Discussie-subforum

Opmerkingen en suggesties voor het forum kunnen hier besproken worden. Ook staan hier mededelingen, waaronder de forumregels.
Gesloten
Gebruikersavatar
Arjen
Lid
Lid
Berichten: 2451
Lid geworden op: 25 okt 2002, 01:35
Contacteer:

Re: Discussie-subforum

Bericht door Arjen »

@ Charly:
Op mijn forum heerst Anarchie. Iedere gebruiker die post is moderator. Toegegeven, ik ben de enige (actieve) admin (samen met mijn broer, maar die boeit het niets en komt nooit), maar dat heeft te maken met het feit dat ik anderen geen beheer-rechten ga geven op mijn eigen machine. In ieder geval zijn alle forum mogelijkheden beschikbaar voor iedere (actieve) gebruiker. Ik ben er dus blij om dat er geen democratie heerst op mijn forum. Dat zou afbreuk doen aan de vrijheid van de gebruikers.

Mbt de invloeden van Okke de G denk ik dat je niet beseft hoezeer dat plaatsvindt. Denk eraan dat je ook beïnvloedt kunt woorden door ogenschijnlijk false beschuldigingen, mooi weer spelen, etc. Ik kan me voorstellen dat je hier vreemd tegen aan zult kijken, maar ik ben er zeker van dat dit is hoe het menselijk denken werkt. Nogmaals: Ik zou je graag met enigze diepgang proberen duidelijk te maken hoe de menselijke geest werkt middels wat documenten en verwijzingen. Middels een PM...of een topic in de babbelbox...zouden we dit kunnen faciliteren.

@ Auke:
Veel staat in verband met veel, maar niet alles staat in verband met alles. Als jij aan kunt tonen dat een onderwerp reëel enigszins gerelateerd in aan WOII is het geen probleem dat onderwerp hier te bespreken. De haarkleur van Plato of astronomie in Babylon o.i.d. zijn dat niet en horen hier dus niet thuis. Economie of gedachtenopvattingen in het algemeen zijn dat ook niet, tenzij je je in je discussie het verband met WOII aanhaalt. Als er bepaalde aspecten van WOII hier niet mogen worden behandeld zou dat inderdaad een vertekend beeld geven, maar dat is ook zeker niet het geval! Als jij in een discussieonderwerp een duidelijk verband met WOII kunt aantonen, is het toegestaan het op dit dit forum daarover te hebben.
Dus als ik wil uitleggen hoe het financieren van het derde rijk door Perscott Bush (de grootvader van George W Bush) in zijn werk ging en de ander dit niet begrijpt en daarom naar het rijk der fabelen verwijst mag ik geen topic openen over de economische werkingen in het algemeen omdat dat niet in 'de doelstelling' past? Dat is het destructieve van teleologie: hat faciliteert de mogelijkheid tot het ontkennen van de werkingen van de dingen en daarmee propaganda. Ik hoop dat je de link even zult volgen om een kleine inleiding in de ethiek te lezen. Niet dat dat het hele gebied van de ethiek beslaat, maar ik vermoed dat je er wel iets van zal leren. Paragraaf 5 gaat over teleologie<-- -->deontologie.
O ja hoor. Ik heb jaren geleden zelfs al eens ruzie gehad met twee complete fora over een principiële kwestie. Ik kan het echter niet waarderen dat je in je betoog gerespecteerde forumleden die het toevallig niet met jou eens zijn voor extreem-rechtse volksmenners en Goebbelsjes uitmaakt.
Ja, het spijt mij ook dat dat zo gelopen is. Ik zal echter geen blad voor de mond nemen in deze. Veltro heeft duidelijk extreem rechtse gedachten laten zien in de laatste discussie en van Okke heb ik daar wel zoveel bewijzen van gezien dat ik eerlijk gezegd bijzonder grote skepsis zal hebben wanneer Okke van gedrag zou veranderen. Ik heb hem namelijk ook zeer vaak publiekelijk mooi weer zien spelen terwijl hij elders heel andere dingen zei. Ik geloof hem dus echt niet meer wanneer hij iets zegt. Het is dus niet omdat ze het toevallig niet met me eens waren. Me dunkt dat dat aanleiding zou moeten zijn tot een diepere analyse van de werkingen in de wereld, aanboden van mij om Veltro daarmee te helepen is hij niet op in gegaan en aanboden van mij aan Okke hebben ertoe geleid dat ik er zeker van ben dat hij die gesprekken liever dwarsboomt omdat hij liegt over de dingen die besproken zijn om zo terug te moeten stappen naar voorgaande discussies en daardoor dingen onbespreekbaar te maken.

Nogmaals: Voor een ieder die graag met wat meer diepgang de wereld om zich heen onderzoekt, misschien kan ik van dienst zijn.
Meester Zhuang's repliek op de vraag om minister te worden:
"Scheer je weg! Ik geef er de voorkeur aan om in mijn modderpoel te blijven spelen, in plaats van me door een potentaat in het gareel te laten slaan! Nooit van mijn leven zal ik een ambt aanvaarden, Maar altijd fijn blijven doen waar ik zin in heb."
http://odeon.xs4all.nl/
Gebruikersavatar
Charly1975
Lid
Berichten: 3211
Lid geworden op: 30 jan 2006, 16:09
Locatie: Betuwe

Re: Discussie-subforum

Bericht door Charly1975 »

Arjen schreef: Mbt de invloeden van Okke de G denk ik dat je niet beseft hoezeer dat plaatsvindt. Denk eraan dat je ook beïnvloedt kunt woorden door ogenschijnlijk false beschuldigingen, mooi weer spelen, etc.
Je moet toch wat verzinnen om onder je eigen gelul uit te komen. Is het niet linksom dan wel rechtsom.

Misschien is je broer toch verstandiger dan jij en laat ie jou maar in je eigen sop gaar koken.

Verder verwijs ik je maar naar mijn onderschrift....

(uiteraard bedoel ik dan niet het internetadres)
We're fools to make war
On our brothers in arms


(Mark Knopfler/Dire Straits - Brothers in Arms)
Gebruikersavatar
Veltro
Lid
Berichten: 1378
Lid geworden op: 26 jul 2005, 21:05

Re: Discussie-subforum

Bericht door Veltro »

@Arjen;

"Me dunkt dat dat aanleiding zou moeten zijn tot een diepere analyse van de werkingen in de wereld, aanboden van mij om Veltro daarmee te helepen is hij niet op in gegaan"
Misschien onderzoek ik de werkingen van de wereld liever zelf, zonder onder invloed te staan van iemand anders. Is dit niet iets wat jij zou moeten ondersteunen?

Veltro is extreem rechts omdat:
a) Je weigert om de overeenkomsten tussen wat er nu in Nederland (en de wereld) gebeurt en wat er ten tijde van WO2 plaatsvond te bespreken, maar juist afleidt af de materie.
b) Je vergoeilijking van indoctrinatie, alsof het vertellen van de waarheid middels repetitie en weglating van alternatieven geen indoctrinatie zou zijn.
c) Je idee dat alleen jouw mening het juiste kan zijn en het gebrek van inizcht in de dingen-op-zichzelf.
d) Het verbannen van alternatieve gedachten middels het predikaat 'psychose'.
e) Het verdraaien van wat de definitie van propaganda, middels het aanhalen van propaganda en dit definiëren als niet-propaganda.
f) Het afdoen van intellectualiteit als on-volks is standaard strategie bij dictaturen.

Lijkt me redelijk goed onderbouwd. Als hij van dat predikaat afwil, dan zal hij zich anders moeten gedragen.


Kan je me letterlijk aanhalen waar ik bovenstaande geopperd zou hebben en zou je uit een publieke bron een definitie van extreem-rechts kunnen quoten waaruit zou blijken dat een extreem-rechts persoon zou kunnen worden herkend met gebruikmaking van bovenstaande criteria.

Dank je.

Veltro
Credere, Obbedire, Combattere!!!!Avanti!!!!Saluto Al Duce!!!!
Gebruikersavatar
Jasper J
Lid
Berichten: 1774
Lid geworden op: 10 mei 2005, 13:01

Re: Discussie-subforum

Bericht door Jasper J »

Het spijt me maar Arjen hoort hier niet op het forum.
Je beschuldigt mensen van extreem rechtse gedachten,zonder dat je daar 100% bewijs van hebt.
Je komt mij nog wel verward over,kun je dit forum mischien verlaten?
Het zou een stuk gezelliger voor ons zijn,ik kan geen wijs uit wat je allemaal zegt het slaat als een tang op een varken.
Je praat gewoon onzin.

mvg
Aude Audenda
Gebruikersavatar
Charly1975
Lid
Berichten: 3211
Lid geworden op: 30 jan 2006, 16:09
Locatie: Betuwe

Re: Discussie-subforum

Bericht door Charly1975 »

Arjen schreef:Al vindt iedere poster mij op dit forum een regelrechte Theo van Gogh, ik zal mij de mond niet laten snoeren.
Tot op heden heb ik nog niemand gezien die jou verglijkt met Theo van Gogh. Ik denk ook niet dat iemand gauw die verglijking met hem zou maken dat zou teveel eer naar jou toe zijn en heel veel afdoen aan Theo van Gogh.
We're fools to make war
On our brothers in arms


(Mark Knopfler/Dire Straits - Brothers in Arms)
Gebruikersavatar
Sturmkreuz
Lid
Berichten: 527
Lid geworden op: 06 nov 2007, 20:12

Re: Discussie-subforum

Bericht door Sturmkreuz »

Je denkt toch na wat je zegt? Je wilt een discussie-subforum en dan zit je meteen mensen te beschuldigen van Nationaal-Socialisme? :frownno:

Wat is democratie als jij jouw zin wilt? Wat is indoctrinatie als jij ons zit te beschuldigen en verwijten maakt?
Gebruikersavatar
PPL
Lid
Berichten: 1889
Lid geworden op: 24 okt 2002, 17:21
Locatie: Amsterdam

Re: Discussie-subforum

Bericht door PPL »

Waar draaide het ook alweer om?
Het discussie-subforum.
Dat komt dus niet terug.

Dit topic gaat nu op slot, het heeft al een tijdje weinig meer te maken met de topictitel.

Cover up your face, you can't run the race.
The pace is too fast, you just won't last.
Gesloten