Slowchat topic - deel 21

Digitale ontmoetingsplek. Hier kunnen berichten geplaatst worden die niet in een van de andere categorieën passen.
Gesloten
Gebruikersavatar
107
Lid
Berichten: 35
Lid geworden op: 01 jan 2008, 14:00
Locatie: Drachten-city
Contacteer:

Re: Worldwar2collectors forum

Bericht door 107 »

Auke schreef:
asjemenou schreef:Wie het was/waren doet er nu niet meer toe. Het is alleen jammer dat jullie er destijds niet in zijn geslaagd om een leuk blijvend Nederlands militariaforum in de lucht te houden. Jullie zullen er vast veel tijd en moeite in hebben gestopt.

Het is mij nu inmiddels wel duidelijk geworden dat ook het tweede worldwar2collectors forum ter ziele is.
Ik wil hier nog graag even op terugkomen. Ik vind het nogal vreemd dat het forum zonder enige waarschuwing uit de lucht is gegaan. Eind juli heb ik nog met een van de beheerders gemaild met de vraag wat er aan de hand was, maar daar kreeg ik een erg vaag antwoord op. Ieder lid steekt tijd in het succesvol maken van een forum door er veel tijd en toewijding in te steken en daarom zou in ieder geval ik het wel hebben gewaardeerd als mij even was verteld dat bijvoorbeeld al mijn posts onbereikbaar zouden worden. Als de beheerders nog een derde poging gaan doen om een forum op te richten kunnen ze in ieder geval mijn bijdragen wel vergeten.

Overigens vind ik niet dat je kunt stellen dat het WW2CF probeerde om dit forum van de troon te stoten. Het WW2CF was alleen gericht op verzamelen, en dan vooral onderscheidingen, terwijl dit forum zich op WO2 richt, en dit forum ook een heel andere doelgroep heeft. Hier komen erg veel kinderen en dat is prima, maar veel gevorderde verzamelaars prefereren iets meer niveau. Vandaar dat de actiefste leden van het WW2CF hier geen lid zijn en veel topposters van dit forum van laten we zeggen de eerste helft van dit decennium niet langer op dit forum komen. Erg jammer dus dat het WW2CF, wat die serieuze discussieplek voor die gevorderde verzamelaars had kunnen zijn, voor de tweede keer uit de lucht is. De meeste van die serieuze verzamelaars zitten nu alleen op internationale fora, maar in theorie zouden die toch ook allemaal samen op een Nederlands forum moeten kunnen vertoeven? Discussieert toch net iets prettiger.
Even een reactie terug voor Auke (wel zo netjes vind ik zelf),

Zelf ben ik als moderator gestopt ongeveer een week voor het 1e forum uit de lucht werd gehaald. Er was toen al sprake van dat een aantal moderators wou stoppen, omdat men vond dat het geen toegevoegde waarde meer had. Ondanks een poging van een andere moderator en mijzelf om alles te behouden, stuitte dit op een enorme weerstand bij twee of drie andere moderators, waarna ik ermee ben opgehouden. De mod en ik (die de zaak wilden behouden) hebben toen wel aan de admin voorgestelt om minimaal een week van tevoren de leden op de hoogte te stellen, zodat deze nog artikelen of posts van zichzelf konden kopiëren. Hier is dus geen gehoor aan gegeven. Reden staat hieronder.

De drie moderators die toen zoveel weerstand boden, bleken al een ander plannetje te hebben en moesten dus wat mensen kwijt die "lastig" waren (hoewel het in mailtjes naar sommige leden iets minder netjes werd omschreven). Zij hebben vervolgens het forum op zwart gegooid en een nieuw forum, onder dezelfde naam, opgezet, samen met een ex-moderator en een lid dat gebanned was. Aangezien dat lid iemand is die hele mooie verhaaltjes kan ophangen, heeft hij de drie mods zover gekregen om het forum op zwart te gooien en zelf over te nemen.

Nu bij deze tweede poging van ww2cf zijn deze drie mods erachter gekomen met wat voor iemand ze te maken hadden (hoewel ze dat al moesten weten aangezien het dezelfde drie mods waren die hem van het eerste forum hebben gebanned) en waren hem dus zat en hebben weer (tweede keer) het forum op zwart gegooid. Naar ik heb begrepen komt er sowieso geen derde poging, tenzij het voormalig gebannende lid ontdekt hoe hij websites moet maken en onderhouden. Die andere mods schijnen nu iets te doen met een site over de Middellandse zee tijdens wo2.

Ik hoop dat dit het wat verduidelijkt.
779
Lid
Lid
Berichten: 3145
Lid geworden op: 31 aug 2004, 19:09

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door 779 »

Die louche houding is ook precies de reden geweest dat ik binnen een week mijn account heb laten opzeggen daar, had het al door toen ik stopte bij de 250ste regel in het forumregelement voor deelname. Was toen nog niet eens op de helft...

779
Gebruikersavatar
arie
Lid
Berichten: 837
Lid geworden op: 22 jun 2004, 00:25
Contacteer:

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door arie »

Ik was ook een lid van het ww2cf (1e) forum en nam er dagelijks aan deel, tot het ineens uit de lucht werd gehaald. :?
De reden waarom dat forum in eens uit de lucht was heb ik nooit mogen vernemen :? :r , maar had al wel mijn vermoedens. :mrgreen:
Na getipt te zijn, was het in eens weer in de lucht, (tweede poging van ww2cf) waar ik wel heel erg van op keek. :shock: :shock: :shock:
Ik heb mezelf toen wel aangemeld maar niet meer aan deelgenomen, omdat ik :idea: , ik mag wel zeggen er wel van uitging dat dat weer ging gebeuren. :full: :wink:
Nederlandse Civiele en Militaire Collaboratie WO 2
https://www.bezetting40-45.nl/
Gebruikersavatar
Jabnus
Lid
Lid
Berichten: 488
Lid geworden op: 29 jan 2011, 20:27

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door Jabnus »

Hallo,



Nadat me net iemand wees op deze reply heb ik ingelogd en hem gelezen. Weet niet of ik nu van verbazing moet lachen of medelijden krijgen met de poster. De waarheid wordt hier namelijk wel heel erg ter plekke verzonnen? Erg apart meneer 107? Uw frustratie zit toch wel erg diep? Waarom zou dat zijn? In ieder geval ook maar even een reactie terug, lijkt me ook wel zo "netjes" namelijk, aangezien ik hier wordt zwartgemaakt en er dingen worden geroepen die feitelijk onjuist zijn. Gezien ik weinig tijd heb eerst een reply op uw beweringen over forum versie 1. Een andere mod of anders ikzelf zal straks een verhaal posten mbt het momenteel uit de lucht zijn van het forum, dit zagen we ALS TEAM graag anders namelijk en we hebben de hele tijd gezocht naar oplossingen.

Eerst een stukje geschiedenis mbt Forum versie I: Dat forum ging indertijd dood omdat er niemand postte en er moderators waren die onderling niet konden opschieten, en moderators die helemaal niks met verzamelen of de WO2 hobby deden, maar wel de grootste mond en continue offtopic "inbreng" hadden. Aangezien ik als zowat enig postend normaal lid daar wel dagelijks actief was en probeerde te helpen een leuk NL forum op te zetten, heb ik toen een paar keer duidelijk kritiek geleverd op wat er fout ging. Sommige non constructieve mods voelden zich hierdoor heel erg met de waarheid geconfronteerd, immers ze wilden lekker actief spammen en moderaten (Wat in godsnaam, er waren nauwelijks posts?) en dat resulteerde zelfs in de ban van een minderjarig lid met goede bedoelingen. Met de mod die daar verantwoordelijk voor was en zelf nul komma nul bijdroeg aan het forum heb ik toen in de clinch gelegen, omdat ik het voor dat jochie opnam toen die overrompeld werd door die mod. Hierna heb ik ook aangegeven wat er fout was aan forum versie I en toen meenden sommige mods in hun superioriteit ook mij te moeten bannen. Het zij zo en daar heb ik mij bij neergelegd, dat forum was immers dood en overleden. Erg jammer gezien de mensen (mezelf inclusief) die er veel tijd in hadden gestoken. Wat de mods daar onderling verder hebben besproken mag joost weten, maar hun onderlinge verhoudingen waren niet al te best en de onderlinge jalouzie erg groot. Je zult ook maar mod zijn en de grote jongen uithangen en dan ineens niet meer? Ach gut toch... Dit maakt het verder voor de lezers hier ook begrijpelijker als je bedenkt dat dat forum juist kapot ging aan de incompetentie en domheid van sommige mods die dachten dat ze god waren.

Mbt het op de hoogste stellen van leden en dergelijke kunt u hier nu wel mooie praatjes ophangen, maar mag u ook gerust de hand in eigen boezem steken. Achteraf gaan er andere verhalen rond, maar ik zeg meteen eerlijk bij dat ik er zelf niet bij ben geweest, ik was immers door u oa geband. In plaats van hier echter gefrustreerd en verongelijkt als een klein kind beschuldigingen te doen, kunt u zich ook afvragen waarom u er nu pas mee komt? Het lijkt er namelijk heel erg op dat u nu even wilt natrappen naar uw voormalige vriendjes en de grote jongen uithangen, maar waarom dan indertijd dan niet even hier een post aangemaakt en iedereen netjes op de hoogte gesteld? Beetje te makkelijk achteraf om nu beweringen te doen die uzelf dus eigenlijk ook aangaan. Was dat forum indertijd beter geregeld door oa uzelf dan was het sowieso niet kapot gegaan. Tsja,...?

De drie moderators die toen zoveel weerstand boden, bleken al een ander plannetje te hebben en moesten dus wat mensen kwijt die "lastig" waren (hoewel het in mailtjes naar sommige leden iets minder netjes werd omschreven). Zij hebben vervolgens het forum op zwart gegooid en een nieuw forum, onder dezelfde naam, opgezet, samen met een ex-moderator en een lid dat gebanned was. Aangezien dat lid iemand is die hele mooie verhaaltjes kan ophangen, heeft hij de drie mods zover gekregen om het forum op zwart te gooien en zelf over te nemen.
Hee hoo...Nu komen er toch hele sterke verhalen tevoorschijn! Tijd voor een andere waarheid dus: de ECHTE! --> Nadat de oude mods het oude forum echt om zeep hadden geholpen en niet meer door een deur konden, bleek dat er vanuit de leden en enkele mods van het oude modteam nog steeds interesse was in een leuk nieuw verzamelforum, eentje waar men nu iets dieper en meer volwassen op de materie van het verzamelen in kan gaan en waar eens iets anders gepost en besproken kan worden dan een 1000e EK2 of andere algemene medaille. Feit is dat er tot nu toe nog steeds geen fatsoenlijk Nederlands verzamelforum beschikbaar is (wel enkele zeer goede specialistische fora!). Enkele van die oude mods hebben toen weer met mij contact opgenomen en gevraagd of ik mee wilde werken aan het opzetten van een nieuw NL forum. Hoe dan ook, ik heb "NIEMAND OVERTUIGD" of "ZOVER GEKREGEN OM DINGEN OVER TE NEMEN". Hoe u in godsnaam dit hier durft te verkondigen is ongelofelijk. Op het oude forum had ik simpelweg de meeste posts en leverde de meeste bijdragen, dat was alles wat ik ooit heb gedaan. Dat jullie oude modteam uiteenviel en dat JULLIE (OOK U!) de stekker eruit trokken hebben, is indertijd JULLIE eigen besluit geweest. Ik had en heb mijn handen vol aan andere (prive)zaken. Dat daarnaast mijn kritiek van toen wel klopte steekt ook nu nog overduidelijk bij u en is uit uw posts duidelijk op te maken. Het is moeilijk om de eigen fouten toe te geven. Zou u zich echter wel even aan de waarheid willen houden? Ik was geen mod op uw oude forum, ik heb niemadn overtuigd, NADAT uw eigen forum doodging hebben enkele mods die wel nog iets wilden opzetten mij GEVRAAGD om een nieuw forum te helpen op te zetten. Dit is alles wat er gebeurt is. De oude spammende mods zonder constructieve bijdragen hebben het er zelf naar gemaakt indertijd en als de verhalen kloppen die mij inmiddels ter ore zijn gekomen bevinden die leden zich inmiddels op speelgoedfoums en pokersites, waar ze hun echte hobbies kunnen uitvoeren. Ze lurken misschien zoals in uw geval nog wel op enkele fora als dit hier, maar doen verder niet veel meer dan natrappen en proberen de eigen oude acties te verhullen. Ieder zijn ding zullen we maar zeggen, dat moeten ze dus ook vooral lekker zelf weten. Het oude forum I probleem leek dan ook opgelost, todat meneer 107 hier nu ineens een andere waarheid verkondigde en meent zich met een forum te kunnen bemoeien waar hij niet eens naar eigen zeggen lid van was. Snapt u (de lezer?) het nog?

Naar ik heb begrepen komt er sowieso geen derde poging, tenzij het voormalig gebannende lid ontdekt hoe hij websites moet maken en onderhouden. Die andere mods schijnen nu iets te doen met een site over de Middellandse zee tijdens wo2.
Naar u wederom fout heeft begrepen (laten we de bovenstaande post met fouten maar met de mantel der liefde bedekken en er maar netjes vanuitgaan dat het te wijten valt aan een gebrek aan kennis of vermogen tot inzicht in het eigen handelen); en al helemaal foutief hier typt en probeert verhalen in de wereld te helpen, ben ik juist gevraagd vanwege mijn kennis mbt het runnen van verzamelfora die draaien op php software. Naast de militaria hobby run ik enkele fora van 20.000+ leden mbt een andere hobby en dit was schijnbaar van grotere waarde dan mods die dingen in het rond bazuinen of de wereld in proberen te helpen om punten voor de eigen zaak te scoren. Ik ben dan ook admin geworden van Forum versie 2 om zodoende te helpen de boel te runnen. Dit forum had niks te maken echter met het forum van meneer 107. Alles wat er hierboven beweerd wordt door meneer 107, mbt het ter ziele gegane forum of dat ik dingen zou hebben "over genomen" of mensen "zover zou hebben gekregen" klopt voor geen meter en heeft niks met DIT forum van doen. Overigens, behalve ikzelf zijn er nog twee compleet nieuwe mods bij gekomen in dit team van slechts 7 mensen. Dit is een totaal ander forum, maar volgens meneer 107 mogen oud mod-collega's van hem schijnbaar niks meer doen met de hobby?


Goed we gaan verder, we zitten bij het huidige forum. Dit forum is van start gegaan en stevende af naar een leuke database met inderdaad zoals hierboven staat, een koers die vooral op onderscheidingen was gericht. Subgebieden waren oorlogsgerelateerde literatuur en door inbreng van de leden meer en meer de Nederlandse militaria. Erg leuk overigens.

Volgende quote:
Nu bij deze tweede poging van ww2cf zijn deze drie mods erachter gekomen met wat voor iemand ze te maken hadden (hoewel ze dat al moesten weten aangezien het dezelfde drie mods waren die hem van het eerste forum hebben gebanned) en waren hem dus zat en hebben weer (tweede keer) het forum op zwart gegooid.
Ik vraag me toch af waar u uw "kennis" vandaan haalt? Juist deze drie mods hebben mij niet geband, dat was vooral u en een lid wiens naam ik uit zieligheid maar niet eens zal noemen. Hoewel ik persoonlijk onmiddelijk toegeef dat het offline gaan van het tweede forum een zeer vervelende kwestie is, zijn er maar 7 mensen die daarvoor verantwoordelijkheid dragen. Deze 7 mensen hebben tot nu toe alles eraan gedaan het forum online te houden (meer daarover zo dadelijk), maar afgaande op de beweringen van meneer 107 spelen er echter schijnbaar nog een aantal andere persoonlijke factoren mee?

Voor nu moet ik ermee stoppen vanwege een afspraak waar ik al een half uur geleden had moeten zijn. Meer in een volgende post.
Gebruikersavatar
rammsander
Lid
Berichten: 1011
Lid geworden op: 31 mar 2010, 15:25
Gegeven: 12 keer
Ontvangen: 9 keer

Re: Worldwar2collectors forum

Bericht door rammsander »

107 schreef:
Auke schreef:
asjemenou schreef:Wie het was/waren doet er nu niet meer toe. Het is alleen jammer dat jullie er destijds niet in zijn geslaagd om een leuk blijvend Nederlands militariaforum in de lucht te houden. Jullie zullen er vast veel tijd en moeite in hebben gestopt.

Het is mij nu inmiddels wel duidelijk geworden dat ook het tweede worldwar2collectors forum ter ziele is.
Ik wil hier nog graag even op terugkomen. Ik vind het nogal vreemd dat het forum zonder enige waarschuwing uit de lucht is gegaan. Eind juli heb ik nog met een van de beheerders gemaild met de vraag wat er aan de hand was, maar daar kreeg ik een erg vaag antwoord op. Ieder lid steekt tijd in het succesvol maken van een forum door er veel tijd en toewijding in te steken en daarom zou in ieder geval ik het wel hebben gewaardeerd als mij even was verteld dat bijvoorbeeld al mijn posts onbereikbaar zouden worden. Als de beheerders nog een derde poging gaan doen om een forum op te richten kunnen ze in ieder geval mijn bijdragen wel vergeten.

Overigens vind ik niet dat je kunt stellen dat het WW2CF probeerde om dit forum van de troon te stoten. Het WW2CF was alleen gericht op verzamelen, en dan vooral onderscheidingen, terwijl dit forum zich op WO2 richt, en dit forum ook een heel andere doelgroep heeft. Hier komen erg veel kinderen en dat is prima, maar veel gevorderde verzamelaars prefereren iets meer niveau. Vandaar dat de actiefste leden van het WW2CF hier geen lid zijn en veel topposters van dit forum van laten we zeggen de eerste helft van dit decennium niet langer op dit forum komen. Erg jammer dus dat het WW2CF, wat die serieuze discussieplek voor die gevorderde verzamelaars had kunnen zijn, voor de tweede keer uit de lucht is. De meeste van die serieuze verzamelaars zitten nu alleen op internationale fora, maar in theorie zouden die toch ook allemaal samen op een Nederlands forum moeten kunnen vertoeven? Discussieert toch net iets prettiger.
Even een reactie terug voor Auke (wel zo netjes vind ik zelf),

Zelf ben ik als moderator gestopt ongeveer een week voor het 1e forum uit de lucht werd gehaald. Er was toen al sprake van dat een aantal moderators wou stoppen, omdat men vond dat het geen toegevoegde waarde meer had. Ondanks een poging van een andere moderator en mijzelf om alles te behouden, stuitte dit op een enorme weerstand bij twee of drie andere moderators, waarna ik ermee ben opgehouden. De mod en ik (die de zaak wilden behouden) hebben toen wel aan de admin voorgestelt om minimaal een week van tevoren de leden op de hoogte te stellen, zodat deze nog artikelen of posts van zichzelf konden kopiëren. Hier is dus geen gehoor aan gegeven. Reden staat hieronder.

De drie moderators die toen zoveel weerstand boden, bleken al een ander plannetje te hebben en moesten dus wat mensen kwijt die "lastig" waren (hoewel het in mailtjes naar sommige leden iets minder netjes werd omschreven). Zij hebben vervolgens het forum op zwart gegooid en een nieuw forum, onder dezelfde naam, opgezet, samen met een ex-moderator en een lid dat gebanned was. Aangezien dat lid iemand is die hele mooie verhaaltjes kan ophangen, heeft hij de drie mods zover gekregen om het forum op zwart te gooien en zelf over te nemen.

Nu bij deze tweede poging van ww2cf zijn deze drie mods erachter gekomen met wat voor iemand ze te maken hadden (hoewel ze dat al moesten weten aangezien het dezelfde drie mods waren die hem van het eerste forum hebben gebanned) en waren hem dus zat en hebben weer (tweede keer) het forum op zwart gegooid. Naar ik heb begrepen komt er sowieso geen derde poging, tenzij het voormalig gebannende lid ontdekt hoe hij websites moet maken en onderhouden. Die andere mods schijnen nu iets te doen met een site over de Middellandse zee tijdens wo2.

Ik hoop dat dit het wat verduidelijkt.


Laat maar, stom heb gewoon een PB gestuurd naar hem .... Maar oké dit was niet getypt dan... :P
Laatst gewijzigd door rammsander op 24 aug 2011, 22:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Eripiendo victoriae prosum. "Al helpende dien ik de overwinning"

http://oorlogsleven.jimdo.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
robinj
Lid
Berichten: 354
Lid geworden op: 23 jul 2011, 19:47
Locatie: Arnhem

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door robinj »

Meneer Jabnus en Meneer 107,

Ik wil gaan kwaadbloed zetten hoor maar: iedereen die zegt dat ze de waargeid spreken, zeggen NOOIT HELEMAAL de waarheid. Er zijn altijd wel weer mensen die dat zeggen en dat er overeenkomsten in de verhalen zijn. Ik bemoei me er verder niet mee en wou gewoon even dit zeggen.

Just my 2 cents.

Mvg,

Robin.
On wings of history they turned from home to live eternally
skybound they roam
In all of history, never before was more owed to so few

Fighter pilots in exile!
Gebruikersavatar
wvd
Beste Avatar 2012
Beste Avatar 2012
Berichten: 618
Lid geworden op: 02 jun 2011, 10:34
Ontvangen: 1 keer

Re: Worldwar2collectors forum

Bericht door wvd »

rammsander schreef:

Beste 107,

Vond het altijd een heel mooi forum! het eerste forum heb ik altijd gemogen zeker een "huiskamer" gevoel, het 2de forum ben ik ook steeds meer gaan waarderen tot het weer uit de lucht is gegaan...

Maar daar PB ik je niet voor, ik weet niet hoe jij er over denkt, maar zal jij het niet leuk vinden om een nieuw WO2 forum op te zetten (zoiets als het ww2cf) maar dan zeker niet zo streng net zoals het 2e forum?
Het lijkt me wel een leuk idee! Want veel fora's hebben niet zo'n huiskamer gevoel en het gevoel dat je hebt dat iedereen kent. Het wo2 forum zit ik al vele jaren op en heb hier het ook wel bij! En had het bij bijde ww2cf zeker!

Hoe denk jij er over?

Met vriendelijke groeten, Sander
Dit is geen pb maar een open post.Dat gaat al fout dat beloofd een mooi forum te worden :bonk:
Gebruikersavatar
Darryl
Lid
Berichten: 2619
Lid geworden op: 11 okt 2004, 20:26

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door Darryl »

Waarom toch steeds weer proberen nieuwe fora op te richten? Het is al 2 keer mislukt.
Toen hier heel veel leden weg gingen er er nieuwe fora kwamen (een stuk of 7 of wat was het ook alweer) hoeveel van die bestaan nu nog? 3 volgens mij...
Relichunters is ook weer zo'n perfect voorbeeld van hoe het mis kan gaan.
They shall not grow old, as we that are left grow old. Age shall not weary Them, not the years condemn.
At the going down of the Sun, and in the morning. We will remember them.
Gebruikersavatar
Jabnus
Lid
Lid
Berichten: 488
Lid geworden op: 29 jan 2011, 20:27

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door Jabnus »

En we gaan weer verder. Hieronder staat namens het hele forumteam een aanvulling op de vorige post. Soms lopen dingen anders dan je zou verwachten en soms zit het wat meer mee dan anders. Soms zit een en ander ook heel erg tegen. En soms zijn voor de buitenwereld de dingen ook niet bepaald zo fantastisch of spectaculair als men wellicht hoopt. Feit is dat het forum uit de lucht is en het team lang gedacht heeft dat het nog te redden was.



----------------


Beste lezers,


De zaken mbt het oude forum zijn hierboven al ruim aan bod gekomen. Het team dat het huidige forum runde is een heel ander dan wat er toen stond en mensen aanspreken op de fouten van vreemden uit het verleden is zacht gezegt ietwat raar. Wat sommige andere mensen daar ook van mogen vinden, dat is hun zaak, zolang het wel maar de werkelijkheid betreft en we allemaal objectief kunnen blijven. Mbt het huidige forum: We kregen de laatste weken langs verschillende zijden de vraag wat er aan de hand was en hebben in eerste instantie slechts geantwoord dat er technische problemen waren. Nu na nog wat meer tijd kunnen en willen we eindelijk specifiek antwoord geven op de vraag: "Waarom is het huidige forum offline"? Hoewel enigzins beschamend is het antwoord even simpel als ingewikkeld: wegens continue problemen met zulke gratis hostingsites als imageshack en andere sites op meerdere onlinefora die we zelf gebruiken, hadden we ervoor gekozen om als extra service plaatjes zelf gratis te gaan hosten. Dit is makkelijker in gebruik en ook goed mogelijk via de software. Je voorkomt er ook mee dat de vrienden van imageshack en consorten foto's gaan bannen op forum gelinkte naam, of vanwege een getoonde swastika (toch niet geheel onbelangrijk in het tonen van wo2 spulletjes). De retentie van onze forumposts vonden en vinden we belangrijk en we streefden hierbij een hogere standaard na. Gezien we in eerste instantie gehost werden door een isp die beperkingen stelde aan het maximale dataverbruik wilden we hierdoor in de vakantie gaan verhuizen naar een andere isp met meer mogelijkheden. Hiertoe moest de database wel mee verhuizen en aangezien dat toch moest gebeuren meenden we slim te zijn door gelijk enkele nieuwe scripts toe te voegen aan de bestaande database op de oude host. Tijdens de update bleek de nieuwe host echter zelf een korte storing te hebben en ging er iets fout. Wat we daarna ook probeerden, het lukte niet meer de boel fatsoenlijk werkend te krijgen. Aangezien de helft van het adminteam en enkele mods ook nog eens op vakantie waren of nog moesten gaan, duurde het allemaal redelijk lang. In eerste instantie dachten we hoopvol met enkele dagen klaar te zijn en toonde de site dan ook het al genoemde bericht:
This account has been suspended.
Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources.
Voor de mensen die hier vragen over stelden: dit is een logisch bericht, want de verhuizing leidde er uiteindelijk toe dat de veranderde database nu op twee servers niet meer naar behoren werkte en er geen forum getoond kon worden. Hiernaast speelden er ook nog gezondheids- en priveproblemen mee in het modteam en besloten we met een hoop vertraging noodgedwongen de boel maar een paar dagen te laten voor wat het was. Zoals het er nu naar uitziet komt het forum echter niet meer terug. De gedachte weer van voren af aan te moeten beginnen is voor sommigen ook even begrijpelijk teveel. We betreuren het als team zeer dat dit heeft moeten plaatsvinden en beseffen ook dat enkele "lachers" nu waarschijnlijk in hun handen zullen wrijven. Het is niet anders. Misschien komt er in de toekomst nog ergens een nieuw en beter forum, misschien ook niet. Feit is dat we allemaal verzamelaars zijn en ons betrokken voelen bij dit wereldje en vooral de items die ons interesseren. Feit is ook dat er nu weer behoefte is aan een nieuw ietwat verder gaand volwassen Nederlands discussieforum. Als er verder nog iets duidelijk is geworden in dit topic, dan is het wel dat sommige mensen ook de nodige wrok blijven koesteren vanwege hun eigen verleden. Helaas lijkt het militariawereldje zo in elkaar te steken. De mods van beide fora zullen in de toekomst echter gegarandeerd wel weer ergens opduiken en ook dan zullen er gegarandeerd weer jalourse betweters zijn. Wat dat betreft is verzamelend Nederland erg klein.

Langs deze weg willen we ten slotte iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan waar het ons persoonlijk in eerste instantie om ging: veel plezier hebben en maken met gelijkgestemden, die net als ons oprecht leergierig zijn en willen proberen om via het internet met andere verzamelaars te discussieren en communiceren over onze interessegebieden op een volwassen toon. U weet zelf wie u bent en hoe of in welke vorm u betrokken was bij het forum. Van ons uit een zeer grote oprechte dank aan alle actieve posters. Het was heel leuk zolang het duurde en helaas was dit veel te kort.

met de beste intenties,
het Worldwar2collectorsforum-Team



.
Gebruikersavatar
Jabnus
Lid
Lid
Berichten: 488
Lid geworden op: 29 jan 2011, 20:27

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door Jabnus »

Nota bene: een persoonlijke noot van ondergetekende mbt de antwoorden die er intussen gepost zijn:

Robinj, over de waarheid van twee partijen kun je inderdaad discussieren, feiten zijn echter feiten en die moet je dan ook als zodanig posten en er niet proberen je eigen waarheid van te maken. Zeker niet als er meerdere mensen weten hoe dingen gebeurt zijn. (En voordat een slimmerik de opmerking maakt dat een feit (of zelfs "waarheid") een filosofisch begrip is: zo zijn die woorden hier niet bedoeld). Het verleden van sommigen anderen aanrekenen is niet zo netjes.

Rammsander: Als dit een alias is van de Sander met wie ik regelmatig pm'de : dank voor je bijdragen aan de goede sfeer die er was. Het was zeker goed voor de tijd dat het duurde.

Darryll: heel simpel, omdat er geen goede NL fora zijn met een wat bredere opzet. Er zijn hele leuke fora zoals bijvoorbeeld onderscheidingen.nl, maar die zijn erg specialistisch. Het Wo2forum hier is ook leuk als je begint, maar als je een jaartje of wat verzamelt gaat je interesse verder en ben je hier met alle respect al snel uitgekeken. De meeste oudere mensen gaan daarom dan naar de wat grotere internationale fora. Als ik morgen informatie wil over de authenticiteit van een Bloedorde of de Duitse Orde dan kan ik die bijvoorbeeld niet stellen hier op het wo2forum. Het zou heel leuk zijn als er een Nederlandstalig forum zou komen dat wel kan voorzien in de behoefte wat volwassener te praten. Mensen als Bob hierboven klagen al over de 25 puntjes in de regeltjes die we hadden opgesteld op ons forum. Tsja, dan weet je met alle respect wel genoeg na zo een opmerking: men wilt niet eens iets langers lezen of posten en doet liever gewoon wat (overigens zijn de forumregels op dit forum hier veel langer dan de onze waren, maar die leest Bob dus ook niet?). Veel wat jongere posters vinden het normaal om topics te maken in de verkeerde secties, met cryptische titels, incorrect Nederlands, Amerikaanse termen te pas en te onpas te gebruiken in Nederlandse discussies over Duitse onderscheidingen, te chatspammen, funny non-militariafiles te posten, enzenz. Juist dit stoot veel oudere verzamelaars af. De mensen die tot nu toe echter steeds beginnen aan nieuwe fora blijven deze zelfde fouten maken en komen steeds niet verder dan dat leuke EK2-tje, of dat VWA speldje en die Amerikaanse patch of jasje. Daar is niks mis mee natuurlijk, maar de wat oudere verzamelaar met een leuke collectie bijzondere items wilt wel eens wat meer diepgang en zal dan echt niet toetreden tot zo een forum. Het idee van een Nederlandstalig forum dat wel een paar simpele volwassen regeltjes hanteerd en waar verder iedereen ongeacht leeftijd welkom is, was juist onze opzet. Geen drie mods die hun hele collectie van 10 items posten en daarna uit pure noodzaak maar krampachtig funny topics met plaatjes gaan maken of over computerspelletjes gaan praten. Dit is misschien leuk als je 16 bent, maar niet meer als je 36 of 66 bent. Zonder hierbij elitair te willen over komen (dat is wel het laatste wat de intentie van ons forum was) raak je op elk Nederlandstalig forum tot nu toe hierdoor snel uitgekeken. Kijk op dit forum eens in de speciale "Select" supersectie in Verzamelaars en collecties, dat is als ik het goed begrijp het vaandelschip hier. Het best bekeken topic in die speciale sectie toont slechts 10 algemene onderscheidingen (sorry Kugel, niet lullig bedoeld ik weet dat je je best doet iets van dit forum te maken en nog 50 man zoals jij en dit forum leefde op!). Er zijn in Nederland echter zat verzamelaars met hele leuke items in hun collecties, maar wat heeft dit forum hen te bieden? Als je wat langer verzamelt dan zul je vanzelf ook andere behoeften gaan krijgen en de beperkingen van een forum als dit gaan voelen. Dit is gewoon hoe het werkt. Iedereen heeft natuurlijk recht op een eigen smaak en we zijn allemaal ooit 16 geweest en onderaan begonnen. De vraag is: waar zijn alle oudere verzamelaars gebleven? De toekomst zal uitwijzen of het mogelijk is in Nederland iets op poten te zetten met wat meer diepgang. Iedereen is echter vooral heel erg vrij om zelf te beslissen om al of niet toe te treden tot een of ander forum of liever hier te blijven.
Gebruikersavatar
107
Lid
Berichten: 35
Lid geworden op: 01 jan 2008, 14:00
Locatie: Drachten-city
Contacteer:

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door 107 »

Beste Jabnus,

Persoonlijk denk ik dat de meesten in de verzamelwereld wel weten dat wij geen vrienden zijn. Allee, het zij zo. Toch even een kleine aanvulling / correctie op je stuk.

De informatie die ik heb gepost over WW2CF, versie 2, is, zoals ik het heb vernomen van een ex-moderator aldaar. Dus dat mogen jullie verder zelf uitzoeken hoe of wat.

Met betrekking tot het stukje dat jij werd gebanned even het volgende: op het moment dat jij werd gebanned was ik niet in staat om zelfs maar mee te beslissen daarover, aangezien ik toen ZELF WAS GEBANNED!!! Dit naar aanleiding van een botsing met uzelf op het forum. U werd zo'n 28 uur later gebanned vanwege een hele rits zaken. Pas toen ik terug kwam van mijn ban kon ik pas lezen dat u gebanned was.

Aangaande het jochie: deze werd gebanned omdat hij constant het forum zat onder te spammen, ondanks gesprekken met hem die buiten de openbaarheid zijn gebleven via PB en email. U kent dus niet het hele verhaal erachter.

Aangaande het op de hoogte stellen van de leden na het eerste forum: een andere mod en ik hebben dit destijds aangekaart en een persoon zou zich daarmee gaan bezighouden. Hoe dat is afgelopen is inmiddels bekend. Helaas voor u was ik reeds een week voor dat het eerste forum offline ging, al geen moderator meer. Ik had er dus ook niets meer mee te maken en kwam voor mij ook als een donderslag bij heldere hemel. Het besluit om de stekker eruit te trekken lag trouwens niet bij mij. Sterker nog, een andere mod en ikzelf hadden het idee opgevat om een doorstart te maken en de eerste gesprekken waren daar ook al over geweest. Zoals al gezegd werd daar door enkele mods enorm tegen geprotesteerd en het hele verhaal is toen niet doorgegaan. Ikzelf ben er toen mee opgehouden.

Beste Jabnus, wilt u meer weten dan wil ik dit gesprek graag voortzetten via PB. Dit met name omdat wij wel vaker zijn gebotst in het verleden en ik geen zin heb om de mods hier extra werk te verschaffen. Mocht u vragen hebben, stel ze gerust. Maar om hier nu weer hele discussies met elkaar te voeren, net zoals op het eerste ww2cf, lijkt mij vrij zinloos en leidt waarschijnlijk alleen maar tot meer ergernissen en misschien misverstanden.

Met vriendelijke groet.
Gebruikersavatar
michiel01
Lid
Berichten: 3189
Lid geworden op: 18 jun 2006, 18:26
Locatie: De parel van het zuiden

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door michiel01 »

107 schreef: Beste Jabnus, wilt u meer weten dan wil ik dit gesprek graag voortzetten via PB. Dit met name omdat wij wel vaker zijn gebotst in het verleden en ik geen zin heb om de mods hier extra werk te verschaffen. Mocht u vragen hebben, stel ze gerust. Maar om hier nu weer hele discussies met elkaar te voeren, net zoals op het eerste ww2cf, lijkt mij vrij zinloos en leidt waarschijnlijk alleen maar tot meer ergernissen en misschien misverstanden.
Gezien dit steeds meer op een een op een gesprek te lijken, lijkt het me verstandig dat jullie, jullie vete/meningsverschil/misverstanden/of-wat-dan-ook verder per pb bespreken en niet in de openbaarhied.

Vooralsnog gedragen jullie je, dus heb ik nog geen noodzaak gezien in te grijpen, als jullie dat vol weten te houden, er zich een breder publiek mengt (buiten jullie twee dus) en het geen persoonlijk gesprek wordt, zie ik vooralsnog geen bezwaar. Maar wees gerust, zodra het uit de hand loopt dan grijp ik wel in.
utmi
Lid
Berichten: 805
Lid geworden op: 17 jan 2006, 15:01
Gegeven: 1 keer
Ontvangen: 19 keer

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door utmi »

Jabnus schreef: Als er verder nog iets duidelijk is geworden in dit topic, dan is het wel dat sommige mensen ook de nodige wrok blijven koesteren vanwege hun eigen verleden. Helaas lijkt het militariawereldje zo in elkaar te steken. De mods van beide fora zullen in de toekomst echter gegarandeerd wel weer ergens opduiken en ook dan zullen er gegarandeerd weer jalourse betweters zijn. Wat dat betreft is verzamelend Nederland erg klein.
en dat is nu (weer) hier?
Het enige wat ik uit de posts haal is mensen die met elkaar overhoop liggen (ondanks het technische verhaal statement van het oude forumteam)
Chiel hou ze in de gaten! 8) :wink:
Their name liveth for evermore
coco
Lid
Berichten: 3516
Lid geworden op: 20 dec 2007, 21:10
Locatie: Land van Heusden en Altena

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door coco »

Wat een gezeur zeg, het lijkt inderdaad meer op een vete tussen een paar mensen dan dat het mis ging op het hele forum.
Toch opvallend dat geen enkele (nog niet reagerend tenminste) oud-lid ook maar iets heeft opgemerkt van 'wat er allemaal fout ging' terwijl volgens de mods het hele forum overhoopt lag...?
Ik weet wel dat het forum ook op mijn derde lid maatschap niet kan rekenen daar het al 2 keer zonder enig aanleiden of info op zwart is gegaan.
Dit is IMO gewoon on-eerlijk tegenover je leden en zo gaat er kennis verloren.
Altijd opzoek naar Duits papierwerk met K-nummers '951 t/m 957' en '2517'!
Gebruikersavatar
S1991
Lid
Berichten: 2347
Lid geworden op: 06 mei 2008, 19:07
Contacteer:

Re: Slowchat topic - deel 21

Bericht door S1991 »

Idd Coco, erg jammer dat niemand ergens van op de hoogte gesteld is geworden om hun posts nog te editten of iets dergelijks.
Of te hergebruiken...
“Brad, my three best divisions are the 4th Armored, the 80th and the 26th. I’ll concentrate the 4th Armored at Longwy beginning tonight, I’ll start the 80th on Luxembourg tomorrow morning, and I’ll alert the 26th to be ready to move." General Patton
Gesloten