SiNiStEr's aanwinsten topic (Nieuwe Update, 25-05-'08)

Collecties met zowel Duitse als geallieerde militaria. Let op; nieuwe aanwinsten graag plaatsen onder ofwel as of geallieerd.
Gesloten
Gebruikersavatar
SiNiStEr
Lid
Berichten: 2706
Lid geworden op: 16 sep 2004, 20:14
Locatie: Groenlo

Bericht door SiNiStEr »

Bedankt voor al jullie reacties, altijd fijn om te horen maar nu helemaal daar dit voor mij echt een mijlpaal is gezien het feit dat ik nu eindelijk echt mijn eerste pop heb staan waarover ik helemaal tevreden ben en die er zo uitziet zoals ik het gewild heb. :D :yes:

@Haplo: Bedankt! Ik ben er echt heel blij mee inderdaad! Het uniform zit er gewoon als gegoten op! :D

@Cain: Hahaha, thnx mate! Heb ook een USAAF fighter pilot op de schoenen(en pop natuurlijk) na compleet maar daarna moet ik toch ook echt maar eens een begin maken aan die RAF of RCAF pop! )
Dat zal echter nog wel een wat langer lopend projectje worden daar dit spul nog even wat duurder is dan USAAF spul. ;)

@Loek: Was zelf ook, zeker in eerste instantie(nu nog steeds hoor, maar nu vind ik ook andere USAAF jassen wel erg mooi) helemaal weg van die B-3 jassen. Als je die op een pop drukt lijkt hij meteen goed uitgerust en ik houd nu eenmaal van goed en zwaar uitgeruste poppen! ;)

@Veltro: Jou Aeronautica uniform vind ik ook prachtig en ik ben er zeker van dat jij deze ook een keer net zo mooi of zelfs mooier weet neer te zetten dan dat ik nu met mijn USAAF pilot heb gedaan! :yes:

@Nico: Bedankt Nico! Deze foto's zijn echter met flits gemaakt waardoor de kleuren van de flight suit(een type AN-S-31) en de B-3 jas niet echt mooi bij mekaar lijken te passen. In het echt is die flight suit echter wat donkerder en passen de kleuren nog veel mooier bij mekaar. Ik had evt. ook nog keuze uit een meer groene flightsuit(een laatoorlogs type K-1) maar ik vond deze er mooier bij en daarnaast kan de pop met deze vroegoorlogs flightsuit aan ook symbool staan voor een B-26 Marauder pilot van eind 1943 tm. het einde van de oorlog daar deze combinatie gewoon vanaf eind 1943 tot het einde gedragen is. :D :cheer:
'In war, truth is the first casualty.' - Aeschylus
Gebruikersavatar
the_king88
Lid
Berichten: 1269
Lid geworden op: 06 nov 2005, 22:45
Locatie: stadskanaal(GR)
Contacteer:

Bericht door the_king88 »

Ziet er allemaal mooi uit hoor sinister, :)
~~~ Vliegende hollander pamflet dubbel/over?! PB even, misschien heb ik interesse :) ~~~
Gebruikersavatar
Dodo
Lid
Berichten: 6247
Lid geworden op: 20 jun 2004, 11:52
Locatie: Den Haag

Bericht door Dodo »

Goddomme Sander, ziet er echt bijzonder prachtig uit! Zo zie je maar weer dat je soms maar beter even kan wachten en kan kijken voordat je een nieuwe aankoop doet. Je hebt een uitstekende pop gekocht! Complimenten.. ;)

Misschien is Sander wel de verzamelaar van het jaar 2006.. :P
"However, the German infantry halted abruptly after finding and drinking a large cache of kirsch liquor in a garage along the route"
The Lorraine offensive 1944
Gebruikersavatar
Edgar
Lid
Berichten: 5433
Lid geworden op: 01 jun 2004, 15:40
Locatie: Nordland
Ontvangen: 1 keer

Bericht door Edgar »

Ziet er erg mooi uit! :wink: 8)
Ook namens m'n pa, ''mooie pop, mooi compleet''. :)
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience
Gebruikersavatar
SiNiStEr
Lid
Berichten: 2706
Lid geworden op: 16 sep 2004, 20:14
Locatie: Groenlo

Bericht door SiNiStEr »

Wederom allen bedankt voor jullie reacties! :yes:

@Sobel: De chutepack is inderdaad wel bijzonder. Ik heb vanmorgen eens uitgebreid gezocht op internet naar hetgeen op het label staat dat op de pack te vinden is. Op het label staat het volgende:

I.A.C., Pack. Reserve. MK.1. Type 'X'., Ref. No. 15A/707, (pack alone).

Helaas heeft deze zoektocht me niet aan een sluitend antwoord gehoplen maar wel aan een aantal mogelijkheden namelijk:
I.A.C. zou kunnen staan voor Irish Air Corps. Deze hebben in de oorlog niet veel vliegtuigen gehad(zo'n 20 Hurricane's en enkele bommenwerpers), maar dit zou een van hun weinige (reserve)parachutes kunnen zijn.
Type 'X' zou kunnen staan voor het bekende Britse parachuteharnass type waarvoor de parachute bestemd was. En reserve pack lijkt me wel duidelijk, het zou net als het Amerikaanse T-5 type een reserve parachute zijn die naast de hoofdparachute gedragen kon worden voor als die het niet deed.

Heb dus wel een redelijke indicatie maar wil er nog graag achter zien te komen of het hier een omgebouwd US T-5 reserve chute pack betreft of dat het een Amerikaanse aanmaak is voor de Britten en/of Ieren. Ik neem hem volgende week zondag even mee naar het luchtoorlog museum waar ik vrijwilliger ben en daar hoop ik er meer zekerheid over te krijgen.

En die chute van Ebay was

(P.S. ik kom telkens bij een US type chute pack uit omdat de chutepack de typische US "Life the Dot" druksluitingen heeft)

Bedankt wat betreft de wing, ik dit was meer een krijgertje bij de ruil, maar ik zal toch eens informeren bij de persoon waarvan ik hem heb. _/-\o_

En die chute van Ebay was werkelijk super dus daar zal op een beurs als Huizen wel helemaal een groot prijskaartje aan gezeten hebben vermoed ik. Klopt mijn vermoeden?
Overigens is je andere aankoop toch mooier en voor op een pop ook belangrijker dan een chuteharnas met chute! ;)

@the_king: Thnx, doe m'n best! ;)

@Dodo: Super bedankt Roeland! En wordt die titel een nieuwe award van dit forum ofzo? :P
Zou mij overigens wel wat teveel aan doen denk ik zo, maargoed zoals hierboven gezegd; Ik doe m'n best! ;)

@Edgar: Thank you very much m8! Ben ook heel erg benieuwd naar de volgende pop van jou en je pa. Heb nu de Duitser gezien en dat beloofd wat voor de Canadees en (en daar ben ik nog meer benieuwd naar!) de RAF grondsoldaat! Wanneer staan de poppen daarvoor in de planning? :D


Hier zijn trouwens nog een paar kleine (ebay)aanwinstjes van de laatste tijd die pak ik nu dan ook nog maar even mee, ;) :

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

1.: Mooie prive foto van Duitse 8,8cm. FLAK crew met hun kanon.
2.: RAF poster van een Hawker Hurricane uit RAF opleidingscentrum ter herkenning van eigen en vijandelijke vliegtuigen. Poster is gedateerd '42.
3.: RAF cap badge(had al wel de RCAF versie maar deze nog niet)
4 tm. 6.: Leuke opbergkist. :P (had er hiervan al een in het WH groen)
'In war, truth is the first casualty.' - Aeschylus
Gebruikersavatar
Auke J.
Lid
Berichten: 524
Lid geworden op: 21 feb 2006, 19:51
Locatie: Alkmaar

Bericht door Auke J. »

Leuke verzameling! Die pop ziet er mooi uit, hij is alleen een beetje eenzaam ;)
Blessent mon coeur d’une langueur monotone.
Gebruikersavatar
marf
Lid
Berichten: 735
Lid geworden op: 12 jul 2006, 19:52
Locatie: Retie
Contacteer:

Bericht door marf »

mooie pop hij staat inderdaad wat eenzaam
Nog iets liggen van luftwaffe of Brits !
Geef maar een GIL
Check out my website on http://www.freewebs.com/nicolas8452
Dean-
Lid
Berichten: 920
Lid geworden op: 20 feb 2005, 14:37
Locatie: Noordwijk
Contacteer:

Bericht door Dean- »

Dat schiet lekker op zo Sander, ziet er mooi uit !!! Altijd al een zwak voor piloten gehad. Hopelijk zal er bij mij **ooit** ook nog een Duitse piloot komen te staan !!!


Dean
''Man hat uns zwar die welt genomen aber beim himmel hat man es nicht geschafft''
Gebruikersavatar
SiNiStEr
Lid
Berichten: 2706
Lid geworden op: 16 sep 2004, 20:14
Locatie: Groenlo

Bericht door SiNiStEr »

@Auke en collector: Bedankt beide! De pop is inderdaad wat eenzaam hoewel hij natuurlijk nog wel 2 bustes heeft om zijn leed mee te delen. :P ;)
In ieder geval zal hij zeker niet eenzaam blijven als ik eenmaal een ruimte voor mijn collectie gevonden heb. De vraag is alleen hoelang dat gaat duren. :roll:

@Dean: Thnx! Nadeel van Luftwaffe piloten spul is dat het nu hard aan het stijgen is in waarde. Hopelijk houd dat nu een keer op met stijgen. Ben zelf in ieder geval al heel voorzichtig begonnen met de Luftwaffe piloot door aanschaf van mijn LW piloten laarzen en heb ook al een koppel met slot klaar liggen maar de rest zal nog wel even op zich laten wachten ben ik bang. :| ;)
'In war, truth is the first casualty.' - Aeschylus
Gebruikersavatar
leieboordbewoner
Lid
Berichten: 609
Lid geworden op: 07 dec 2005, 14:34
Locatie: Oeselgem a/d Leie (B)
Contacteer:

Bericht door leieboordbewoner »

Mooie collectie heb je daar al, SiNiStEr! Luchtmacht is toch iets speciaal, hé... Ik wist dus niet dat RAF duurder was dan de USAAF om te verzamelen?
En zo te horen heb je daar een serieus "specialeke" zitten met die Ierse chute!
Nice winnings mate!
For King & Country
Gebruikersavatar
Eric
Lid
Berichten: 1275
Lid geworden op: 15 mei 2005, 21:30

Bericht door Eric »

Mooie collectie Sinister. Nice pilot :D
"Hey, bloody bucket division, our bucket, your blood."
Gebruikersavatar
SiNiStEr
Lid
Berichten: 2706
Lid geworden op: 16 sep 2004, 20:14
Locatie: Groenlo

Bericht door SiNiStEr »

Nog bedankt Eric en Leieboordbewoner, ik ga er hopelijk binnen een paar weken achterkomen hoe het precies zit met de chutepack. Er is iemand mee bezig maar of die er meer info heeft kunnen vinden zal ik nog even moeten afwachten. :)


Nou ja, waar ik jullie in ieder geval niet langer op wil laten wachten is de update die er al een tijdje aan zat te komen. Waarschijnlijk zal er over een week nog 1 grote aanwinst bijkomen en daarna zal het waarschijnlijk echt een tijd stil worden rondom mijn verzameling. Moet dan namelijk sparen voor vakantie en een aantal andere dingen dus dan zal er zoveel geld niet meer overblijven voor mijn collectie. Maargoed ook want krijg zo langzamerhand echt serieuze problemen met een tekort aan ruimte. Maargoed het past tot nu toe allemaal nog in mijn kamer en onder mijn bed. ;)
Hier volgen in ieder geval alle aanwinsten met korte omschrijving, eerst de losse en kleinere dingen daarna de jasjes en het duurdere spul iets uitgebreider. ;) Alles is zoals altijd 100% origineel tenzij anders vermeld. Enjoy!:

1.Afbeelding2.Afbeelding3.Afbeelding4.Afbeelding
5.Afbeelding6.Afbeelding7.Afbeelding8.Afbeelding
9.Afbeelding10.Afbeelding11.Afbeelding12.Afbeelding
13.Afbeelding14.Afbeelding15.Afbeelding16.Afbeelding
17.Afbeelding18.Afbeelding19.Afbeelding20.Afbeelding
21.Afbeelding22.Afbeelding23.Afbeelding24.Afbeelding

1.: US AA(Anti Aircraft) Command patch.
2.: USAAF Armaments Specialist patch.
3.: USAAF 4th AF(Air Force) patch.
4.: USAAF C.B.I.(China Burma India theater of operations) bloodchit. Werden op de achterkant van vliegeniersjassen(vooral A-2's) bevestigd zodat als een crewmember neerstortte de lokale bevolking kon zien(en lezen) dat het een geallierde piloot was.
5.: Eindelijk 2 8,8cm. FLAK foto's waarbij deze kanonnen vuren bij nacht plus een foto van hetzelfde kanon overdag.
6+7+8.: Clip voor 40mm. bofors munitie, Duitse aanmaak voor beutte waffen.
9+10.: Luftwaffe broodzak, krijg er nog 2 van binnen, een gaat misschien weer in de verkoop.
11+12.: USAAF A-10A gloves. De rechter handschoen door de piloot ingesneden zodat deze kant omgeslagen kan worden waardoor de piloot op het horloge kon kijken dat hij hieronder kon dragen.
13+14+15.: Kar98 bajonet met schede in mooie staat. Bajonet van maker BERG&Co en schede waarschijnlijk van Rich.Abr.Herder, Solingen(Gestempeld S/172.)
16.: Kar98 muzzle cover. Werd over de loop gedragen om vuil uit de loop te houden. Kapje voorop kon wel open gezet worden om er toch mee te kunnen schieten.
17.: Propagandisch Duits boek "Stukas". Gedrukt rond '41/'42.
18+19+20.: Bruine LW kaartentas. Gemarkeerd "Flzgf.Sch.Brg.-Wg."(iemand een idee waarvoor het staat?) aan de binnenkant van de flap en nog vaag op een van de 2 hangsels "??? Brisselberg, Hamburg, 1935"
21.: RAF jerrycan gemarkeerd WD, 1944, BMB.
22.: Duitse postkaart met daarop 2 Ju 88's op een "Feldflugplatz"
23.: Privefoto van een LW piloot met hond bij de romp van een He 111 die duidelijke FLAK schade heeft.
24.: Duitse persfoto van een LW crewmember(voorgrond) en ander LW personeel onder een He111 waar een ander LW crewmember geholpen wordt aan zijn verwondingen die hij tijdens de vlucht heeft opgelopen. Vermoedelijk door FLAK of vijandelijke jagers.


25.Afbeelding26.Afbeelding27.Afbeelding

25+26+27.: M42 SD LW helm helemaal compleet en origineel op leerwerk na. Dat is om onbekende reden verdwenen. Verder niet erg want dat is toch niet te zien op het hoofd van een pop. Heeft zelfs de domestamp nog zichtbaar die bij de meeste helmen weggesleten is. Komt van een boer die hem tientallen jaren terug ooit voor zijn zoontje had gekocht die er verder niks mee heeft gedaan waarna hij op zolder is beland. Een paar weken terug pas weer naar boven gekomen. Heb hem helaas wel over moeten kopen maargoed, was altijd nog goedkoper als hem van een verzamelaar of handelaar over moeten nemen en 100% zeker in orde. :)


28.Afbeelding

28.: LW Fliegerjacke voor vliegend personeel en FSJ. Wel gemaakt voor een iets breder postuur waardoor hij niet helemaal mooi uitkomt op de buste. Zal op een pop verder prima lijken. Is van het merk Sturm en is de beste repro die zo een beetje te krijgen is. Origineel is voor mij onbetaalbaar, moeilijk te vinden en wordt ontzettend goed nagemaakt dus heb ik in dit geval maar gekozen voor deze perfecte repro. Daarbij speelde de prijs wel een grote rol. Heb niet veel over voor repro spul dus je snapt wel dat dit jasje me niet veel gekost heeft anders had ik hem niet genomen. Hij is kunstmatig "ouder gemaakt" door enkele professionele trucjes waardoor hij voor origineel door zou kunnen gaan(het is een filmrepro, vandaar). Moet nog wel 6 zogenaamde swingen(van die vogeltjes) voor op de kraagspiegels hebben plus het bijbehorende LW mouwembleem voor een Obergefreiter.


29.Afbeelding30.Afbeelding

29+30.: USAAF AN-J-4 jas uit '43. De jas is zeker niet in een perfecte staat maar is nog acceptabel en kan met enkele reparaties weer prima op een pop. Moet even kijken wanneer ik deze reparaties uit ga voeren, heb er al wel een begin aan gemaakt.


31.Afbeelding32.Afbeelding33.Afbeelding34.Afbeelding

31+32+33+34.: RAF service dress jacket, khaki zomeruitvoering. Gemarkeerd met WD, broadarrow, 1942 en een of ander logo. Met RAF wing met drukkers, deze waren bedoeld om de wing bij het wassen van het jasje eraf te kunnen halen. Hierdoor bleef de wing in mooiere staat. Wing en jasje zijn in mooie gebruikte staat en zover ik weet werd in de zomer ook met deze service dress jasjes aan gevlogen.



Nou dat was het voor nu. Volgende week komen er waarschijnlijk nog 2 grote aankopen bij en dan zal het zoals gezegd wel even stil blijven. Hoop in ieder geval dat jullie het bovenstaande wat vinden. Ikzelf ben er zo wiezo blij mee en dat is natuurlijk het belangrijkste! ;)
'In war, truth is the first casualty.' - Aeschylus
Gebruikersavatar
Haplo
Lid
Berichten: 3616
Lid geworden op: 03 okt 2005, 17:39
Ontvangen: 1 keer

Bericht door Haplo »

Jij bent even goed bezig geweest zie ik.
Mvg/Best regards, Sipke
Gebruikersavatar
michiel01
Lid
Berichten: 3189
Lid geworden op: 18 jun 2006, 18:26
Locatie: De parel van het zuiden

Bericht door michiel01 »

Sander toch, erg netjes vooral het Duits word erg gewaardeerd!
Gebruikersavatar
sobel
Lid
Berichten: 6660
Lid geworden op: 18 jun 2005, 21:07
Locatie: Nederland

Bericht door sobel »

Hij is weer bezig die Sander :P mooie aanwinsten!
''voor de oorlog wist ik niet wie een jood was en wie niet. De nazi's hebben dat onderscheid gecreëerd''
Gesloten