatste.
Gebruikersavatar
Verschaeve
Lid
Berichten: 90
Lid geworden op: 24 dec 2005, 00:03
Locatie: Sollbad-Hall & Nikolaiken i.O.

Bericht door Verschaeve »

deleted
Laatst gewijzigd door Verschaeve op 11 jan 2006, 13:21, 1 keer totaal gewijzigd.
«Vlaanderens schoonste uur heeft geslagen» - Onderpastoor en dichter Cyriel Verschaeve, West-Vlaanderen, 1940. Een Romanticus, gevangen door de geschiedenis.
Gebruikersavatar
Verschaeve
Lid
Berichten: 90
Lid geworden op: 24 dec 2005, 00:03
Locatie: Sollbad-Hall & Nikolaiken i.O.

Bericht door Verschaeve »

De enige afschrikking die er in 2006 nog van Rusland kan uitgaan is dat er één of andere zatte president of legergeneraal op de knop drukt en kernraketten afvuurt....
Van de soldaten moet je niet veel verwachten.... zij krijgen meer slagen dan eten en worden verplicht een regime te dienen dat met hen totaal geen rekening houdt...
Als ze hun tanks al gestart krijgen, is het hoogstonwaarschijnlijk dat ze 100Km ver raken....
In het hoogst onwaarschijnlijk geval dat ze idd het Westen bereiken, stop je ze gewoon masaal een PSII in hun handen en ze vragen op slag asiel!
Dit is je reinste onzin. De Russische Federatie is nog altijd georganiseerd genoeg om veel infanterie op de been te brengen.

De soldaten van de Sovjet-Unie werden even slecht behandeld als de huidige Russische soldaten. Met een bevel van "Rückzug ist Abknallen" houd je hun leger zeker op de been. Alle Russische tanks zijn operationeel, hoor, vergis je daar niet in. Je hebt waarschijnlijk niet de oefeningen in Kamtsjatka van afgelopen jaar gevolgd?

Het luchtoverwicht van het Westen bestaat NIET EENS OP PAPIER. De Russen hebben veel meer - weliswaar ouder - luchtmaterieel. Uiteindelijk wordt het voor de westelijke luchtmacht weliswaar een afknalfeest, maar in kwantiteit valt de Russische Federatie niet te overtreffen. Zeker niet in slagkracht van infanterie. En als men op de grond oprukt, beperkt zich het effectiviteitsveld van de westerse luchtmachtsquadrons sterk (afweergeschut en de grote hoeveelheid vijandige vliegtuigen zullen dan een rol gaan spelen).

De Russen hebben bovendien direct olievelden tot hun beschikking; West-Europa niet. Bij een evt. inval van Rusland nú, is het maar de vraag of de VS wel zullen ingrijpen.

In elk geval blijkt hier, dat velen totaal niets van de huidige staat van de Russische krijgsmacht weten, en slechts de TweeVandaag-reportages over verroestende onderzeeërs kennen en dit dan maar op de gehele krijgsmacht toepassen. In 2005 openden de Russen nieuwe raketlanceerplatformen nabij Kazachstan, Zuid-Rusland en in Siberië. In het geheim - het lekte naar het Westen uit via een toevallig aanwezige niet-Kremlingezinde politicus. (Natuurlijk wist men er in de veiligheidsdiensten al van d.m.v. satellietbeelden.)

De Russen komen - eenmaal - gestart vanwege de snelle mobilisatie en de ijzeren discipline snel van start; hun tankeenheden kunnen snel oprukken. De mobilisatie in West-Europa zou heel beperkt zijn en veel trager.

Slechts bij het scenario van een lang voorziene langdurige (> 2 maanden) oorlog zouden de Russen direct teruggeslagen kunnen of na verloop van tijd het onderspit delven.

Maar op een verrassingsaanval is het Westen militair NIET georganiseerd. Absoluut niet.

En dat is dan ook - sinds 1955 al - hét scenario: een verrassingsaanval en een snelle mars richting de Atlantische Oceaan. Grondgebied in bezit betekent uitschakeling luchtmacht en technologische installaties van de Westerse legers. Snel naar de Atlantische Oceaan c.q. Noordzee en een snel oprukken richting de Middellandse Zee.
«Vlaanderens schoonste uur heeft geslagen» - Onderpastoor en dichter Cyriel Verschaeve, West-Vlaanderen, 1940. Een Romanticus, gevangen door de geschiedenis.
johan willaert
Lid
Berichten: 5568
Lid geworden op: 04 aug 2004, 12:37
Locatie: België
Gegeven: 4 keer
Ontvangen: 2 keer
Contacteer:

Bericht door johan willaert »

Verschaeve schreef:Dit is je reinste onzin. De Russische Federatie is nog altijd georganiseerd genoeg om veel infanterie op de been te brengen.

Voor mij bestaat het Russische leger, zoals elke andere Russische staatsinstelling, uit een bende amateurs, met aan het hoofd een massa corrupte prutsers die enkel hun eigen voordeel uit de zaak proberen te halen...
Daar veranderen enkele maneuvers niets aan.

Dus zullen wij het wel oneens blijven....

Johan
29th Let's Go!!!!!
Gebruikersavatar
PanzerMeister
Lid
Berichten: 221
Lid geworden op: 11 jan 2006, 10:21
Locatie: Destelbergen, Oost-Vlaanderen

Bericht door PanzerMeister »

Wat je dus eigenlijk wil zeggen, Verschaeve, is dat Rusland in staat is Nazi-Duitsland na te bootsen?

In die these ga je ervan uit dat dankzij kernwapens Rusland (USSR) het nooit gedaan heeft uit schrik?
Gebruikersavatar
dvaupell
Lid
Berichten: 1606
Lid geworden op: 30 jul 2002, 10:06
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Bericht door dvaupell »

Ik heb de indruk dat we afdwalen...
Willen jullie a.u.b. proberen een beetje bij het onderwerp te blijven...
AfbeeldingAfbeelding
Driekwart van de mensen is gek, dus voor die ene kwart moet je uitkijken - Simon Carmiggelt.
MARKET GARDEN
Lid
Berichten: 470
Lid geworden op: 12 aug 2005, 09:51
Locatie: Nijmegen

Bericht door MARKET GARDEN »

Ik twijfel er aan of er concrete plannen hebben bestaan, wat zou in 1979 het voordeel voor de Sovjet Unie zijn geweest?

Ze zouden dan een 3 wo hebben ontketend!

Buiten dat ben ik niet overtuigd dat ze gewonnen hadden.
De waarheid komt met de jaren
vincent
Lid
Berichten: 1022
Lid geworden op: 05 jun 2004, 18:26

Bericht door vincent »

De soldaten van de Sovjet-Unie werden even slecht behandeld als de huidige Russische soldaten.
Met het verschil dat het moraal en het budget van de Russen velen malen groter was, destijds was het een trots land, tegenwoordig minder trots.
De Russen hebben bovendien direct olievelden tot hun beschikking; West-Europa niet. Bij een evt. inval van Rusland nú, is het maar de vraag of de VS wel zullen ingrijpen.
Ze hebben de Europeanen nodig voor de koude oorlog tegen China, kúnnen ze ingrijpen is een andere vraag. Ja, ze hebben enorme brandstofreserves maar in de tijd dat die zijn aangewakkerd zal de oorlog al bepaald zijn. Het lot zal op dat vlak in handen van de Arabiërs liggen. Als hun de Amerikanen olie geven zullen ze ons helpen, zo niet, dan is er maar een kleine kans.
In elk geval blijkt hier, dat velen totaal niets van de huidige staat van de Russische krijgsmacht weten, en slechts de TweeVandaag-reportages over verroestende onderzeeërs kennen en dit dan maar op de gehele krijgsmacht toepassen. In 2005 openden de Russen nieuwe raketlanceerplatformen nabij Kazachstan, Zuid-Rusland en in Siberië. In het geheim - het lekte naar het Westen uit via een toevallig aanwezige niet-Kremlingezinde politicus. (Natuurlijk wist men er in de veiligheidsdiensten al van d.m.v. satellietbeelden.)

Het is een feit dat de Russen een miniatuurbudget hebben om zo'n groot land te verdedigen. Als ik me goed kan herinneren is het slechts zo'n 10% van het koude oorlog budget. Ze mogen dan wat mooi spul kopen, de gemiddelde Russische soldaat is nog altijd niets wa het ooit is geweest.

De Russen komen - eenmaal - gestart vanwege de snelle mobilisatie en de ijzeren discipline snel van start; hun tankeenheden kunnen snel oprukken. De mobilisatie in West-Europa zou heel beperkt zijn en veel trager.
Dat betwijfel ik, Rusland is zo corrupt dat het voor een burger niet moeilijk zou zijn om zoiets te omzeilen, en weinig Russen lopen warm voor een agressie-oorlog tegen het Westen. Anders dan in WOII weten ze -mede dankzij het internet- wat het Westen in zijn mars heeft. Sterven in een uitgebrandde tank is geen aantrekkelijk beeld. een defensieve oorlog is andere koek, de Rus houdt van zijn land, hoe verpest het ook is. En de overheid zou mooie propaganda kunnen maken.
Slechts bij het scenario van een lang voorziene langdurige (> 2 maanden) oorlog zouden de Russen direct teruggeslagen kunnen of na verloop van tijd het onderspit delven.
Zoals ik al eerder zei, wie de lucht beheerst beheerst de oorlog. In een dergelijk scenario zou het spannend zijn wie in de lucht de baas is.
Ik heb er geen kracht meer voor
Gebruikersavatar
Verschaeve
Lid
Berichten: 90
Lid geworden op: 24 dec 2005, 00:03
Locatie: Sollbad-Hall & Nikolaiken i.O.

Misplaatst

Bericht door Verschaeve »

In elk geval blijkt wel, dat geen van de mensen hier werkelijk bekend is met de huidige situatie in Rusland.

Ten eerste is de trots voor de nationale geschiedenis nog niet verdwenen. Ik zeg ook niet, dat de Russen voor een Jeltsin-regering zouden zijn gaan vechten, maar voor een communistisch-Rénaissance-régime wel degelijk.

Jullie vergeten ook de intensieve propaganda van de huidige Poetin-regering en de jeugdbewegingen die opleiden tot fierheid voor de Sovjet-tijd.

Het budget is inderdaad heden niets meer, maar vergeet niet, dat ik het over een verrassingsaanval had. Een langdurige oorlog met het westen zou de Russische Federatie verliezen, tenzij ze snel de Atlantische Oceaan bereiken. Bovendien zijn de VRUCHTEN van de investeringen van het ruime budget van toen, nu nog steeds ter beschikking: atoombommen, strategische wapens, massa's vliegtuigen, tanks.

De moraal is wellicht een probleem, maar met terreur bereik je een hele hoop. En de corruptie houdt dan niet helemaal op, maar wordt wel ingedamd.

Ik zou als ik jullie was maar eens strategische websites lezen van onafhankelijke correspondenten, zoals de voormalige CIA-agent en -specialist Westermann.

De mainstream-media vertellen slechts zeer weinig over dergelijke zaken. Wie heeft er bijv. bericht van de gezamenlijke RF-China oefeningen in Kamtchatka, of van de inauguratie van raketlanceerplatformen in Zuid-Rusland?
«Vlaanderens schoonste uur heeft geslagen» - Onderpastoor en dichter Cyriel Verschaeve, West-Vlaanderen, 1940. Een Romanticus, gevangen door de geschiedenis.
vincent
Lid
Berichten: 1022
Lid geworden op: 05 jun 2004, 18:26

Bericht door vincent »

lang leve militaryphotos.net en sinodefence.com ^^

neuh, qua nieuwsberichting is de TV niet veel soeps, aangezien het té vaak onzin bevat. :roll:

EDIT: http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items ... k&a=200282

een verduidelijking de Amerikaanse macht, mooi boek trouwens.
Ik heb er geen kracht meer voor
Plaats reactie