Oproep van Zuidenwind Filmproducties

De persoonlijke verhalen uit de oorlog & Historische Figuren
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8131
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Oproep van Zuidenwind Filmproducties

Bericht door Proos »

Voor opnamen van een documentaire worden mensen gezocht. Indien je iemand weet of jezelf herkent in het hieronder geschreven profiel is het misschien interessant om contact op te nemen met de Zuidenwind Filmproducties. Hieronder de volledige tekst en uitleg waar het over gaat:
Voor een documentaire over de bevrijding van Zuid-Nederland die uitgezonden gaat worden op 5 mei as op de Nationale Herdenkingsdag bij de NOS televisie op Nederland 2 zijn wij nog op zoek naar geschikte hoofdpersonen die hun persoonlijke ervaringen voor deze film zouden willen vertellen.

De film concentreert zich op de ervaringen van de burgerbevolking ten tijde van de bevrijding.

We zoeken specifiek vrouwen die indertijd in Zuid-Nederland woonden (bij voorkeur in Limburg of Gelderland) en die een kind hebben gekregen van een geallieerde soldaat, de zogenaamde bevrijdingsmoeders.
We zoeken iemand die beeldend kan vertellen over de eerste contacten met de geallieerde soldaten, over hun uiterlijk en uitstraling. Over hoe er, na een lange benauwde periode, met de bevrijding voor meisjes en vrouwen in het katholieke Zuiden ineens een ongekende vrijheid kwam. Vrouwen die willen vertellen over hoe het was om zwanger achter te blijven terwijl de geallieerden veelal verder trokken en die te maken kregen met het taboe dat er rustte op hun zwangerschap.

In eerste instantie zouden wij graag vrijblijvend met mensen willen praten, zonder camera, zonder opnamen. Pas na nadere kennismaking zullen we dan eventueel tot opnamen overgaan.

Ook zijn wij op zoek naar zogenaamde "Moffenmeiden". In de chaos en het machtsvaccuum die na de bevrijding heerste werd regelmatig op zeer harde wijze en veelal zonder vorm van proces afgerekend met en wraak genomen op degenen die in de ogen van de "goede" Nederlanders "fout" geweest waren.
Graag zouden wij het verhaal van een vrouw die in Zuid-Nederland ten tijde van de bevrijding als moffenmeid behandeld werd een plaats geven in onze film.

Indien u bereid bent uw verhaal te vertellen kunt u contact opnemen met Zuidenwind Filmprodukties, Joost Seelen, telefoonnummer 076-5140871 of 06-53556883, email: joost@zuidenwind.nl. Wij zijn altijd bereid om u nadere inlichtingen te verschaffen.

Zie ook onze website: http://www.zuidenwind.nl
Ik hoop dat er mensen reageren!
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Gebruikersavatar
Willem ter Haar
Lid
Berichten: 1270
Lid geworden op: 27 jul 2003, 15:18
Locatie: Barneveld (Gelderland)
Contacteer:

Bericht door Willem ter Haar »

Inmiddels is mij ten oren gekomen dat de film klaar is. Er is mij een persbericht gestuurd wanneer de docu wordt uitgezonden. Deze is hier te vinden.
Als iedereen hetzelfde denkt, dan denkt er iemand niet na. (generaal George S. Patton)
Plaats reactie