Opgelicht door Pieter P. bij aankoop Duitse helm

Collecties met zowel Duitse als geallieerde militaria. Let op; nieuwe aanwinsten graag plaatsen onder ofwel as of geallieerd.
Gebruikersavatar
Stevo
Lid
Berichten: 242
Lid geworden op: 11 aug 2009, 15:21
Locatie: Brugge, Westvlaanderen, België
Contacteer:

Bericht door Stevo »

Ik hoor al 2 pagina's gejammer en gemekker over die kerel.

Ik sta nog steeds versteld hoe goedgelovig sommige mensen zijn. ( ik kan en mag spreken want ik werk in een sector waar oplichting schering en inslag is).

Je ziet mensen auto's kopen op E en andere bays die ze nooit gezien hebben buiten enkele vage foto's laat staan dat ze er een proefrit mee hebben gedaan. Veel van die auto's staan dan nog eens in Engeland enzovoort waarbij een aanzienlijk voorschot wordt gevraagd. Na het voorschot wordt de auto uiteraard nooit geleverd. Daar kan ik echt niet bij en toch gebeurd het.

Uiteraard gaat het hier niet over een auto maar het verhaal is gelijkaardig.

IK breek de veilingsite's niet af, verre van, want ik gebruik deze site's ook. Laatst nog 120 Km gereden om een gitaarversterker van 500 Euro te bekijken en te beluisteren die op marktplaats stond. Ik ben niet dat type die vlekkeloos aanneemt dat volgens de verkoper alles in orde is en in nieuwstaat verkeerd. Leek me een goeie deal en de verkoper heeft me ergens tegemoet gekomen aan de benzine die ik eraan verstookt heb door nog wat van de prijs af te doen.Ik speel nu met een goeie degelijke versterker die ik aan de helft van de nieuwwaarde heb gekocht. Mooie deal dus.

Pas gewoon op met wat je doet op het net. Verkopers die foto's posten van "iets" die erbij vermelden dat het ding op de foto's niet dat is die te koop wordt aangeboden maar gelijkaardig is moet je beslist links laten liggen.

Ik ken kerels (verkopers ) die 10-tallen Iphones te koop aanbieden voor een prikje onder het mum dat hij er één heeft gekregen bij zijn abonnement maar er niet tevreden over is. Ik heb al 10 jaar het zelfde abonnement. Hoe komt die kerel dan aan 10-tallen Iphones?? Hij veranderd meer van abonnement dan van onderbroek volgens mij. Met dergelijke mensen moet je geen zaken doen. Het "riekt" naar oplichting van uren in de wind.

Dergelijke voorbeelden bestaan. Gebruik je nuchter verstand bij het aanschaffen van spullen, welke dan ook, voel eraan, ruik eraan, bekijk het in het echt. Ik ken andere fora waar er al lang een slot op dit draadje zou staan.

Jammer voor je 250 Euro zou ik zeggen. Iemand heeft een les geleerd. Een dure les maar toch een les. Uit ervaring weet ik dat je weinig verhaal kunt halen door meneer Pest(kop)man af te dreigen. Ook staan er kleine letters bij de meeste veilingsite's dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de afhandeling. Laat het ons ook maar vlakaf zeggen dat dergelijke zaken geen prioriteit zijn voor plisie en gerecht.

Doe zaken op een slimme nuchtere manier. Verzend en ontvang spullen via aangetekend schrijven (postgarantie). Ontvang spullen onder wat ze in Belgie "Rembours" noemen. Je betaalt aan de Postbode, mannetje van DHL enz die als ontvanger van de gelden optreed bij het ontvangen van jou bestelde spullen. Je kan zelf de doos openen voor hun neus om te kijken wat erin zit en de zending weigeren indien er beschadigingen vast te stellen zijn of het niet dat is wat je gevraagd hebt. Je hebt steeds een garantie op die manier. Het kost wat meer dat is correct maar je hebt de zekerheid dat je ook dat hebt dat je besteld hebt of aangekocht.. Ga nooit klakkeloos geld op iemand zijn rekening gaan zetten die je niet kent alleen maar omdat hij op marktplaats staat met zijn "gegevens" en waar.

Western Union transfer moet je beslist ook mijden en nooit gebruiken voor verkoop. (het is daar ook helemaal niet voor bedoelt)

WIl je oorlogsmateriaal verzamelen? Dan is een lokale beurs (ook al moet ma of pa 200 Km rijden) the place to be. Je ziet wat je koopt op dat moment en bijna iedereen daar zal ook direct zeggen of iets echt of namaak is aangezien die beurzen veelal uit experts bestaan die weten wat ze verkopen. We gaan allemaal naar musea over de oorlog omdat het ons hier allemaal interesseert. Waarom niet eens vragen aan de conservator van een museum waar zij hun spullen vandaan hebben en halen. Meestal krijg je een adres mee van iemand die betrouwbaar is en waar je op een correcte manier zaken mee kunt doen of krijg je te horen dat mensen de spullen geschonken hebben en krijg je hun contactgegevens zoals E-mail. Uiteraard zal je op die manier ook meer betalen maar je hebt weer garantie en dat is onbetaalbaar. Nu is iemand 250 Euro kwijt zonder garantie en zonder Duitse helm.

Met vele mensen op dit forum kun je blindelings zaken doen. Verleden week een bestelling gedaan bij een lid hier (naam doet er niet toe) en vrijdag netjes door de postbode afgeleverd. Het vertrouwen was dermate dat ik eerst de spullen heb gekregen en daarna maar diende te betalen als alles naar zin was.

Er is een gezegde dat zegt "gierigheid bedriegt de wijsheid". We fixeren ons op een uniek stuk voor geen geld tot we bedrogen uitkomen en dat is net wat hier is gebeurd.

Ik wil niet grof of onbeleefd overkomen of de les spellen maar wie zaken gedaan heeft met Pestkop moet durven in eigen boezem kijken zonder moord en brand te staan schreeuwen op een forum. Wat ik hier allemaal lees ruikt naar laster en er worden OPENLIJK namen genoemd van mensen waar pestkop heeft bijgewoond of waarmee hij bevriend is en die waarschijnlijk met zijn manier van werken geen uitstaans hebben (en dat is evengoed strafbaar). Vandaar ook dat er op andere fora onmiddellijk zou ingegrepen worden.

Er loopt hier een draadje "Huilen en lachen met Marktplaats". Dat dit draadje bestaat toont enkel aan dat het gene ik hierboven geschreven heb niet noodzakelijk fout hoeft te zijn.

Stevo
Bessie Braddock: Sir, you are drunk.
Churchill: And you, madam, are ugly. But in the morning, I shall be sober.
Gebruikersavatar
petertje35
Lid
Berichten: 103
Lid geworden op: 01 aug 2009, 19:47

Bericht door petertje35 »

In het kort:
Je bedoeld dus dat mensen beter moeten oppassen?
''Tijdens de Blitzkrieg in Frankrijk opereerde de 7e pantserdivisie zo snel, dat deze de bijnaam Spookdivisie kreeg.
Zelfs het Duitse opperbevel wist niet altijd waar de divisie zich bevond.....''
Gebruikersavatar
Stevo
Lid
Berichten: 242
Lid geworden op: 11 aug 2009, 15:21
Locatie: Brugge, Westvlaanderen, België
Contacteer:

Bericht door Stevo »

petertje35 schreef:Je bedoeld dus dat mensen beter moeten oppassen?
Inderdaad zo kun je het ook stellen, vond gewoon dat ik het wat moest onderbouwen. Misschien iets te veel achteraf bekeken :mrgreen:

Je moet niet jammeren als iets achteraf gewoon te mooi leek om waar te zijn.

Internet staat bol met oplichters en bedriegers of het nu over WO2 spul gaat of over een Marlies Deckers BH. Daar wil ik toe komen.

Je moet ook, als je in de val getrapt bent, hier geen moord en brand gaan schreeuwen op dit forum als je zelf al één en ander in handen hebt (zoals bv klakkeloos 250 Euro overmaken aan een persoon die je niet kent). Ga voor mijn part dan maar uithuilen op Opgelicht.nl

Het feit is dat Je geen zaken moet doen met die Pieter Pestdinges en zo zijn er nog meer. Dat is duidelijk. Voor mij mag er dan ook een slotje op deze draad. Het is duidelijk zonder meer en ook zonder dat je zijn halve vriendenkring en familie erbij moet betrekken. Als ik dan nog lees dat iemand en telefoonummer , adres enzovoort op het forum slingerd dan zijn we echt ver van huis af. Een IP-adres is ook geen garantie. Als ik morgen via een onbeveiligd netwerk van de buren inlog kom je alvast niet bij mij uit.....Het zegt dus absoluut niets.

Ik kom misschien hard en arrogant over (zo ben ik niet) maar het is soms de enige manier om mensen wakker te schudden

Stevo
Laatst gewijzigd door Stevo op 18 apr 2010, 18:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Bessie Braddock: Sir, you are drunk.
Churchill: And you, madam, are ugly. But in the morning, I shall be sober.
Gebruikersavatar
pietertje
Lid
Berichten: 287
Lid geworden op: 24 jul 2008, 09:42
Locatie: Rijssen

Bericht door pietertje »

k heb het topic soort van blijven volgen en ben het toch echt wel met stevo eens. het is niet logisch en ook dom om zomaar zoveel geld(voor mij wel teminste) over te maken aan iemand die je verder niet kent. het is niet zo dat iedereen die een lief lachje heeft direct te vertrouwen is om het maar even zo te zeggen. vertrouwen is moeilijk tegenwoordig. daar zul je waarschijnlijk mee moeten leren leven
Nieuwkomer
Lid
Lid
Berichten: 230
Lid geworden op: 01 mar 2010, 16:10

Bericht door Nieuwkomer »

Ik vind het toch een beetje raar om zulk soort dingen te zeggen komop zeg, ik ken mensen zat die gewoon geld bedragen over hebben gemaakt (wel meer dan 250), en de spullen gewoon op gestuurd kregen ik zelf heb ook nog nooit problemen gehad op marktplaats (even afkloppen) en verwacht die ook niet te krijgen (klopt nog een keer af) omdat je gewoon moet nadenken....
Een helm van 250 euro kan gewoon al niet kloppen.
En over die beurzen en mensen met expertise, er zijn er genoeg die uitgaan van de grote verzamelaars en kei hard opgelicht worden omdat iedereen fake verkoopt, en er genoeg zijn die zeggen dat het gewoon goed is...
Think out of the box!
Darkman
Lid
Berichten: 152
Lid geworden op: 15 dec 2009, 00:34

Bericht door Darkman »

Iedereen bedankt voor de reacties.
Aangezien ik het topic opende, wil ik even mededelen wat de stand is.

De politie doet wel degelijk iets ermee, het duurt wel wat maanden, maar mijn aangifte is nu naar de officier van justitie en Pieter zal daar binnenkort bericht van krijgen.
Daarnaast zijn er door dit topic genoeg mensen nogmaals gewaarschuwd om dubbel op te letten dat er altijd rotte appels tussen zitten die je willen oplichten.

Ik koop en verkoop al bijna 10 jaar op internet, honderden pakketen en enveloppen opgestuurd of gekregen van over de hele wereld. Nog nooit fout gegaan.

En nu dus de eerste keer opgelicht. Maar ja, hij had het goed aangepakt en ik ben er ingetrapt.
Ik had mijn huiswerk gedaan zoals altijd (kijken of naam, rekeningnummer in google niets geks opleverd/ vragen naar meer foto's/ etc.). Dus als je er vanuit gaat dat het goed zit, ga ik niet 500km rijden en bijna een dag opofferen om het voor 7 euro opgestuurd te krijgen.

Ik heb wel een ding geleerd, de kans is klein, maar er kan altijd iemand tussen zitten die er alleen op uit is om je te belazeren, en die moet je eruit kunnen filteren.

Ik heb Pieter echter getraceerd via via en hij heeft schuld bekend. Geld heeft hij niet, aangezien hij zegt niets meer te hebben en daarom mensen oplichte. Van een kale kip kun je uiteindelijk niets plukken. In plaats van geld heb ik maar wat militaria spulletjes die hij nog had liggen gekregen. Dit alleen omdat ik de zaak gewoon wil afsluiten.

Hij zou mij nog wat spullen opsturen, echter een maand geleden na goed contact opeens niets meer van hem gehoord. Dus hij is zijn streken nog niet verleerd.

Maar goed, ik heb de tijd en geduld, dus hij is nog lang niet van me af.
Gebruikersavatar
petertje35
Lid
Berichten: 103
Lid geworden op: 01 aug 2009, 19:47

Bericht door petertje35 »

Aangeven bij de politie, ookal is de politie veel te zacht... Ik zou ze gewoon even een paar weken in de cel zetten, misschien dat ze het dan leren.
''Tijdens de Blitzkrieg in Frankrijk opereerde de 7e pantserdivisie zo snel, dat deze de bijnaam Spookdivisie kreeg.
Zelfs het Duitse opperbevel wist niet altijd waar de divisie zich bevond.....''
Gebruikersavatar
Stevo
Lid
Berichten: 242
Lid geworden op: 11 aug 2009, 15:21
Locatie: Brugge, Westvlaanderen, België
Contacteer:

Bericht door Stevo »

Nieuwkomer schreef:Ik vind het toch een beetje raar om zulk soort dingen te zeggen komop zeg,
Ik zeg dit omdat ik er DAGELIJKS mee geconfronteerd wordt via mijn werk. Het is absoluut niet raar om je vragen te stellen over iemand die blindelings geld overmaakt aan iemand die hij niet kent en daar een wederdienst voor in de plaats verwacht en dan in de kou blijft staan omdat die wederdienst (het leveren van spullen) nooit gebeurt en hij geen enkele garantie heeft ooit zijn geld terug te krijgen. Er bestaan genoeg manieren om het op een nette manier af te handelen met de beste garantie voor beide zakenpartners zoals ik al in een vorige post heb aangehaald.
Nieuwkomer schreef: ik ken mensen zat die gewoon geld bedragen over hebben gemaakt (wel meer dan 250), en de spullen gewoon op gestuurd kregen ik zelf heb ook nog nooit problemen gehad op marktplaats (even afkloppen) en verwacht die ook niet te krijgen (klopt nog een keer af) omdat je gewoon moet nadenken....
Je herhaalt eigenlijk wat ik al zei. Je moet nadenken en dat is ook wat ik wou duidelijk maken. Ook ik gebruik marktplaats, Ebay, Kapaza maar op een gezonde nuchtere manier.
Nieuwkomer schreef:Een helm van 250 euro kan gewoon al niet kloppen.
Inderdaad, ik zou ook nooit een helm kopen of welk ding dan ook als ik het niet met eigen ogen gezien heb of heb kunnen controleren of het wel werkt en niet defect is of in dit geval het een echte Duitse helm betreft.
Nieuwkomer schreef:En over die beurzen en mensen met expertise, er zijn er genoeg die uitgaan van de grote verzamelaars en kei hard opgelicht worden omdat iedereen fake verkoopt, en er genoeg zijn die zeggen dat het gewoon goed is...
Uiteraard zit er altijd kaf en koren tussen verkopers. Dat is zo met militaria maar gaat evengoed op voor de lokale visboer die "verse" garnalen verkoopt die al 1 week in zijn koelkast liggen...................... Gewoon uit je doppen kijken is de boodschap. Doe iemand mee die kennis van zaken heeft, vraag "a second opinion" aan iemand.

Wat België betreft gaat het CCU (computer crime unit) van de politie niet meer standaard achter "kleine" sjoemelaars op E-bay en andere veilingssites aan zoals pieter pestkop.

Darkman speelt het spel mooi mee en zit in die pieter zijn nek te blazen waardoor hij genoodzaakt werd om kleur te bekennen. Respect voor Darkman en een betere manier dan bij de pakken blijven zitten en te jammeren.

Stevo
Bessie Braddock: Sir, you are drunk.
Churchill: And you, madam, are ugly. But in the morning, I shall be sober.
onelove
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 apr 2010, 22:29

Bericht door onelove »

je hoort gewoon geen mensen op te lichten.
vooral als je dingen niet opstuurt. als je zelf de fout ingaat door het verkeerde te kopen.. okay...!
maar als de deal al gesloten is, dan vind ik het nog erger!

darkman, heb jij je spullen inmiddels al binnen?
Darkman
Lid
Berichten: 152
Lid geworden op: 15 dec 2009, 00:34

Bericht door Darkman »

Vandaag de ontbrekende spullen ontvangen. De zaak is hiermee afgehandeld.
Ik heb niet mijn geld terug, maar wel een aantal leuke spullen ervoor in de plaats.
Gebruikersavatar
Stevo
Lid
Berichten: 242
Lid geworden op: 11 aug 2009, 15:21
Locatie: Brugge, Westvlaanderen, België
Contacteer:

Bericht door Stevo »

Mooi is dat :yes:

Blijf gewoon verder je ogen openhouden ( en dat geld net zo goed voor mezelf) bij de aankoop van spullen.

Succes ermee!

Stevo
Bessie Braddock: Sir, you are drunk.
Churchill: And you, madam, are ugly. But in the morning, I shall be sober.
Gebruikersavatar
michiel01
Lid
Berichten: 3189
Lid geworden op: 18 jun 2006, 18:26
Locatie: De parel van het zuiden

Bericht door michiel01 »

wil je eens goede foto's plaatsen van de ontvangen spullen?
Gebruikersavatar
Gi collector
Lid
Berichten: 189
Lid geworden op: 23 mar 2008, 15:39
Locatie: Z-Limburg

Bericht door Gi collector »

[quote="Nieuwkomer"] ik zelf heb ook nog nooit problemen gehad op marktplaats (even afkloppen) en verwacht die ook niet te krijgen (klopt nog een keer af) omdat je gewoon moet nadenken....
quote]

Dat verwachtte ik ook niet maar ook mij is het gebeurd. Ik had een aquarium tekoop en iemand had serieus interesse en zou hem komen ophalen. Ik fijn 200 liter uit het aquarium laten lopen en de man kwam niet meer opdagen. Ik zou een brommer gaan ophalen, kom aan bij het adres, niemand daar. Ik bel naar het telefoonnummer dat ik gekregen had en ik krijg te horen dat de brommer die morgen verkocht is terwijl hij met mijn bod akkoord was gegaan. Ik heb al aantal keren wat militaria aangeboden op marktplaats en vaak zeggen ze interesse te hebben en nadat je het pakketje klaar hebt gemaakt krijg je opeens dagen later een mailtje dat ze toch geen interesse meer hebben. Daarom doe ik ook niet meer veel via marktplaats..
Gebruikersavatar
Schwerpunkt
Lid
Berichten: 527
Lid geworden op: 07 feb 2009, 21:48
Gegeven: 2 keer
Ontvangen: 10 keer

Bericht door Schwerpunkt »

Stevo schreef: WIl je oorlogsmateriaal verzamelen? Dan is een lokale beurs (ook al moet ma of pa 200 Km rijden) the place to be. Je ziet wat je koopt op dat moment en bijna iedereen daar zal ook direct zeggen of iets echt of namaak is aangezien die beurzen veelal uit experts bestaan die weten wat ze verkopen. We gaan allemaal naar musea over de oorlog omdat het ons hier allemaal interesseert. Waarom niet eens vragen aan de conservator van een museum waar zij hun spullen vandaan hebben en halen.
Hallo Stevo , wat je hierboven beschrijft is tevens ook een recept om enorm 'genomen' te worden.

"Je ziet wat je koopt" als je je zaken kent kan dat goed zijn ja.
"iedereen daar zal ook direct zeggen of iets echt of namaak is aangezien die beurzen veelal uit experts bestaan die weten wat ze verkopen"
Dat is een naieve uitspraak aangezien de meeste dealers zelf niet weten wat goed of slecht is , de meesten zijn helemaal niet gespecialiseerd en in vele gevallen zijn ze zelf niet te vertrouwen.
"Waarom niet eens vragen aan de conservator van een museum waar zij hun spullen vandaan hebben en halen." De kwalitatieve spullen beginnen onderhand de musea te verlaten en worden vervangen door fake , heel simpel omdat Jan met de pet het verschil toch niet ziet en de originele spullen brengen veel geld op. En musea conservators zijn ook geen super mensen. Ze kennen niet alles.

Als je echt wil verzamelen moet je je ten eerste onder de gewone mensen begeven die verzamelen , er zijn tal van gespecialiseerde forums waar je als beginner welkom wordt geheten. Online kopen kan 100% veilig zijn als je bij de juiste mensen koopt.
German Helmet Vault : www.germanhelmetvault.com
Collecting German WW2 helmets in the 21st century.
German Helmet Walhalla : www.ghw2.com
Een internationaal forum voor militaria verzamelaars.
Gebruikersavatar
Stevo
Lid
Berichten: 242
Lid geworden op: 11 aug 2009, 15:21
Locatie: Brugge, Westvlaanderen, België
Contacteer:

Bericht door Stevo »

Schwerpunkt schreef: "je ziet wat je koopt" als je je zaken kent kan dat goed zijn ja.
"iedereen daar zal ook direct zeggen of iets echt of namaak is aangezien die beurzen veelal uit experts bestaan die weten wat ze verkopen"
Dat is een naieve uitspraak aangezien de meeste dealers zelf niet weten wat goed of slecht is , de meesten zijn helemaal niet gespecialiseerd en in vele gevallen zijn ze zelf niet te vertrouwen.
"Waarom niet eens vragen aan de conservator van een museum waar zij hun spullen vandaan hebben en halen." De kwalitatieve spullen beginnen onderhand de musea te verlaten en worden vervangen door fake , heel simpel omdat Jan met de pet het verschil toch niet ziet en de originele spullen brengen veel geld op. En musea conservators zijn ook geen super mensen. Ze kennen niet alles.
Als je echt wil verzamelen moet je je ten eerste onder de gewone mensen begeven die verzamelen , er zijn tal van gespecialiseerde forums waar je als beginner welkom wordt geheten. Online kopen kan 100% veilig zijn als je bij de juiste mensen koopt.
Ja zo kan je uiteraard alles weerleggen...............

1 je ziet wat je koopt - dat is ook 100 procent zo tenzij je de ganse beurs je ogen dicht houd. Ik ga me niet meer verduidelijken daarover mijn punt is reeds enkele posts geleden gemaakt en eigenlijk niet meer relevant omdat alles netjes is opgelost.

2 het woord "veelal" zegt eigenlijk alles. Uiteraard heb je sjageraars waar dan ook of het nu een garagehouder of een verkoper van militaria spullen is. Ik vertel hier het evangelie niet. Ben je het niet zeker? vraag - a second opinion - of ga met iemand mee die wel kennis van zaken heeft (dit wereldje is zo klein dat je best wel iemand kan meenemen en vertrouwen die jou zal zeggen of iets fake of het echte spul is).

Ik ken mensen die auto's kopen via het net zonder er ooit mee gereden te hebben. ALs ik een tweedehandswagen koop doe ik iemand mee die er wat van kent en halen wie die kar onderste boven, vragen of we hem op de controlebrug kunnen zetten enzovoort. Als die kerel die mee is zegt dat het een rammelende slechte wagen is gaat de deal niet door. Daar gaat het over.

3 museumconservators kennen niet alles? Ik ken geen één mens die alles kan of kent over welk topic dan ook. Die alles kan en kent zit al lang op de Bahamas te rentenieren.............

En ik hoef zeker niet naief genoemd te worden, door niemand. Ik heb ervaring zat met oplichters, bedriegers en sjoemelaars. Als je meer daarover wil weten dan doe je dat maar via PB. Verder ga ik de discussie niet meer aan. Mijn punt is duidelijk. Wat ik opgesomd heb is een leidraad. geen exacte wetenschappen.

Stevo
Bessie Braddock: Sir, you are drunk.
Churchill: And you, madam, are ugly. But in the morning, I shall be sober.
Plaats reactie