Dak helm

Algemeen over het verzamelen van asmogendheden militaria: waar moet je op letten, tips, naslagwerk
jurgen
Lid
Berichten: 1787
Lid geworden op: 17 okt 2007, 22:52

Re: Dak helm

Bericht door jurgen »

Ik ben persoonlijk niet zo'n fan van boeken voor (erg) jonge verzamelaars. Ze weten vaak nog niet wat hun interesseert en kopen gewoon van alles dat ze toevallig tegenkomen voor niet al te veel geld. Ze hebben met andere woorden nog geen idee wat ze eigenlijk exact willen verzamelen. Dat was bij mij ook zo en ik denk dat de meesten zich hier wel in kunnen herkennen. Om dan meteen veel geld te stoppen in vaak vrij specifieke boeken lijkt me geen goed idee (voor zover dat dat al gebeurt natuurlijk). Ik raad je aan gewoon zoveel mogelijk verzameltopics door te nemen, hier en op andere fora, om een idee te krijgen wat er allemaal bestaat, hoe het eruit ziet en wat de prijscategorieën zijn. Dat scheelt al heel veel en dan zul je al niet meer met helmen als deze op de proppen komen, want dit is eerlijk waar het slechtste exemplaar dat ik ooit al ben tegengekomen.

Als je min of meer een richting bepaald hebt waarin je wil gaan verzamelen, dán kun je daarover geschikte boeken of ander referentiemateriaal aankopen. Maar het belangrijkste blijft uiteraard echt spul in je handen te hebben, te kijken, te voelen en te ruiken.

Dat vind ik alleszins toch. :wink:
779
Lid
Lid
Berichten: 3145
Lid geworden op: 31 aug 2004, 19:09

Re: Dak helm

Bericht door 779 »

Ja idd, 2 tientjes voor een boek is echt te veel geld. De helm van dit topic van 3 tientjes is trouwens wel erg aan de prijs. Normaal gaan originele DAK helmen iets van 4 of 5 euro en dubbel decal SS helmen ongeveer 8 of 9 euro maximaal. Kun je dus maximaal 2 of 3 helmen per prijs van een boek. :mrgreen:
Gebruikersavatar
Jules95
Lid
Berichten: 351
Lid geworden op: 02 apr 2013, 10:54
Locatie: midden Limburg

Re: Dak helm

Bericht door Jules95 »

De meeste mensen zullen inderdaad begonnen zijn met verzamelen met alles wat ze tegenkomen uit wo2, dit heb ik zelf ook gedaan. Omdat ik toen bezig was met een Duitse pop en niet wist wat ik er precies voor nodig had heb ik voor sinterklaas het boek the german soldier in ww2 gekregen, hier heb ik veel aan gehad. De duitse pop is nu compleet en weet nu wat mijn verzamel richting is, namelijk eenheden wat in mijn omgeving hebben gezeten. Mijn volgend doel is nu een Engelse infantrist, dus heb ik weer een boek gekocht, nu ga ik me daar in verdiepen en zo mijn pop opbouwen, dus in mijn ogen hebben beginnende verzamelaars ook veel aan boeken om een compleet en correct beeld te krijgen van hoe de items eruit zien.
Gebruikersavatar
davy
Lid
Berichten: 658
Lid geworden op: 03 jan 2005, 23:02
Locatie: België
Ontvangen: 2 keer

Re: Dak helm

Bericht door davy »

Top, dat je al weet wat je wil verzamelen, gaat veel beter voor de centen zijn dan zo maar vanalles wat kopen.
Het is altijd leuk om een verzameling op te richten uit je eigen omgeving, over welke regio gaat het?
Heb je wat foto's van de pop?
Gebruikersavatar
Jules95
Lid
Berichten: 351
Lid geworden op: 02 apr 2013, 10:54
Locatie: midden Limburg

Re: Dak helm

Bericht door Jules95 »

Het gaat om de omgeving roermond/midden limburg. Ik zal van het weekend fotos van de pop maken evenals van de rest van de verzameling. De pop ben ik ongeveer 2 jaar geleden aan begonnen. De jas en broek zijn repro, de rest is origineel. Tegenwoordig heb ik een hele andere kijk op repro, het is gewoon ver*ten van je verzameling en er zit geen verhaal achter. Dit wil ik daarom nog ooit vervangen voor origineel. Ik heb ook een battledress uit de jaren '50 tijdelijk op een pop gehad, dit is altijd beter als repro in mijn ogen. Eind deze maand ben ik jarig en ga ik kijken voor een paspop en een originele engelse battle dress, waarschijnlijk P40
Gebruikersavatar
Comrade
Lid
Berichten: 853
Lid geworden op: 25 dec 2011, 21:37
Locatie: Leiden

Re: Dak helm

Bericht door Comrade »

Een hele mooi site, met goede info en duidelijke plaatjes, alleen over de Stahlhelm: http://www.german-helmets.com/
''Drann, drauf, drüber!''
Gebruikersavatar
patrickh
Lid
Berichten: 4834
Lid geworden op: 31 dec 2003, 20:21
Locatie: nederland
Gegeven: 92 keer
Ontvangen: 61 keer

Re: Dak helm

Bericht door patrickh »

jurgen schreef:Ik ben persoonlijk niet zo'n fan van boeken voor (erg) jonge verzamelaars. Ze weten vaak nog niet wat hun interesseert en kopen gewoon van alles dat ze toevallig tegenkomen voor niet al te veel geld. Ze hebben met andere woorden nog geen idee wat ze eigenlijk exact willen verzamelen. Dat was bij mij ook zo en ik denk dat de meesten zich hier wel in kunnen herkennen. Om dan meteen veel geld te stoppen in vaak vrij specifieke boeken lijkt me geen goed idee (voor zover dat dat al gebeurt natuurlijk). Ik raad je aan gewoon zoveel mogelijk verzameltopics door te nemen, hier en op andere fora, om een idee te krijgen wat er allemaal bestaat, hoe het eruit ziet en wat de prijscategorieën zijn. Dat scheelt al heel veel en dan zul je al niet meer met helmen als deze op de proppen komen, want dit is eerlijk waar het slechtste exemplaar dat ik ooit al ben tegengekomen.

Als je min of meer een richting bepaald hebt waarin je wil gaan verzamelen, dán kun je daarover geschikte boeken of ander referentiemateriaal aankopen. Maar het belangrijkste blijft uiteraard echt spul in je handen te hebben, te kijken, te voelen en te ruiken.

Dat vind ik alleszins toch. :wink:

Kan ik ook wel inkomen, ja. Als beginnende verzamelaar koop je idd wat in de wilde weg, je bent je nog aan het "vormen"zogezegd. Als je voor elk ding wat je koopt in het begin, boek moet aanschaffen (bv Soldbuch- boek , helm- boek, oorkonde- boek, Amerikaanse helm- boek, Duitse helm - boek, embleem - boek enz. enz.) nou, dan raakt je geld wel snel op, ja. Daarbij, zomaar een boek kopen loop je ook weer in de val, vele boeken tonen ook nog foute info. Daarom is fora bezoeken toch een goed alternatief. Niet meteen roepen, BOEK KOPEN, kunnen we de fora wel afschaffen... Dat komt wel als je serieus aan het verzamelen raakt. menigeen wil nog wel eens vergeten hoe hij zelf is gaan verzamelen... Ik moet de eerste verzamelaar nog tegenkomen die begon met een boek als vergelijkingsmateriaal!
coco
Lid
Berichten: 3516
Lid geworden op: 20 dec 2007, 21:10
Locatie: Land van Heusden en Altena

Re: Dak helm

Bericht door coco »

Ik ben het helemaal met Jurgen eens, beginnende verzamelaars kopen vaak alles en specifieke boeken zijn meestal geen 2 tientjes.
Ik zelf ben pas boeken gaan kopen toen ik me ging specialiseren en toen ik op het punt kwam duurdere spullen te gaan kopen.

Fora bezoeken en veel op beurzen snuffelen zonder aan te kopen is echt een pré.
Altijd opzoek naar Duits papierwerk met K-nummers '951 t/m 957' en '2517'!
Gebruikersavatar
Schwerpunkt
Lid
Berichten: 527
Lid geworden op: 07 feb 2009, 21:48
Gegeven: 2 keer
Ontvangen: 10 keer

Re: Dak helm

Bericht door Schwerpunkt »

Comrade schreef:Een hele mooi site, met goede info en duidelijke plaatjes, alleen over de Stahlhelm: http://www.german-helmets.com/
De site is al enkele jaren niet meer ge-update en loopt erg achter met de kennis die verworven is dankzij de opkomst van gespecialiseerde forums.
Sommige decals op de site zijn niet goed trouwens.
German Helmet Vault : www.germanhelmetvault.com
Collecting German WW2 helmets in the 21st century.
German Helmet Walhalla : www.ghw2.com
Een internationaal forum voor militaria verzamelaars.
Plaats reactie