Heeft het nog zin ?

Opmerkingen en suggesties voor het forum kunnen hier besproken worden. Ook staan hier mededelingen, waaronder de forumregels.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
uniformverzamelaar
Lid
Berichten: 1404
Lid geworden op: 04 jul 2013, 07:58
Locatie: België

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door uniformverzamelaar »

Kevinbes schreef:Hoi allen,

Misschien worden er wel minder dingen gepost, misschien lezen mensen meer dan ze posten. Dat maakt toch niet uit? Het gaat toch om het plezier?

Ik heb zelf een minecraft (een spelletje) server er komen gemiddeld 2 à 5 mensen op (terwijl ik voor 500 heb ingesteld) natuurlijk vind ik dit jammer maar het is wel altijd leuk. Zo is het met dit forum toch ook zo? Als we maar leren van elkaar toch?

Groeten Kevin
Kevin.

Dit is inderdaad waar.
Maar ik heb het al meer gezegd, indien er geen reacties komen blijven de mensen met kennis weg (kijk maar naar enkele Belgische fora) en worden er ook minder en minder vragen beantwoord.
Is dat dan de bedoeling ?
Groeten
GuY

We moeten beseffen dat meer personen meer weten dan één, maar we moeten ons ook realiseren dat we samen maar een fractie weten van wat er te weten valt
Gebruikersavatar
Kevinbes
Lid
Berichten: 362
Lid geworden op: 03 jan 2015, 15:51
Locatie: Achterhoek

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door Kevinbes »

)[/quote]

Wat ook wel meespeelt is dat jongere weinig belangstelling hebben voor historische luchtvaart, de meeste mensen die echt actief zijn, op een paar uitzonderingen, zijn gepensioneerde.

Groet,
Mathieu
http://www.nederlandseluchtvaart.nl/forums[/quote]

Kijk eens naar mijn leeftijd....
Always be happy!! :)
Gebruikersavatar
Kevinbes
Lid
Berichten: 362
Lid geworden op: 03 jan 2015, 15:51
Locatie: Achterhoek

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door Kevinbes »

Nee Guy dat is inderdaad niet de bedoeling.
Always be happy!! :)
Gebruikersavatar
JimK
Lid
Berichten: 2214
Lid geworden op: 25 okt 2005, 16:34
Locatie: ergens in nederland
Contacteer:

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door JimK »

Deze discussie wordt keer op keer gevoerd op elk forum en komt overal op hetzelfde neer.

Eind jaren 90 en in de 00's waren er simpelweg nog weinig fora en trokken de fora veel bezoekers, mensen werden voor het eerst massaal actief op internet, gingen informatie delen en zoeken. Op een gegeven moment is een groot deel van de items wel een keer besproken geweest en stopt daar een deel van de aanvoer van nieuwe berichten. Daarnaast begon iedere splinterpartij zijn eigen forum en ontstonden er meer en meer fora die allemaal wat leden van elkaar af proberen te snoepen, enkele uitzonderingen die tijd hebben om op elk forum actief te zijn daargelaten.

Een tweede verandering/verschuiving op internet is de afgelopen pak en beet 5 jaar ingezet met nieuwe vormen van social media, denk aan Facebook, Instagram etc, het ontstaan van Facebook groepen zorgen ook voor het wegvallen van leden op fora maar ook door het eenvoudig aantrekken van nieuwe leden/geïnteresseerden, echter hebben deze groepen op hun beurt inmiddels ook alweer te maken met versplintering en hetzelfde fenomeen van terugvallende bezoekers/berichten zoals de fora dat hebben. De digitale wereld veranderd en ontwikkeld in sneltreinvaart, of dat altijd positief is is niet de discussie, maar we zitten er midden in en hoe het er over vijf jaar uit zal zien, geen idee. O

ok zijn er natuurlijk veranderingen bij mensen in interesses, werk, sport en natuurlijk familie waardoor er soms simpelweg minder tijd voor een forum etc overblijft.

De conclusie is dat het dus logisch is dat fora minder bezocht worden of dat er minder gepost wordt. Het is aan de beheerder van ieder forum om de afweging te maken of een forum nog een toegevoegde waarde heeft en nog een zinvolle bijdrage levert. En het is aan ons om zelf te beslissen lid te blijven, te lezen of wel of niet te posten.

Groet Jim
Gebruikersavatar
uniformverzamelaar
Lid
Berichten: 1404
Lid geworden op: 04 jul 2013, 07:58
Locatie: België

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door uniformverzamelaar »

Jimk

Volledig akkoord met je uitlag.

Maar minder bezoekers ?

Als een post meer dan 650 hits heeft op 9 dagen. Wat geeft dat dan aan ?

Zijn dit dan allemaal "gasten" die het forum komen bezoeken om naar mijn stukken te kijken omdat ik ze niet meer op een Belgisch forum plaats ? Heb afstand genomen van dat forum om verschillende reden.

Vraag maar eens aan Kaylen in verband met de naam gekrast in de M 15 helm.
viewtopic.php?f=32&t=40823&p=513576&hilit=M15#p513576
en
http://www.ablhistoryforum.be/viewtopic.php?f=18&t=6323

Op dat bewuste forum stond deze vraag ook op. Maar tot op heden heeft hij of zijn vriend geen reactie gekregen niet tegen staande dat zulke vragen daar gemakkelijk een antwoord moesten krijgen.

Zou het echt ook zo niet zijn dat mensen graag weten wat anders hebben, maar zelf niet willen bijdragen aan info verspreiding ?
(ik zie toch andere fora waar dit niet zo duidelijk het geval is en waar U en ik ook lid van zijn.)
Groeten
GuY

We moeten beseffen dat meer personen meer weten dan één, maar we moeten ons ook realiseren dat we samen maar een fractie weten van wat er te weten valt
Gebruikersavatar
stukaf
Lid
Berichten: 286
Lid geworden op: 19 jan 2014, 16:21

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door stukaf »

Ik ben lid van verschillende internationale fora, niet allemaal militaria gerelateerd.
Ere lid op een Engels forum en moderator op een Frans forum, wel allemaal militaria gerelateerd.
En ik zie het zo dikwijls (vooral!)op Nederlandstalige fora; het gekibbel!
Ook hier weer in dit topic lees ik wat over; "een bepaalde toon" die in een antwoord zou gegeven zijn.
Ik heb op Nederlands talig gebied al wat fora versleten; verschillende militaria fora in NL en BE die ter zielen gingen.
Heb zelf nog een knopen forum gehad dat nu dood is.
Allemaal door gekibbel.
Je kan géén HK laten zien of je ben een nazi, jaloezie over een voorwerp of vermeende kennis...noem het maar op.

Deze trends zie ik veel minder op die bewuste fora waar ik aan meewerk.
Bij die Franse begin je een post met uw lezer te begroeten! De gemoederen zijn daar veel rustiger.

Vorige week nog meende ik de draad terug op te nemen op een Nederlandstalig forum ivm DR militaria.
Ik stel me netjes (terug ) voor en stel een vraag over een bepaald item, waar ik foto's van toon.
76 man (het hele forum eigenlijk!)is naar mij topic komen kijken en na twee dagen en wat aandringen krijg in een antwoord;"vals!", zonder meer! Géén begroeting , géén onderbouwing van waarom het vals zou kunnen zijn en het gaat dan trouwens over iets wat nog niemand gezien heeft....

Wel mijn goesting om op dat bepaald forum verder te gaan is zéér sterk gedaald en deed mij er aan herinneren waarom ik er ook zo lang was weg gebleven.

Een forum leeft van interactie, maar het moet gezellig blijven, het ging toch om een hobby ...dacht ik!
Met vriendelijke groeten en een gelukkig nieuw jaar aan allen.
;-)
ps en zoek aub niet naar "een toon" in mijn antwoord, want die is er niet!!

pps ook mijn ps is niet slecht bedoeld! ;-)
Uncle Goose
Lid
Berichten: 163
Lid geworden op: 22 jul 2009, 20:41
Locatie: Gentbrugge (België)
Contacteer:

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door Uncle Goose »

Ik kijk wel dagelijks eens naar welke nieuwe topics er zijn opgekomen. Het probleem zit hem natuurlijk ook hoe divers het militaria verzamelen is, er zijn zoveel takken erin dat het niet altijd iemands specialisme is. Als ik mezelf als voorbeeld neem, ik verzamel alles wat te maken heeft met gasmaskers en NBC. Ik weet dan wel redelijk wat daarover maar vraag me niet over uniformen of helmen bijvoorbeeld, daar weet ik de ballen van. Dus ik kan niet zomaar in een topic eventjes gaan mengen met ongefundeerde aannemingen want het is mijn specialisme niet. Als er natuurlijk iemand een vraag stelt over NBC gerelateerde items dan kan ik mijn specialisme delen, maar dat is natuurlijk niet alle dagen zo.

Ik zit al op fora zolang het gegeven bestaat en je ziet altijd ups and downs, er is altijd een harde kern die overblijft en die regelmatig eens op de fora kijkt. Maar hoe je het ook draait of keert, militaria is verzamelgebied met veel niche waar slechts een handjevol echt kennis van hebben. Sommige mensen hebben moeite om dit te begrijpen blijkbaar.
Verzamelaar van gasmaskers, alle landen en alle tijden. Momenteel ongeveer 400 verschillende gasmaskers in de collectie.
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8132
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door Proos »

DvdW schreef:Jammer dat je zo'n toon aanslaat. Ik stel enkel vragen. Je hebt ook mensen met bredere interesse dan alleen een petje of vloetjes... ik ben op een breed front geïnteresseerd in WO2, de veldslagen, samenstelling van legers, de politiek, de strategieen en tactieken, etc etc etc. Daarom reageer ik ook minder op foto's van petjes, medailles of pakjes sigaretten. Mijn excuses voor het feit dat ik dacht dat dit een breed samengesteld WO2 forum was...
Als ik het mij goed herinner zijn er pas in 2003 onderdelen voor verzamelaars aan het forum toegevoegd. Het is absoluut niet exclusief voor verzamelaars opgericht of ingesteld. Integendeel, juist voor een breed publiek beschikbaar: bijvoorbeeld wo2-gerelateerde computergames, modelbouw, actualiteiten, foto's van museumbezoek, boekbesprekingen, filmrecensies, reisverslagen, archief, en een onderdeel waar louter informatie staat over gebeurtenissen van-dag-tot-dag, algemene vragen - specifiek gericht op de jeugd, maar door het wegvallen van de website is dat niet meer de centrale bezoeker. Kortom, je bent hartelijk welkom op het forum - ook als je geen berichtjes plaatst waar een ander die misschien van je verwacht. Dat is in beginsel niet jouw probleem, omdat je van mij - en het is mijn forum - hartelijk welkom bent.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Gebruikersavatar
asjemenou
Moderator & Beste Avatar 2009
Moderator & Beste Avatar 2009
Berichten: 4860
Lid geworden op: 26 apr 2005, 16:35
Gegeven: 55 keer
Ontvangen: 98 keer

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door asjemenou »

Heeft het nog zin ?

Dit is een vraag die elk lid van dit forum aan zichzelf zou moeten stellen.
Waarom wordt je lid van dit forum?! Ik neem aan dat je daar een reden voor hebt.
Of het (nog) zin heeft om lid te zijn van dit forum dat wordt mede bepaald door je eigen bijdrage.
Tenslotte wordt het gebruik of populariteit van het forum niet alleen door beheerders en moderators bepaald.

Het gebruik van de traditionele fora is door de jaren heen wel afgenomen. De huidige social media is hier alsmede een oorzaak van. De ontwikkeling van social media gaat maar door. Wat vandaag de standaard is, is morgen alweer afgedaan.
Ook is het gebruik van Internet anders dan 10 jaar geleden. Het Internet is niet meer zo onschuldig als toen. De toegenomen cybercrime is een reden waarom verzamelaars geen foto's meer van hun verzameling of nieuwe aanwinsten op het forum willen plaatsen. Zo heeft men weer een onderwerp van discussie minder.

Na bijna 12 jaar lid te zijn heeft dit forum voor mij nog steeds zin. Het forum is voor mij een middel om over de hobby te discussiëren en zodoende kennis te delen. Ik vind het belangrijk dat de kennis en discussie over WOII blijft bestaan. Zeker nu de generatie van getuigen van deze oorlog aan het uitsterven is.
Ga serieus om met het WOII forum. Dan houden we het forum voor alle leden interessant!
Gebruikersavatar
uniformverzamelaar
Lid
Berichten: 1404
Lid geworden op: 04 jul 2013, 07:58
Locatie: België

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door uniformverzamelaar »

Bedankt voor de tip asjemenou.

Wil niet brutaal zijn, maar ik verwachte van de moderator en de Beheerder toch dat ze de teksten beter zouden lezen en ook wel degelijk begrijpen wat erin geschreven staat.

Het delen van info op fora is tot bijna het diepte punt gezakt dat ik ooit in mijn verzamelloopbaan heb meegemaakt. (deze loopt toch al vele jaren)
zie voorbeeld in een van mijn vorige posten.
Groeten
GuY

We moeten beseffen dat meer personen meer weten dan één, maar we moeten ons ook realiseren dat we samen maar een fractie weten van wat er te weten valt
Gebruikersavatar
asjemenou
Moderator & Beste Avatar 2009
Moderator & Beste Avatar 2009
Berichten: 4860
Lid geworden op: 26 apr 2005, 16:35
Gegeven: 55 keer
Ontvangen: 98 keer

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door asjemenou »

Ontgaat er mij misschien iets Uniformverzamelaar?
Ga serieus om met het WOII forum. Dan houden we het forum voor alle leden interessant!
Gebruikersavatar
uniformverzamelaar
Lid
Berichten: 1404
Lid geworden op: 04 jul 2013, 07:58
Locatie: België

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door uniformverzamelaar »

Verklaar me eens.

Sommige beweren dat het forum bezoek is afgenomen.
(het gaat afnemen als de mensen niet meer actief zijn, diegene die nog iets willen delen met anderen)

Maar verklaar dan eens dat een post op 9 dagen meer dan 600 hits kan halen ? (juist eens gezien, nu al ongeveer meer dan 900.......)
(het gaat niet alleen om mijn post maar ook nog om andere. Heb de mijne enkel gebruikt als voorbeeld...)
Groeten
GuY

We moeten beseffen dat meer personen meer weten dan één, maar we moeten ons ook realiseren dat we samen maar een fractie weten van wat er te weten valt
jurgen
Lid
Berichten: 1787
Lid geworden op: 17 okt 2007, 22:52

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door jurgen »

Ik snap met alle respect niet goed het nut van deze discussie (als we daar al over kunnen spreken).
Ieder moet voor zich uitmaken of hij/zij het de moeite vindt om hier of op eender welk ander forum of medium te lezen en/of te posten.

Wat kan een admin of beheerder daar verder aan doen? Je kunt moeilijk leden dwingen om reacties te posten als ze het forum bezoeken. Als je dan zelf vindt dat je bij een gebrek aan reacties minder of niet wilt posten (wat ik best wel snap) dan moet je dat doen.

Vergeet ook niet dat dit forum niet enkel op verzamelaars toegespitst is en er bovendien ook best wat jeugd op bezoek komt (toch wel een doelstelling van dit forum). Daar kun je niet hetzelfde postgedrag van verwachten.
Gebruikersavatar
uniformverzamelaar
Lid
Berichten: 1404
Lid geworden op: 04 jul 2013, 07:58
Locatie: België

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door uniformverzamelaar »

Beste Jurgen,

Het gaat 'NOGMAALS" niet enkel over de reacties die ik krijg. Want dat laat me volledig koud na meer dan 45 jaar verzamelen en een collectie waarmee ik zelf een site of 2 mee kan overladen.

Ik nam dit maar als voorbeeld omdat ik dat zo close gevolgd heb.

Maar hier ziet men de diepte gang niet van in.

Het zijn de verschillenden posten (over het algemeen) die een forum interessant maken of niet.

Het zijn de verzamelingen, de nieuwe aanwinsten, de gefundeerde antwoorden enz.. die het interessant maken voor de mensen die komen kijken. (bewijzen duidelijk de hits van de verschillende verzamelingen in de verschillende rubrieken !!)

Dan daarbij nog de niet gefundeerde antwoorden, zoiets spreekt de mensen niet aan. (zie voorbeeld van Stukaf in een van de posten hier in dit onderwerp). Zo staan er ook een deel op dit forum hoor.

Als deze dan nog eens wegvallen dan pas zullen de hits van het hele forum dalen.

Daar zijn spijtig genoeg voorbeelden zat van.

De beheerder zou de statistieken (normaal gezien zouden die er wel moeten zijn denk ik) eens moeten posten zodat men kan zien welke onderwerpen er het meest worden bekeken.
Groeten
GuY

We moeten beseffen dat meer personen meer weten dan één, maar we moeten ons ook realiseren dat we samen maar een fractie weten van wat er te weten valt
Gebruikersavatar
asjemenou
Moderator & Beste Avatar 2009
Moderator & Beste Avatar 2009
Berichten: 4860
Lid geworden op: 26 apr 2005, 16:35
Gegeven: 55 keer
Ontvangen: 98 keer

Re: Heeft het nog zin ?

Bericht door asjemenou »

Mijn vorige reactie is mijn antwoord op jouw onderwerp, heeft het nog zin?
Hierbij kan ik nogmaals vermelden dat het forum voor mij zin heeft.

Ik begrijp dat je je hebt verwonderd over het feit dat je verzameltopic in een paar dagen tijd zoveel weergaves (bezoekers) heeft getrokken. Dat zoveel mensen je verzameltopic bekijken is toch alleen maar positief.

Het zou leuk zijn als meer mensen hun collectie of nieuwe aanwinsten op dit forum zouden laten zien. Dit kan tot interessante discussies leiden.
Zoals ik al in mijn vorige reactie heb vermeld is de cybercrime een reden waarom mensen dit niet meer doen. Van een paar grote verzamelaars die ook op dit forum actief zijn weet ik dat dit voor hen de reden is. Ze zijn alleen nog als lezer actief op dit forum.
Hoe zou je dit willen veranderen Uniformverzamelaar?
Misschien kun je de lezers van je topic overhalen om te gaan schrijven door vragen in je topic te plaatsen. :wink:

Niet gefundeerde reacties zijn overigens niet nieuw. Van zeer jeugdige leden kun je niet verwachten dat zij een diepgaande discussie gaan voeren.

Voor wat de statistieken betreft, heeft dit zin om deze te publiceren? Zou het de bezoekers op andere gedachten brengen om de minder populaire topics ook te gaan lezen?
Ga serieus om met het WOII forum. Dan houden we het forum voor alle leden interessant!
Plaats reactie