25 juni 1950: Koreaanse Oorlog

Forumonderdeel m.b.t. afbeeldingen uit de Tweede Wereldoorlog
Gebruikersavatar
S1991
Lid
Berichten: 2347
Lid geworden op: 06 mei 2008, 19:07
Contacteer:

Re: 25 juni 1950: Koreaanse Oorlog

Bericht door S1991 »

rutger schreef:Ach... een extra vermelding kan nooit kwaad.
Zeker niet. Zeker niet voor die mooie film.
Nog een interessante documentaire over Korea is:
- Korea; The Forgotten War
- The Korean War; Fire & Ice
“Brad, my three best divisions are the 4th Armored, the 80th and the 26th. I’ll concentrate the 4th Armored at Longwy beginning tonight, I’ll start the 80th on Luxembourg tomorrow morning, and I’ll alert the 26th to be ready to move." General Patton
knar
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 apr 2011, 09:43

Re: 25 juni 1950: Koreaanse Oorlog

Bericht door knar »

hallo,
wij moeten een werkstuk over de korea oorlog maken,voor geschiedenis. Hierbij moeten wij iemand interviewen. Het probleem is dat wij niemand kennen die actief heeft deelgenomen aan de oorlog. Kennen jullie iemand die de oorlog heeft meegemaakt? Moet wel het liefst in de buurt van Sittard(Limburg) zijn.
Laat het a.u.b. even weten.
Alvast bedankt!
mvg Lisanne Beijer, Daniëlle Bos, Tom Eikelboom trevianum scholengroep
Gebruikersavatar
Jan Klaassen
Lid
Berichten: 3667
Lid geworden op: 25 jan 2009, 21:01
Locatie: Middelburg

Re: 25 juni 1950: Koreaanse Oorlog

Bericht door Jan Klaassen »

Hallo,

Interessant onderwerp!
Je zal op dit forum in ieder geval geen mensen tegenkomen die echt actief (ik neem aan dat je bedoelt 'als militair') hebben deelgenomen aan de oorlog. Misschien is het een ideetje om het Veteranenplatform een mailtje te sturen (al weet ik niet of ze op dit soort verzoeken in (kunnen) gaan)?
http://www.veteranenplatform.nl/
Niemand hat die Absicht, eine Mauer zu errichten! - 1961
Gebruikersavatar
asjemenou
Moderator & Beste Avatar 2009
Moderator & Beste Avatar 2009
Berichten: 4872
Lid geworden op: 26 apr 2005, 16:35
Gegeven: 55 keer
Ontvangen: 99 keer

Koreaanse Oorlog

Bericht door asjemenou »

Enige cijfers over het Nederlandse aandeel (NDVN) in de Koreaanse oorlog; http://france-coree.pagesperso-orange.f ... h/ndvn.htm .

De Koreaanse oorlog wordt in Nederland veelal overschaduwd door de 2e Wereldoorlog en de politionele acties in Nederlands-Indië. De oorlog in Korea was de eerste oorlog die werd gevoerd onder de vlag van de Verenigde Naties. Deze oorlog duurde van 1950 t/m 1953. In 1953 werd er een wapenstilstand gesloten tussen de strijdende partijen. Officieel duurt de oorlog dus tot op de dag van vandaag nog voort. Regelmatig zijn er nog schietincidenten tussen de beide Korea's.

Afbeelding

Afbeelding

Het jasje op de bovenstaande foto's komt uit de nalatenschap van een Nederlandse Koreaveteraan. Het jasje is van Canadese makelij maar is Nederlands doorgedragen/aangepast. Op de linkerborstzak zit een geëmailleerd speldje van het 2nd Infantry Division "Indian Head". Het NDVN was aan deze Amerikaanse divisie toegevoegd.
Een leuk detail van het geëmailleerde speldje is, dat het achterop voorzien is van de tekst "Made in Japan". Of het een officieel verstrekt speldje is weet ik eigenlijk niet precies. Ik heb hetzelfde speldje vaker gezien bij Koreaveteranen en in militaire Koreaverzamelingen.
Het kan zijn dat het een souvenirspeldje is wat massaal door Koreaveteranen werd gekocht in Japan. Veel (Nederlandse) Korea militairen brachten hun verlof door in Japan.
Ga serieus om met het WOII forum. Dan houden we het forum voor alle leden interessant!
Plaats reactie