Is dit het forum dat men wilt?

Opmerkingen en suggesties voor het forum kunnen hier besproken worden. Ook staan hier mededelingen, waaronder de forumregels.
Plaats reactie
dg1983
Lid
Berichten: 112
Lid geworden op: 08 okt 2012, 15:42
Locatie: Omgeving Rotterdam

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door dg1983 »

Ik ben zelf ook net nieuw op het forum en vind persoonlijk dat er door de oudgediende hier serieus gereageerd wordt. Wat mij ook opvalt bij de jongere generatie overactief reageren op topics en af en toe denken dat ze alles weten.

Ik lees zelf zo goed als elk nieuw bericht en ben zelf niet zo van het posten maar meer van het lezen en volgen, simpelweg omdat mij de kennis ontbreekt.

Denk dat het zaak zal zijn om inderdaad de onzin posts aan te geven door dit aan te geven aan de mods, zodat hun hier wat mee kunnen.
Gebruikersavatar
Kugelblitz
Moderator
Moderator
Berichten: 3733
Lid geworden op: 02 apr 2008, 14:12
Gegeven: 6 keer
Ontvangen: 10 keer

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door Kugelblitz »

Ik ben eigenlijk wel blij dat er nu vanuit de leden ook een duidelijk signaal komt. Het recente aannemen van extra moderators is eigenlijk ontstaan uit het feit, dat er ook binnen de staff het idee heerste dat we de teugels weer eens wat strakker moeten houden!
Dat er een week later een topic met ongeveer dezelfde strekking door leden wordt geopend is wat mij betreft een goed teken en bevestigd het vermoeden van de staff dat we misschien inderdaad weer wat meer grip op bepaalde zaken moeten krijgen.

Het is een tijd lang heel goed gegaan met het forum, maar de laatste maanden duiken er inderdaad regelmatig nieuwe leden op die zichzelf enigszins overschatten. Ik vind het een goed plan om hier actiever op te gaan letten en deze houding zo snel mogelijk te corrigeren.
Punt is enkel, dat het soms makkelijker lijkt dan het is, wat betreft moeilijke leden. Natuurlijk kun je topics meteen dichtgooien en onsympathieke figuren bannen, maar het gevaar is dat je dan een onvriendelijk imago krijgt. Het gaat erom grondig te modereren op een vriendelijke manier en dat is soms vrij lastig.

Groet, Kugel! :mrgreen:
Laten we het vooral gezellig houden! :)
Gebruikersavatar
yente
Lid
Berichten: 1510
Lid geworden op: 14 dec 2008, 18:28
Locatie: België

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door yente »

Ik ga hier ook een klein berichtje achterlaten. Ten eerste vind ik het goed dat hier in dit topic op een volwassen manier wordt gediscussieerd.
Ook ik stoor mij aan het taal gebruik van sommige jonge leden onder ons. Toen ik me als 15 jarige op dit forum inschreef had ik ook weinig kennis. Echter wanneer ik dan informatie of een helpende hand vroeg, dan stelde ik mijn vraag in een zo correct mogelijk nederlands. Als ik hier soms zie hoe mensen hun berichten typen dan snap ik dat daar al zelfs niet meer op wordt gereageerd.
Verder wil ik ook de moderatoren bedanken voor het inderdaad vaak onzichtbare werk dat zij verrichten.
Mvg Yente
Gezocht: WO1/WO2 militaria van Duffel en Sint Katelijne Waver
Gebruikersavatar
panzer lehr
Lid
Berichten: 1306
Lid geworden op: 09 mar 2010, 19:45
Locatie: België

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door panzer lehr »

Helemaal mee eens ik post ook niet meer zo veel als enkele jaren geleden. Ben meer een lezer geworden dan een poster. :wink:
Gebruikersavatar
Gijscollector
Lid
Berichten: 212
Lid geworden op: 22 jan 2009, 20:06
Locatie: Breda

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door Gijscollector »

Ik sluit me ook bij de rest aan. Wat mij vooral irriteert is dat met name vrij nieuwe (jonge) mensen vinden dat ze al veel weten en niet veel van anderen aan willen nemen. Een voorbeeld hiervan is dat mensen zelf gaan redeneren wat wel of niet vrij te bezitten is (denk aan afgeschoten hulzen met punten, onklaargemaakte granaten of bodemvondst wapens). Wat me ook opvalt is dat een aantal 'nieuwe mensen' een topic opent om te vragen wat het is, of het origineel is en wat de waarde is omdat ze het op marktplaats etc. willen zetten, oftewel 'wij' moeten met informatie en bewijs etc. komen zodat ze (het liefst voor de hoofdprijzen die er dan worden genoemd) verkocht kunnen worden... :(
"Op den bresch voor Nederland"
johan willaert
Lid
Berichten: 5568
Lid geworden op: 04 aug 2004, 12:37
Locatie: België
Gegeven: 4 keer
Ontvangen: 2 keer
Contacteer:

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door johan willaert »

Gijscollector schreef:Wat me ook opvalt is dat een aantal 'nieuwe mensen' een topic opent om te vragen wat het is, of het origineel is en wat de waarde is omdat ze het op marktplaats etc. willen zetten, oftewel 'wij' moeten met informatie en bewijs etc. komen zodat ze (het liefst voor de hoofdprijzen die er dan worden genoemd) verkocht kunnen worden... :(
Daarom geef ik al jaren geen waardes meer mee, enkele uitzonderingen daar gelaten... iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat de persoonlijke waarde is en als je het echt wilt weten, dan vind je op het internet genoeg referenties....
Maar ja, gemakzucht zekers...
29th Let's Go!!!!!
utmi
Lid
Berichten: 805
Lid geworden op: 17 jan 2006, 15:01
Gegeven: 1 keer
Ontvangen: 19 keer

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door utmi »

Thumbsup voor Johan!

Helemaal mee eens, ik kom hier ook nauwelijks meer vanwege het niveau.
Ik hoef niet direct iets te leren en draag graag bij, maar niet in zinloze discussies zonder tegenwicht van kennis.
Wat denk ik ook meespeelt is dat er mijn inziens teveel fora zijn, je kan het allemaal niet meer bijhouden en de kennis zit meestal toch op de gespecialiseerde fora.

Post alleen als je ergens wat vanaf weet of als het een zinnige bijdrage levert en anders liever geen commentaar zou ik zeggen.
De afgelopen tijd lijken topics wel een zinloze slowchat geworden: "echt?, ja echt, wow mooi man, ja echt gaaf, coole verzameling, vind ik ook, ik ook..."

p.s. De leukste topics vind ik nog de (reis-) verslagen in Bezienswaardigheden & Musea en wat onderwerpen in Actueel! Goed bezig daar.
Laatst gewijzigd door utmi op 01 feb 2013, 19:13, 2 keer totaal gewijzigd.
Their name liveth for evermore
Gebruikersavatar
Blastmaster1972
Lid
Berichten: 136
Lid geworden op: 31 dec 2012, 08:44

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door Blastmaster1972 »

Als relatieve nieuwkomer op het forum wil ik volgende punten even aanhalen: (ik ben wel al gepokt en gemazeld op gebied van WOII, ben er al mee bezig sinds m'n 6 jaar, ben er nu 41... en daarmee wil ik niet beweren dat ik "alles" weet... :wink: maar ik heb wel een brede algemene kennis wat betreft veldslagen/eenheden, en een iets "gespecialiseerdere" kennis wat betreft (infanterie)wapens & munitie.)

- De verzameling threads vind ik best interessant. Ook al zijn de commentaren dan "wow" en "leuke verzameling".
- de reisverslagen zijn ook heel interessant.
- De "verificatievragen" bekijk ik ook steeds met interesse, alhoewel ik zelf geen verzamelaar ben.

Wat ik minder vind zijn de "wat vind jij het beste/leukste/mooiste wapen/voertuig/vliegtuig/uniform (schrappen wat niet past)...

Toen ik me net ingeschreven had dacht ik wel even in een kleuterklas terechtgekomen te zijn, maar ik ben blij dat ik toch even doorgebeten heb, want er is best veel interessants te vinden op dit forum! En de evoluties van de laatste dagen zijn zeker positief (enkele "storende" elementen geband, threads "opgeschoond" en bijgestuurd...)

Al bij al ben ik blij een groep mensen met dezelfde interesse gevonden te hebben!

Mvg,

Jos
Prepare for the unknown by studying how others in the past have coped with the unforseeable and the unpredictable. George S. Patton
Gebruikersavatar
Joep
Lid
Berichten: 2196
Lid geworden op: 22 sep 2012, 14:33
Gegeven: 1 keer

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door Joep »

Ik snap eigenlijk niet zo goed wat het probleem is, maar dat zal wel komen omdat ik nog maar een klein maandje lid ben van dit forum.
Het probleem dat je vertelde ben ik zelf nog niet tegengekomen, maar ik hou ook meestal "standaard" topics bij.
"Luctor et Emergo"

Altijd op zoek naar alles van het Nederlandse vooroorlogse leger!
johan willaert
Lid
Berichten: 5568
Lid geworden op: 04 aug 2004, 12:37
Locatie: België
Gegeven: 4 keer
Ontvangen: 2 keer
Contacteer:

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door johan willaert »

:bonk:
29th Let's Go!!!!!
Heavy Fuel

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door Heavy Fuel »

Joep schreef:Ik snap eigenlijk niet zo goed wat het probleem is, maar dat zal wel komen omdat ik nog maar een klein maandje lid ben van dit forum.
Het probleem dat je vertelde ben ik zelf nog niet tegengekomen, maar ik hou ook meestal "standaard" topics bij.
22-9-2012
Gebruikersavatar
Auke
Beste Avatar 2007/2008
Beste Avatar 2007/2008
Berichten: 1531
Lid geworden op: 17 mar 2005, 21:11

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door Auke »

Dit forum en de voormalige hoofdsite zijn van oudsher op kinderen gericht, en dat zie je dus ook aan het niveau van de posts hier. Het is een illusie dat een forum zowel oudere, gevorderde verzamelaars als beginnende verzamelaars een plekje kan bieden. De meer volwassene verzamelaars zijn op zoek naar serieuze discussies en het uitwisselen van kennis en dat alles op beschaafde wijze, geschreven in verzorgd Nederlands. De 14- tot 18-jarigen lijken alleen maar bezig te zijn met het vergaren van zo veel mogelijk posts in korte tijd, het vullen van de babbelbox met onzin geschreven in beroerd Nederlands, het pretenderen experts te zijn en het innen van zo veel mogelijk lofuitingen voor zeer middelmatige verzamelingen.

Dat gaat gewoon niet samen. Als je een aantal jaartjes meeloopt in het wereldje en meerdere vooraanstaande fora wereldwijd bezoekt heb je een uitstekend idee wie er op dit forum de echte experts zijn, en die zijn ofwel reeds lang geleden vertrokken, hebben hier slechts korte tijd vertoefd of posten hier slechts incidenteel. Ik ben absoluut een voorstander van een forum met minder kwats en nutteloze posts, maar volgens mij moet je je als moderatorteam vooral afvragen welke kant je op wilt als forum - je kunt niet het beste uit twee werelden bieden. En dat forum dat Johan voor ogen heeft vergt grootschalige veranderingen; niet alleen het verwijderen van wat onzinposts. Ik kom hier nog maar af en toe, en dat is dan voor een handjevol topics - er zijn hele subfora die ik oversla vanwege de grote hoeveelheden kwats en speeltuinpraat. En dat is prima als kinderen je doelgroep zijn, maar indien je dat liever anders ziet moet je een serieuze strategiewijziging doorvoeren.
Давайте жить дружно (laten we in vriendschap samenleven)!
Gebruikersavatar
jeroen wo2
Beste Signature 2008
Beste Signature 2008
Berichten: 2210
Lid geworden op: 25 mar 2006, 12:12
Locatie: Zuid-Holland

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door jeroen wo2 »

Ik denk ook wel zeker dat het mogelijk is om van dit forum een aantrekkelijk serieus forum te maken alleen dan zou er echt een grote schoonmaak moeten komen.
Maar de vraag is, willen de mod's van het Wo2 forum dit wel, want ze zijn inderdaad oorspronkelijk voor de Jeugd begonnen.
Never Back Down
Millcoll
Lid
Berichten: 724
Lid geworden op: 27 mar 2012, 20:39

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door Millcoll »

Ik denk dat een schoonmaak wel eens handig is, er zijn zéér veel topics die interessant waren maar er staan geen foto's meer dus je weet niet echt over het ging.
Gebruikersavatar
davy
Lid
Berichten: 658
Lid geworden op: 03 jan 2005, 23:02
Locatie: België
Ontvangen: 2 keer

Re: Is dit het forum dat men wilt?

Bericht door davy »

mathiasaerts schreef:Ik denk dat een schoonmaak wel eens handig is, er zijn zéér veel topics die interessant waren maar er staan geen foto's meer dus je weet niet echt over het ging.
Dat is makkelijk op te lossen, verplicht posters om foto's te plaatsen via het oplaadsysteem van het forum zelf ipv externe te gebruiken zoals imageshack.
Andere fora doen dit ook, ik plaats geen foto's op een forum waarin je het niet via het forum zelf kunt doen.
Dit forum heeft dat wel, en zelfs een heel makkelijk, gebruik het dan ook !
Dan blijven de foto's erop staan ipv zo'n stom vakje met een rood kruis en verpest je het topic niet.
Plaats reactie