Frankrijk compenseert Algerijnse WO II-veteranen

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

Frankrijk compenseert Algerijnse WO II-veteranen

Bericht door Roel R. »

Frankrijk compenseert Algerijnse WO II-veteranen

Uitgegeven: 07-18-2004 19:30:35


Frankrijk keert 64 miljoen euro uit aan Algerijnse oorlogsveteranen die meevochten tegen nazi-Duitsland. Dat heeft de Franse minister van Defensie Michèle Alliot-Marie zaterdag gemeld.

Alliot-Marie is op een driedaags bezoek in Algerije om de banden met de voormalige kolonie aan te halen. Ze kondigde ook een samenwerkingsverdrag aan dat onder meer betrekking heeft op de verkoop van militair materieel.

Frankrijk is zich bewust van wat het aan Algerije te danken heeft, zei Alliot-Marie. "Deze geldsom is een teken van erkenning voor de strijders die offers brachten en risico's namen om Frankrijk te bevrijden", aldus de minister.

In totaal vochten er 35.500 Algerijnen in het Franse leger tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en de conflicten voor het behoud van de kolonies in Indochina.

Alliot-Marie sprak zaterdag met de Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika over mogelijke militaire samenwerking en over het verbeteren van de betrekkingen. Algerije vocht van 1954 tot 1962 voor onafhankelijkheid. Alliot-Marie is de eerste minister van defensie die Algerije sinds de onafhankelijkheid bezoekt.


(c) Novumnieuws
Plaats reactie